Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 2 martie. Sorana Cîrstea, calificare în sferturi la WTA Lyon

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 2 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
02.03.2022 | 20:33
Stirile zilei din sport miercuri 2 martie Sorana Cirstea calificare in sferturi la WTA Lyon
ADVERTISEMENT
02-03-2022
19:35

Cîrstea, victorie în două seturi la Lyon

Sorana Cîrstea, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 de la Lyon.

Ea a întrecut-o, în turul al doilea, cu scorul de 6-3, 7-5, pe elveţianca Stefanie Voegele, locul 144 mondial și venită din calificări, după un meci care a durat o oră şi 32 de minute.

Românca va evolua în faza următoare cu Ana Bondar din Ungaria, locul 79 WTA. Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 4.677 de euro şi cu 60 de puncte WTA.

Perechea Monica Niculescu/Alexandra Panova (România/Rusia) s-a calificat în semifinalele probei de dublu de la Lyon. Favoritele numărul 4 au trecut, în sferturile de finală, cu scorul de 7-6 (1), 7-6 (7), de cuplul Georgina Garcia Perez/Xenia Knoll (Spania/Elveţia).

În faza următoare, Niculescu și Panova vor da piept cu câştigătoarea meciului dintre echipele Laura Siegemund/Vera Zvonareva (Germania/Rusia) – Hao-Ching Chan/Julia Lohoff (Taiwan/Germania), cap de serie numărul 2. Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu total de 3.064 de euro şi cu 110 puncte WTA.

02-03-2022
18:52

Diego Costa și-a găsit o nouă echipă

După despărțirea de Atletico Mineiro s-a zvonit că Diego Costa va ajunge în Italia, la Salernitana, însă internaționalul spaniol s-a răzgândit și și-a ales o altă destinație.

În cele din urmă, Diego Costa va rămâne tot în Brazilia, dar va semna un contract cu Corinthians.

02-03-2022
17:05

CS Comunal Șelimbăr aduce un congolez pentru care Toulouse plătea 5 milioane de euro în 2018

CS Comunal Șelimbăr pare să fi dat lovitura odată cu transferul lui Firmin Mubele, fost jucător la Rennes, pentru care Toulouse plătea nu mai puțin de 5.000.000 de euro pentru a-l transfera în 2018.

„Echipa noastră a bifat un transfer extrem de important, este vorba de atacantul congolez, Firmin Ndombe Mubele! Cu un CV impresionant, noul nostru jucător a înscris 10 goluri în Ligue 1, unul dintre acestea fiind chiar împotriva celor de la PSG, are 44 de selecții la echipa națională din Congo, unde a reușit să înscrie de 9 ori. În acest moment, Firmin Mubele este cotat la 500.000 de euro de site-urile de specialitate, însă în trecut echipa din prima ligă din Franța, Toulouse, a plătit 5 milioane de euro grupării Stade Rennais pentru a-l achiziționa!”, s-a arătat în comunicatul postat de CS Comunal Șelimbăr pe rețelele de socializare.

02-03-2022
15:57

Ana Bogdan, forfait pentru Indian Wells

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 97 WTA, s-a retras din calificările turneului WTA 1000 de la Indian Wells, care se va desfășura în perioada 9-20 martie, la doar o zi după ce a fost eliminată de ucraineanca Dayana Yastremska în primul tur la Lyon.

La fel ca și Bogdan, alte două sportive ce trebuiau să joace în calificările competiției din SUA au declart forfait: franțuzoiaca Kristina Mladenovic și Chinezoaica Xiyu Wang. Locul celor trei jucătoare va fi luat de Leslie Pattinama Kerkhove din Olanda, Olga Danilovic din Serbia și Qiang Wang din China.

02-03-2022
14:41

Ianis Zicu, noul antrenor al Concordiei Chiajna

Oficialii Concordiei Chiajna s-au mișcat repede după demiterea lui Claudiu Niculescu și au convins un alt fost mare jucător al lui Dinamo să preia echipa. Este vorba despre Ianis Zicu, liber de contract încă din vara anului trecut, după un scurt mandat pe banca Unirii Constanța.

Potrivit digisport.ro, acesta va semna un contract valabil doar un sezon și jumătate cu echipa ilfoveană, care se află pe poziția a patra în eșalonul secund, la zece puncte în spatele liderului Petrolul Ploiești. Cel mai probabil, obiectivul va fi promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc.

