Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 2 februarie. Rangers, umilită în Old Firm. Lucescu jr, victorie la Apollon. Andone, titular la Cadiz, a ieșit accidentat in minutul 23

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 2 februarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
03.02.2022 | 00:05
Stirile zilei din sport miercuri 2 februarie Rangers umilita in Old Firm Lucescu jr victorie la Apollon Andone titular la Cadiz a iesit accidentat in minutul 23
Japonezul Hatate a fost eroul lui Celtic Glasgow, cu două goluri și o pasă decisivă. Sursa foto: Celtic Football Club twitter
ADVERTISEMENT
02-02-2022
22:08

Celtic Glasgow a învins Rangers cu 3-0

Derby-ul de tradiție al campionatului Scoției, Old Firm, în care se întâlnesc Celtic Glasgow și Ramgers FC, a revenit, de această dată, „celților”, care s-au impus cu un sec 3-0. Scorul a fost stabilit încă din prima repriză, după reușitele Hatate (5, 42) și Abada (44).

Japonezul Hatate a fost omul meciului. În afara celor două goluri, el i-a pasat lui Abada, care a stabilit scorul primei reprize. Ianis Hagi nu a jucat la oaspeți, fiind accidentat. În urma acestei victorii, Celtic este lider, cu 57 p, urmată de Rangers, cu 56 p.

Ocupanta locului 3, Hearts of Middlothian, este la mare distanță de cele două rivale, având 43 de puncte. Din sezonul regulat mai sunt de disputat 9 etape, după care primele 6 echipe vor juca play-off-ul, iar ultimele 6 – play-out-ul.

În campionatul Greciei, PAOK Salonic a obținut o victorie importantă în etapa a 20-a. Formația antrenată de Răzvan Lucescu s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Apollon Smyrnis. Golurile au fost marcate de Murg (31) și Kurtic (90+1, penalty).

După acest succes, PAOK se menține pe locul 2 în clasament, cu 41 de puncte, la 9 de liderul Olympiacos Pireu, care a învins, acasă, cu 3-1, pe Panetolikos (au marcat Valbuena 1, Rodrigues 4 și 73, respectiv, Morsay 28).

În Spania, s-au jucat primele două meciuri din sferturile Cupei Regelui. Rayo Vallecano a învins Mallorca cu 1-0, după golul lui Trejo din minutul 44, din penalty, iar partida dintre Valencia și Cadiz nu s-a terminat deloc bine pentru atacantul român Florin Andone.

Titular la oaspeți, Andone s-a accidentat în minutul 21, a fost scos în afara terenului pentru a primi îngrijiri medicale, iar în minutul 23 a fost înlocuit cu Lucas Perez.

Până în acel moment, românul s-a făcut remarcat în minutul 18, cu un dribling de finețe, după care a pasat unui coleg în careul advers, dar mingea a fost interceptată de fundașii gazdelor.

Valencia s-a impus cu 2-1, datorită golurilor marcate de Guedes (24) și Duro (79), respectiv, Perez (54, penalty). Celelalte două meciuri din sferturi, Real Sociedad – Betis Sevilla și Athletic Bilbao – Real Madrid, au loc joi, 3 februarie.

02-02-2022
19:14

Fiul lui Narcis Răducan a marcat ultimul gol al roș-albaștrilor

Aflată pe locul 6 în Liga 2, CSA Steaua a susținut, miercuri, al patrulea amical în perioada de pregătire de iarnă, care s-a desfășurat pe terenul 5 din Complexul Ghencea.

Echipa bucureșteană a învins Jiul Petroșani cu 7-1, golurile fiind marcate de Dragoș Huiban (2), Emilian Pacionel (penalty), Florin Răsdan, Sergiu Bactăr, Claudiu Donose și Iustin Răducan (penalty). Acesta din urmă este fiul lui Narcis Răducan și a marcat în minutul 88.

 

Jiul Petroșani se află pe locul 6 în Seria a 7-a din Liga 3, acumulând 16 p după 15 etape.

