Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 23 februarie. Liverpool a făcut spectacol în restanța cu Leeds

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 23 februarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
23.02.2022 | 21:35
Stirile zilei din sport miercuri 23 februarie Liverpool a facut spectacol in restanta cu Leeds
ADVERTISEMENT
23-02-2022
21:55

Mo Salah a marcat o dublă în victoria lui Liverpool 6-0 cu Leeds

Liverpool a spulberat-o pe Leeds United, scor 6-0, într-un meci restant din Premier League. Recent revenit de la Cupa Africii pe Națiuni, Mohamed Salah și-a revenit la forma de dinaintea competiției de pe ”Continentul negru”.

Starul egiptean al ”cormoranilor” a marcat o dublă (min. 15 și 35, ambele din penalty) și a oferit un assist pentru golul de 2-0 înscris de Matip (min. 30). O dublă și-a trecut în cont și Sadio Mane (min. 80 și 90+1), iar Virgil van Dijk a stabilit scorul final în minutul 90+3. În urma acestui rezultat Liverpool s-a apropiat la 3 puncte de liderul Manchester City.

Într-o altă partidă restantă, codașa Burnley a învins-o cu 1-0 pe Tottenham Hotspur. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Ben Mee în minutul 71.

În cel de al treilea joc disputat miercuri, Crystal Palace s-a impus în deplasare cu 4-1 în derby-ul londonez cu Watford. Mateta a deschis scorul pentru Palace în minutul 15, dar Sissoko a restabilit egalitatea trei minute mai târziu.

Gallagher a stabilit scorul pauzei 1-2, cu reușita din minutul 42, iar dubla lui Zaha (min. 85 și 90) au pecetluit victoria celor de la Palace.  

23-02-2022
20:53

Cât va sta pe „bară” Bogdan Racovițan, după ce s-a accidentat în Gornik - Rakow

Bogdan Racovițan, transferat în această iarnă de polonezii de la Rakow de la FC Botoșani, s-a accidentat în debutul partidei cu Gornik, astfel că a fost scos de pe teren.

Potrivit jurnalistului Emanuel Roșu, fotbalistul român va sta pe „bară” zece săptămâni.

23-02-2022
19:13

Claudiu Bumba și Marius Corbu ar putea evolua pentru Ungaria

Selecționerul Ungariei Marco Rossi și-i dorește pe fotbaliștii români Claudiu Bumba și Marius Corbu în naționala țării vecine. În acest sens tehnicianul italian a cerut Federației de la Budapesta să-i abordeze pe cei doi pentru a le propune acest lucru.

Claudiu Bumba evoluează la Kisvarda, echipă clasată pe 3 în prima ligă din Ungaria, iar Marius Corbu este legitimat la Akademia Puskas, a doua clasată în campionatul din țara vecină. Marco Rossi a făcut public faptul că și-i dorește pe cei doi fotbaliști, dar crede că doar în cazul lui Bumba, Federația ar putea avea succes.

”E un băiat interesant. Trebuie văzut care este situația sa și dacă poate fi naturalizat. Este un jucător bun. Dacă poate fi naturalizat, cu siguranță este interesant. Și nu este doar el. Și Corbu este un jucător foarte interesant. Dar la el este mai greu cu naturalizarea”, a declarat Rossi

23-02-2022
18:09

Jaqueline Cristian ratează turneele de la Indian Wells şi Miami

Jaqueline Cristian (23 ani, 71 WTA) va rata turneele de la Indian Wells şi Miami, din cauza accidentării suferite la Doha, în timpul meciului cu Daria Kasatkina.

În urma retragerii jucătoarei românce, slovaca Kristina Kucova se va afla pe tabloul principal. 

23-02-2022
17:25

Vlad Achim a suferit o fractură și ratează următoarele ale FC U Craiova

Mijlocașul echipei FC U Craiova, Vlad Achim și-a rupt un deget de la picior la ultimul antrenament dinaintea partidei cu UTA Arad, iar medicii l-au anunțat că nu va mai juca câteva săptămâni.

Nu se știe cât va dura recuperarea fotbalistului, dar este cert că acesta va rata cel puțin ultimele meciuri din sezonul regulat.

Vlad Achim a fost achiziționat de FC U Craiova, de la Dinamo, la începutul acestui sezon. 11 meciuri ar bifat Achim în tricoul alb-albastru, în Casa Pariurilor Liga 1.

23-02-2022
16:22

La Liga a decis când va avea loc ultimul „El Clasico” al sezonului

Potrivit celor de la Diario Sport, conducătorii La Liga au decis ca ultimul derby dintre Real Madrid și FC Barcelona, din acest sezon, să aibă loc duminică, 20 martie, la ora 22:00, pe stadionul „Santiago Bernabeu”.