02-03-2022
13:24

Borussia Dortmund vrea să-l aducă pe Timo Werner în locul lui Erling Haaland

Oficialii clubului german Borussia Dormund s-au obișnuit cu gândul că le va fi foarte greu să-l păstreze pe atacantul norvegian Erling Haaland, în condițiile în expiră contractul în vara anului 2023, iar clauza de reziliere este de 75 de milioane de euro.

Barcelona a anunțat de mai multe ori că este pregătită să plătească, la finalul actualului sezon, cei 75 de milioane de euro, așa că Borussia Dortmund caută un atacant, notează mundodeportivo.com.

Diriguitorii grupării germane și-au îndreptat atenția spre Timo Werner, atacantul lui Chelsea. Acesta a ajuns la londonezi în vara lui 2020, de la echipa germană RB Leipzig, pentru 53 de milioane de euro.

Dacă în sezonul trecut a jucat 52 de meciuri și a marcat 12 goluri pentru Chelsea în toate competițiile, în actualul a fost folosit în 23 de partide, în care a punctat de 6 ori.

Singurul lucru care îi face pe cei de la Borussia să încrunte sprâncenele este salariul pe care-l ale Werner la Chelsea, 15 milioane de euro pe an.

02-03-2022
12:45

Juan Martin del Potro a dezvăluit motivele retragerii

Fostul jucător argentinian de tenis Juan Martin del Potro, care și-a anunțat retragerea la începutul lunii februarie a acestui an, a prezentat care au fost motivele care l-au determinat să facă acest pas.

El a avut o discuție cu fostul lui coleg de Cupa Davis, Mariano Zabaleta, pe platforma Star+, în care a povestit că a trecut prin momente grele, notează argentina.as.com. „După ce am câștigat Cupa Davis, am fost mai liniștit.

Am avut parte de multă suferință și de lucruri urâte, dar astea m-au făcut un jucător mai bun și o persoană mai bună. Finala Cupei Davis am câștigat-o datorită lui Federico Delbonis, pentru că dincolo de victoriile mele, nu ne-am fi impus dacă nu ar fi fost el”, a spus Delpo.

După ce m-am operat prima dată la genunchi, mi-am impus să mă bucur mai mult de tenis, îmi doream ca părinții să fie mereu alături de mine. Dar nu am reușit să mă recuperez în totalitate, iar tatăl meu a murit.

Mi-a fost foarte greu să iau decizia de a juca la Buenos Aires (n.r. – la ultimul turneu al careirei), pentru că eram accidentat, dar am făcut ce am simțit. Era timpul să închei această suferință și acest coșmar pe care le trăiesc”, a mai spus el.

02-03-2022
10:45

Max Verstappen va rămâne la Red Bull până la vârsta de 30 de ani

Pilotul olandez de Formula 1 Max Verstappen, campionul mondial în exercițiu, care pilotează pentru Red Bull, va avea un salariu egal cu al britanicului Lewis Hamilton, de la Mercedes.

Informația a fost furnizată de dailymail.co.uk, care notează că negocierile pentru noul angajament s-au purtat în timpul primelor teste pe pistă, care au avut loc la Barcelona.

Verstappen avea în 2021 un salariu de circa 23,5 milioane de euro, dar acesta a crescut la 38 de milioane de euro, deoarece a fost activată o clauză din contract, conform căreia olandezul primește mai mult dacă devine campion mondial.

Publicația engleză mai notează că noul contract al lui Max Verstappen urmează să fie anunțat în cursul acestei săptămâni.

02-03-2022
09:06

Luis Suarez va părăsi Atletico Madrid după 2 ani

Atacantul uruguayan Luis Suarez și-a dat cordul să plece de la Atletico Madrid pentru a semna cu Inter Miami, franciza din campioinatul, de fotbal al Statelor Unite înființată de fostul star al fotbalului englez David Beckham.

Contractul sud-americanului cu Atletico Madrid expiră pe 30 iunie, iar fichajes.net scrie că Luis Suarez și-a dat, deja, acordul pentru a juca la Miami, dar încă nu a semnat contractul.