Până în prezent, CSA Steaua a remizat cu Progresul Spartac, 2-2, și a învins cu același scor, 3-1, pe CS Tunari și CS Afumați. Echipa antrenată de Daniel Oprița nu are dreptul de a promova în Liga 1, dar vrea să termine sezonul pe locul de play-off.

După 15 etape, echipa roș-albastră a acumulat 28 de puncte, cu 2 mai mult decât formația de pe locul 7, Csikszereda. În ultimele etape ale turului de campionat, bucureștenii vor întâlni Unirea Constanța în deplasare, pe 26 februarie, de la ora 11:00, Poli Iași, acasă, pe 5 martie și Metaloglobus, în deplasare, pe 12 martie.

După disputarea celor 19 etape, primele 6 echipe vor juca în play-off, tur-retur, 10 etape. Vor promova direct primele două locuri, iar următoarele două vor susține baraj, desfășurat tur-retur.

Echipele de pe locurile 7-20 vor fi împărțite în două grupe, fiecare urmând să dispute un total de 7 etape. Vor retrograda direct ultimele 2 locuri din fiecare grupă, precum și a cincea echipă desemnată în urma unui baraj.

02-02-2022
16:57

Sergio Ramos nu s-a antrenat nici azi alături de PSG

Fundașul spaniol Sergio Ramos a suferit o accidentare joi, 27 ianuarie, și de atunci nu s-a antrenat alături de lotul lui PSG, informează as.com. Îngrijorarea oficialilor grupării franceze este legată de faptul că pe 15 februarie va avea loc prima manșă a optimilor Champions League, cu Real Madrid, pe teren proipriu.

Ramos a suferit o contractură musculară la unul dintre antrenamente. Într-o primă fază, PSG a anunțat că accidentarea nu este gravă, dar fundașul a absentat la meciul cu Nice, de luni, din optimile de finală ale Cupei Franței, pierdut la loviturile de departajare.

Sergio Ramos a fost adus în vară de PSG cu gândul de a câștiga Liga Campionilor, dar a jucat doar cinci meciuri pentru echipa din capitala Franței și doar în două a fost integralist. Ca urmare, prezența lui în teren la manșa tur cu Real Madrid, programată pe Parc des Princes, este incertă.

02-02-2022
15:37

Bafetimbi Gomis a a revenit la Galatasaray după 3 ani și jumătate

Atacantul francez Bafetimbi Gomis, în vârstă de 36 de ani, s-a întors la Galatasaray Istanbul, club la care a mai jucat în sezonul 2017/2018, unde va fi coleg cu românii Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan.

El a venit de la Al Hilal, unde a fost antrenat de Răzvan Lucescu. „Clubul nostru a ajuns la un acord pentru transferul fotbalistului Bafetimbi Gomis”, a anunțat gruparea turcă, fără să precizeze durata și termenii contractului.

Lui Gomis îi place foarte mult Galatasaray. A spus că nu și-a terminat treaba aici. Este un jucător care poate avea un impact pozitiv asupra echipei”, a declarat miercuri preşedintele clubului, Burak Elmas.

În sezonul 2017/2018, el a marcat 29 de goluri pentru Galatasaray, câștigând titlul cu gruparea din Istanbul. Ulterior, s-a transferat la Al Hilal, pentru care a înscris de 81 de ori în 106 meciuri.

De-a lungul carierei, Gomis a mai jucat la echipe ca Saint Ettienne, Lyon (câte cinci ani la fiecare) sau Marseille.

02-02-2022
13:01

Rapid va juca meciul cu Sepsi fără spectatori

Comisia de Disciplină a FRF a decis să sancționeze clubul Rapid cu disputarea unui meci fără spectatori, după incidentele de la întâlnirea cu UTA Arad.

În aceste condiții, giuleștenii nu vor avea susținerea fanilor la partida de pe teren propriu cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, din etapa a 26-a a Ligii 1, de pe 11 februarie. Următorul joc de acasă cu spectatori pentru Rapid va fi derby-ul cu Dinamo, din runda a 28-a, de la finalul lunii februarie.