În prezent, Real Madrid se află pe primul loc din La Liga, cu 57 de puncte obținute după 25 de meciuri jucate. De cealaltă parte, FC Barcelona se poziționează pe locul 4, cu 42 de puncte, însă cu un meci mai puțin jucat.

23-02-2022
15:13

UTA a bătut palma cu FC Charlotte din SUA, David Miculescu nu agreează mutarea

Oficialii clubului UTA Arad și omologii lor americani de la FC Charlotte au ajuns la un acord pentru transferul lui David Miculescu, însă jucătorul nici nu vrea să audă de campionatul nord-american.

Clubul din SUA este dispus să le achite 1,5 milioane de euro arădenilor în schimbul fotbalistului, dar salariul oferit acestuia nu este deloc pe placul atacantului dorit insistent și de FCSB.

Platforma sportarad.ro diferența dintre așteptările salariale ale fotbalistului și oferta americanilor este de aproximativ 120.000 de euro pe an.

23-02-2022
13:45

Cosmin Olăroiu a dat drumul la petrecere după calificarea în finala Cupei Președintelui

Al-Sharjah, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, s-a calificat în finala Cupei Președintelui din Emiratele Arabe Unite, după ce a învins-o pe Al-Wasl, scor 3-2 la retur (0-0 în prima manșă).

La finalul meciului, Cosmin Olăroiu și jucătorii săi au dat drumul la petrecere, în vestiar. Vezi video aici

„Ați meritat să vă calificați pentru că ați luptat până la final! Cine este în finală?!”, le-a spus Cosmin Olăroiu jucătorilor săi.

23-02-2022
13:20

Weston McKennie, dublă fractură la piciorul stâng

Weston McKennie (23 de ani) are de tras după remiza dintre Villarreal și Juventus (1-1) din turul optimilor Ligii Campionilor. Mijlocașul american s-a accidentat după o intrare a lui Pervis Estupinan şi a fost schimbat, în minutul 81, cu Zakaria.

Conform Sky Sport Italia, în urma RMN-ului efectuat, McKennie a suferit fracturi al al doilea şi al treilea metatarsian al piciorului drept. Fotbalistul lui Juventus va lipsi astfel cel puțin două luni și, foarte probabil, nu va mai juca în acest sezon. Sezonul acesta, McKennie a evoluat în 28 de partide și a marcat patru goluri.

Infirmeria lui Max Allegri este deja plină. Înaintea lui Weston McKennie, erau deja accidentați Paulo Dybala, Federico Chiesa, Daniele Rugani, Giorgio Chiellini şi Federico Bernardeschi.

 

23-02-2022
12:16

Dinamo profită de o nouă depunctare a Gazului

Dinamo primește o veste bună înaintea derby-ului cu Rapid din etapa a 28-a din Casa Pariurilor Liga 1. „Câinii roșii” profită din plin de situația dramatică de la Mediaș. Conform v, Comisia de Disciplină a FRF o va depuncta cu alte șase puncte pe Gaz Metan și astfel echipa lui Stoican va trece pe locul 14 în Liga 1. Dinamo și Gaz Metan vor avea fiecare câte 16 puncte, dar roș-albii au avantajul meciurilor directe.

Depunctați cu două puncte din cauza datoriilor către Ronaldo Deaconu, medieșenilor li se vor lua acum șase puncte pentru banii neplătiți lui Mihai Teja și staff-ului său. Aceștia au de încasat aproximativ 70 de mii de euro.

Cum arată clasamentul la retrogradare, cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat:

13. FC U Craiova 1948 – 27 de puncte
14. Dinamo – 16 puncte
15. Gaz Metan Mediaș – 16 puncte
16. Academica Clinceni – 11 puncte

23-02-2022
11:16

Rapid - Dinamo, arbitrat de Istvan Kovacs

Istvan Kovacs (37 de ani) a fost desemnat să arbitreze derby-ul Rapid – Dinamo, din etapa cu numărul 28 din Casa Pariurilor Liga 1, conform gsp.ro. Partida va avea loc sâmbătă, 26 februarie, de la ora 20:30, pe Național Arena.

Va fi a doua delegare importantă din ultima săptămână pentru centralul din Carei, care, pe 17 februarie, a arbitrat manșa tur a derby-ului din 16-imile UEFA Europa League, FC Barcelona – Napoli.

23-02-2022
09:11

Antrenorul lui Galatasaray vrea să-l excludă din lot pe Moruțan

Mijlocașul echipei Galatasaray Istanbul, Olimpiu Moruțan, a căzut în dizgrația antrenorului Domenec Torrent, iar spaniolul a cerut conducerii ca jucătorul adus de la FCSB să fie exclus din lot pe termen nelimitat.

