Sport

Oficial! Max Verstappen este noul campion din Formula 1! FIA a respins ambele plângeri de la Mercedes. Video

Sezonul de Formula 1 s-a decis în ultimul tur. Max Verstappen l-a depășit pe Lewis Hamilton, după ce britanicul a condus cursa din primul până în ultimul tur. Decizie controversată a organizatorilor.
12.12.2021 | 16:57
Oficial Max Verstappen este noul campion din Formula 1 FIA a respins ambele plangeri de la Mercedes Video
Max Verstappen și Lewis Hamilton, cap la cap în Abu Dhabi
ADVERTISEMENT
12-12-2021
19:19

Oficial. Max Verstappen este noul campion mondial în Formula 1

Max Verstappen a câştigat primul titlu de campion mondial în Formula 1. FIA a respins ambele contestaţii făcute de cei de la Mercedes şi asta înseamnă că ierarhia din Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite va fi omologată. 

FIA a respins contestaţiile Mercedes
FIA a respins contestaţiile Mercedes
12-12-2021
16:34

Mercedes, două plângeri după finalul nebun de la Abu Dhabi

Continuă controversele după finalul nebun din Formula 1. Mercedes a depus două plângeri la FIA pentru clasificarea de la finalul Grand Prix-ului, pentru modul în care au fost luate deciziile în timp ce safety car-ul era pe circuit, înainte de ultimul tur. 

Protest 1 Mercedes
Protest 1 Mercedes
Protest 2 Mercedes
Protest 2 Mercedes

Max Verstappen este noul campion mondial de Formula 1. Olandezul a câștigat cursa din Emiratele Arabe Unite după ce l-a depășit în ultimul tur pe Lewis Hamilton, cel care a condus cursa până atunci.

Final nebun în sezonul de Formula 1! Haosul a pornit de la accidentul lui Latifi

Nebunia a fost declanșată de un accident în care a fost implicat Nick Latifi. Pilotul Williams s-a izbit de zid cu șase tururi înainte de final, iar safety car-ul a intrat pe circuit. Max Verstappen a schimbat pneurile.

ADVERTISEMENT

În schimb, inginerii lui Lewis Hamilton i-au transmis să rămână pe pneurile actuale, un set uzat de hard-uri. Max a ieșit aproape de Hamilton, însă între ei au fost patru mașini întârziate, șanse mici pentru olandez să depășească și în aceste condiții.

Decizie controversată a organizatorilor!

Până la evacuarea mașinii avariate au trecut mai multe tururi sub safety car și a rămas de disputat un singur tur în regim de cursă. O decizie controversată a celor de la FIA a fost luată înainte de acest ultim tur.

ADVERTISEMENT

Organizatorii au decis ca mașinile întârziate care se aflau între Hamilton și Verstappen să treacă de safety car, astfel că ultimul tur s-a disputat cu cele două mașini într-un duel roată la roată.

Max Verstappen l-a depășit pe Hamilton înainte de virajul cinci!

Lewis Hamilton se afla într-un mare handicap, în condițiile în care Max Verstappen avea pneurile proaspete. Iar atacul lui Max a început de la începutul turului.

ADVERTISEMENT

Olandezul a fost agresiv și l-a depășit pe Hamilton în virajul cinci. Britanicul a încercat să revină, însă nu a mai putut să revină în frunte până la final.

VEZI VIDEO: 

Verstappen, campion mondial în premieră: “Este o nebunie”

Astfel, Max Verstappen a câștigat cursa și a reușit să câștige primul său titlu mondial din carieră. Hamilton a fost la câteva viraje de a deveni campion mondial pentru a 8-a oară.

ADVERTISEMENT

Max Verstappen a recunoscut la final că a avut noroc în ultimul tur și speră că va rămâne alături de Red Bull Racing mulți ani de acum încolo:

“Este o nebunie. Toți cei de la Honda, de la Red Bull, merită acest titlu. Am avut și eu noroc în final. Este o nebunie. Îi mulțumesc lui Checo, a făcut o treabă extraordinară.

Cred că cei din echipă știu că îi iubesc și sper să mai stăm împreună încă 10-15 ani. Nu avem motive să schimbăm ceva, sper să rămânem mult timp împreună”, a spus Verstappen.

“Felicitări lui Max și echipei lui. Le mulțumesc celor din echipă, au muncit mult pe parcursul sezonului. Mă bucur că fac parte din această echipă, facem totul împreună. Am dat totul în acest sezon. Nu am renunțat niciodată. M-am simțit foarte bine în mașină în aceste ultime luni. Traversăm o perioadă dificilă, le transmit tuturor să fie sănătoși și să își petreacă sărbătorile în familie”, Max Verstappen

  • 1 titlu mondial are Max Verstappen
  • 10 curse a câștigat olandezul în 2021

 

ADVERTISEMENT