 

02-02-2022
10:43

Acuzații de rasism în NFL

Antrenorul Brian Flores a dat în judecată NFL şi cluburile Miami Dolphins, care l-a demis în ianuarie, Denver Broncos şi New York Giants pentru practici rasiste.

Conform CNN, într-un dosar de 58 de pagini, Brian Flores, care este de culoare, afirmă că a fost ”tratat cu dispreţ” şi prezentat ca fiind ”o persoană nepotrivită şi cu care se lucrează greu” de către Miami Dolphins, club care l-a demis la 10 ianuarie.

El susţine că proprietarul echipei, Stephen Ross, a încercat să îl incite să piardă deliberat meciuri la scurt timp după angajare, în 2019, chiar oferindu-i 100.000 de dolari pentru fiecare eşec.

Totul pentru ca echipa să fie în cea mai bună poziţie posibilă pentru draftul următor, având în vedere faptul că grupările mai slab clasate la finalul unui sezon sunt printre primele care pot alege la draftul următor.

Flores afirmă că deşi echipa a câştigat meciuri la finalul sezonului respectiv, directorul general al Dolphins, Chris Grier, i-a spus că Ross era furios, deoarece victoriile afectau poziţia echipei pentru draft.

Brian Flores acuză Giants că l-a primit la un interviu de angajare luna trecută pentru postul de antrenor principal, însă singurul motiv al interviului a fost acela că gruparea a vrut să se conformeze unei reguli care obligă echipele să aibă şi interviuri cu candidaţi din minorităţi.

Antrenorul a precizat că a trăit o situaţie similară şi la Denver Broncos, unde a fost la un interviu de angajare în 2019. Atunci, managerul general John Elway, printre alţii, ar fi venit la interviu cu o oră întârziere şi puternic afectat de faptul că băuse mult cu o noapte în urmă.

În plângerea depusă, Flores susţine că NFL l-a discriminat şi a discriminat şi alţi antrenori de culoare refuzându-le posturi de antrenor principal, antrenor secund şi director general.

02-02-2022
08:56

A fost dat startul ștafetei torței olimpice

Ştafeta torţei olimpice pentru JO de iarnă de la Beijing a început în capitala Chinei, metropolă care se pregăteşte de startul competiției, în ciuda boicotului diplomatic anunţat de mai multe ţări şi a îngrijorărilor cu privire la pandemie.

Conform L’Equipe, peste 1.000 de persoane vor purta torţa olimpică în diverse locuri care vor găzdui competiţia, la Beijing şi în oraşul învecinat Zhangjiakou, înainte de ceremonia de deschidere a JO, programată vineri, 4 februarie, pe Stadionul Olimpic, celebrul Cuib de pasăre.

Primii care au purtat torţa au fost Luo Zhijuan, fost patinator viteză care a câştigat în 1963 primul titlu mondial pentru China într-un sport de iarnă, astronautul Jing Haipeng şi inginerul aerospaţial Ye Peijian, proiectantul şef al programului chinez de explorare lunară.

La ştafeta torţei olimpice asistă un număr limitat de spectatori, China încurajându-i pe oameni să urmărească mai degrabă evenimentul online decât să încerce să vadă personal trecerea torţei. Purătorii torţei au vârste cuprinse între 14 ani şi 86 de ani. Printre ei se va număra şi fostul baschetbalist Yao Ming.

02-02-2022
06:57

Victorie pentru Cristi Chivu în derby-ul orașului MIlano

Echipa U19 a clubului Inter Milano, antrenată de Cristian Chivu, a învins, în deplasare, scor 2-1, rivala AC Milan, în etapa a 16-a a campionatului primavera.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Casadei (25) şi Peschetola (73), în timp ce pentru gazde a înscris Nasti (32). Chivu l-a trimis pe teren pe Lorenzo Peschetola în minutul 52, iar jucătorul de rezervă a înscris golul victoriei.