Facă actele vor fi parafate, el va fi coleg cu alt atacant care a făcut istorie în Europa, argentinianul Gonzalo Higuain.

De-a lungul timpului, Beckham a recunoscut de mai multe ori că-l vrea pe Luis Suarez la echipă. În prezent, atacantul uruguayan și-a pierdut postul de titular la Atletico Madrid.

Cu toate acestea, atunci când este folosit dă randament. În actualul sezon, a bifat 34 de meciuri pentru formația antrenată de Diedo Simeone, marcând de 11 ori.

02-03-2022
07:34

Roman Abramovich i-a oferit Chelsea și alte trei cluburi unui miliardar elvețian

Hansjorg Wyss, un miliardar elvețian, susține că rusul Roman Abramovich i-a oferit, la pachet, clubul englez Chelsea și alte trei grupări pe care le deține, contra sumei de 2,4 miliarde de euro.

Abramovich a fost unul dintre apropiații și sfătuitorii lui Putin. Ca toți oligarhii, e într-o stare de panică acum. Încearcă să vândă tot ce are în Anglia, vrea să scape de Chelsea cât mai repede.

Mi-a fost oferită Chelsea, dar sunt alți trei oameni de afaceri care au primit o propunere similară”, a dezvăluit Wyss, în vârstă de 85 de ani, pentru Blick, citat de metro.co.uk.

Aștept 3-4 zile, să analizez, Abramovich cere mult prea mult în momentul de față. A investit în club, dar Chelsea nu are bani, sunt doar compensații pe care Abramovich le vrea pentru cât a investit.

Chelsea îi datorează lui Abramovich 2 miliarde de lire (n.r. – circa 2,4 miliarde de euro), deci trebuie să îl despăgubească.

Iau în calcul să vin la Chelsea cu 6-7 investitori, dar trebuie să analizăm bine toate condițiile”, a mai spus miliardarul elvețian.

Novak Djokovic a renunțat la antrenorul Marian Vajda după o colaborare de peste 15 ani

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, fostul lider al clasamentului mondial, a făcut o modificare în staff-ul tehnic, renunțând la antrenorul Marian Vajda, cu care colabora de mai bine de 15 ani.

Potrivit jurnalistului Sasa Ozmo, de la Sportklub, citat de as.com, antrenorul, prezent la toate Grand Slam-urile Nole, nu mai face parte din echipa tenismanului sârb.

ADVERTISEMENT

Marian Vajda nu l-a însoțit pe Djokovic la Australian Open, când sârbul a fost în centrul unui scandal, și nici la Dubai, unde și-a pierdut locul de lider al clasamentului mondial.

Alături de Marian Vajda, Novak Djokovic a câștigat toate cele 20 de trofee de Mare Șlem pe care le are în palmares: 9 la Australian Open, 2 la Roland Garros, 6 la Wimbledon și 3 la US Open.

ADVERTISEMENT

Juventus a făcut o ofertă pentru transferul definitiv al lui Alvaro Morata

Atacantul spaniol Alvaro Morata aparține clubului Real Madrid, dar a fost împrumutat în 2020 la Juventus până la finalul actualului sezon.

Echipa din Torino este mulțumită de randamentul jucătorului, așa că a făcut spaniolilor o ofertă de 15 milioane de euro pentru tranbsferul definitiv, plus alte 5 care vor veni din diferite bonusuri, informează Mundo Deportivo, citat de digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Conform contractului de împrumut, Morata poate fi transferat definitiv de Juventus pentru 35 de milioane de euro.

Sunt fericit să fiu la Juventus. Dacă ar fi după mine, aș rămâne aici pentru totdeauna”, a declarat Morata.

ADVERTISEMENT

Barcelona va aduce un câștigător al Ligii Campionilor

Barcelona a avut, în iarnă, o campanie excelentă de transferuri, aducându-i pe Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres, Adama Traore și Dani Alves. Dar clubul catalan nu vrea să se oprească aici.

Andreas Christensen s-a înțeles cu Barcelona pentru a semna liber de contract din vară, potrivit lui Gerard Moreno”, titrează publicația B/R Football, conform sport.ro.

Andreas Christensen este legitimat la Chelsea, deținătoarea Ligii Campionilor, dar îi expiră contractul în vară.

ADVERTISEMENT