Inter Milano ocupă locul 2 în clasament, cu 28 de puncte, la egalitate cu Cagliari, de pe locul 3. AC Milan ocupă locul 12, cu 20 de puncte. Lider este AS Roma, cu 37 de puncte şi cu un meci mai puţin.

Scandal de rasism în Anglia

Un scandal uriaș de rasism a izbucnit după meciul Barnet – Stockport Country, din liga a cincea engleză, în care antrenorul oaspeților i-a spus ”maimuță” unui jucător al gazdelor.

Conform The Sun, fundașul Ryan Johnson de la Stockport Country le-a transmis jucătorilor de la Barnet că antrenorul lor ar fi făcut un comentariu rasist la adresa sa în timpul jocului de sâmbătă, 29 ianuarie. Jucătorii de la Barnet au intrat în grevă după acest episod și au amenințat că nu se prezintă la următorul meci.

ADVERTISEMENT

Căpitanul formației Barnet, Jamie Turley, i-a cerut antrenorului în cauză să nu participe la antrenamentul de luni, 31 ianuarie, dar după ce acesta a apărut la ședința de pregătire cei doi au avut un schimb dur de replici.

Conducerea clubului Barnet a decis suspendarea lui Turley și i-a amenințat pe ceilalți jucători că le va suspenda contractele dacă nu încetează greva. În cele din urmă, fotbaliștii s-au prezentat la partida de marți seară, cu Southend United.

ADVERTISEMENT

Președintele clubului Barnet, Anthony Kleanthous, a dezmințit faptul că jucătorii au fost amenințați cu desfacerea contractului de muncă și a precizat că poliția a anchetat cazul și nu a găsit nicio dovadă a actului de rasism.

Fostul fundaș al naționalei Angliei și al lui Manchester United, Rio Ferdinand, a criticat în termeni extrem de duri decizia conducătorilor de la Barnet. ”Nu-mi vine să cred ce citesc… Căpitanul echipei a fost suspendat pentru că s-a ridicat împotriva unui incident rasist care implică propriul său antrenor. Rușine Barnet”, a scris Ferdinand pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Lyon, victorie în restanța cu Marseille

Echipa Olympique Lyon a învins, pe teren propriu, scor 2-1, formația Olympique Marseille, într-un meci rejucat din Ligue 1, după incidentele produse la 21 noiembrie 2021.

Pe un stadion cu porţile închise, gazdele au revenit pe final, după ce au fost conduse. Golurile învingătorilor au fost marcate de Shaqiri (76) și Moussa Dembele (89), în timp ce pentru oaspeți a înscris Guendouzi (10).

ADVERTISEMENT

După acest rezultat, Marseille rămâne locul 3, cu 40 de puncte din 22 de etape, iar Lyon se află pe locul 7, cu 34 de puncte, la egalitate cu Rennes şi Montpellier de pe locurile 5-6.

Meciul Olympique Lyon – Olympique Marseille, contând pentru etapa a 4-a din Ligue 1, a fost suspendat, la 21 noiembrie, după ce Dimitri Payet, de la oaspeţi, a fost lovit în cap cu o sticlă plină cu apă aruncată din tribună.

Incidentul s-a petrecut în minutul 5, când Payet se pregătea să execute un corner, şi jocul nu s-a mai reluat. Lyon a fost sancţionată de Liga Profesionsită din Franța cu un punct de penalizare şi cu mai multe meciuri fără spectatori.

Campionatele Mondiale de Nataţie din Japonia, amânate pentru iunie 2023

Campionatele Mondiale de Nataţie, organizate la Fukuoka, au fost amânate din nou, din mai 2022 în iulie 2023, din cauza situaţiei pandemice şi a măsurilor în vigoare din Japonia.

Iniţial, aceste mondiale erau programate în vara anului 2021, dar au fost amânate prima oară în urma reportării Jocurilor Olimpicie de la Tokyo, din 2020 în 2021.

În urma acestei decizii, Federația Internațională de Natație a anunțat că următoarea ediție a Campionatelor Mondiale, prevăzute la Doha, vor avea loc în ianuarie 2024, cu şase luni înainte de JO 2024.

ADVERTISEMENT