Conform publicației Sabah, tehnicianul și-a motivat decizia prin faptul că internaționalul român dă dovadă de lipsă de seriozitate la antrenamente. Pe lista neagră a lui Torrent se mai află vedeta Arda Turan, pentru ieșirile sale din viața extra sportivă, și fundașul Alpaslan Ozturk, acuzat de indisciplină.

De altfel, cei trei nu au făcut parte din lotul Galatei la victoria din deplasare cu Goztepe. Președintele Burak Elmas a refuzat pentru moment solicitarea antrenorului, considerând că o astfel de decizie ar adânci și mai mult criza, dar presa turcă scrie că o victorie în fața celor de Caykur Rizespor ar putea să-l facă pe bașkan să aprobe cererera lui Torrent. 

23-02-2022
07:40

Emma Răducanu a abandonat meciul cu Daria Saville

Emma Răducanu (locul 12 WTA) s-a retras încă din primul tur al turneului de la Guadalajara, acolo unde era cap de serie numărul 1. Ea abandonat meciul cu Daria Saville (locul 610 WTA).

Britanica s-a retras de pe teren la scorul de de 7-5, 6-7 (4), 3-4, după trei ore şi 36 de minute de joc, cel mai lung meci de până acum al sezonului. Sportiva cu origini românești a condus cu 5-3 în setul al doilea şi a servit pentru meci, dar nu a putut să se impună.

Ambele jucătoare au acuzat probleme fizice în decisiv. Saville a avut crampe la picioare, iar Răducanu a cerut un time-out medical, pentru o accidentare la coapsa stângă. Campioana de la US Open a mai jucat două gameuri, înainte de a abandona.

Saville (ex-Gavrilova) se va duela în optimi cu americanca venită din calificări Caroline Dolehide (locul 180 WTA)

23-02-2022
06:50

Zverev, descalificat la Acapulco

Tenismenul german Alexander Zverev a avut o criză de nervi la finalul unui meci de dublu disputat la turneul de la Acapulco și a fost aproape să-l lovească pe arbitrul întâlnirii.

Zverev și brazilianul Marcelo Melo au fost învinși în primul tur de perechea Lloyd Glasspool/Harri Heliovaara (Marea Britanie/Finlanda), scor 2-6, 6-4, 6-10. Eșecul l-a înfuriat la maxim pe german, acesta reproșându-i arbitrului de scaun mai multe decizii.

Un  car de nervi, Zverev s-a năpustit spre scaunul arbitrului și a început să lovescă furios cu racheta, fiind foarte aproape să-i dea acestuia peste picioare. În urma acestui incident șocant, organizatorii turneului mexican au decis să-l excludă pe jucătorul german.

În aceste condiții, Alexander Zverev nu-și va putea apăra titlul cucerit anul trecut în proba de simplu. În acest an, neamțul era cap de serie numărul 2 și se calificase în turul secund după ce l-a învins pe americanul Jenson Brooksby în peste trei ore de joc, scor 3-6, 7-6 (12/10), 6-2, în cel mai târziu meci din istorie, încheiat la ora locală 04:55.

Zverev urma să-l întâlnească în turul 2 pe compatriotul său Peter Gojowczyk, locul 95 ATP, prezent pe tabloul principal ca lucky loser. Acesta beneficiază de excluderea lui Zverev și ajunge în sferturile de finală.

Clubul Lille, vinovat în cazul legitimării lui Rafael Leao

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a stabilit că gruparea OSC Lille este ”responsabilă solidar” în cazul transferului din 2018 al jucătorului portughez Rafael Leao de la Sporting Lisabona.

Conform Gazzetta dello Sport, clubul francez ar putea fi nevoit să plătească în acest caz o despăgubire de până la 16,5 milioane de euro, sumă la care s-a ridicat cuantumul penalităţilor aplicate iniţial jucătorului.

ADVERTISEMENT

Jucătorul de 22 de ani şi-a reziliat unilateral contractul cu Sporting Lisabona pentru a se alătura gratuit echipei Lille, în perioada de transferuri din vara anului 2018. Clubul din Lisabona a depus fără succes o plângere la FIFA pentru despăgubiri, înainte de a se adresa TAS-ului portughez (TAD) în acest caz.

În primă instanţă, doar jucătorul a fost obligat să plătească 16,5 milioane de euro. Sporting a mers mai departe, la TAS-ul de la Lausanne, considerând că Lille este la fel de vinovată în acest caz şi că are şanse mai mari de a scoate banii de la gruparea franceză.

ADVERTISEMENT

Premii egale pentru naționalele Statelor Unite

Jucătoarele echipei naţionale de fotbal a SUA au câştigat lupta cu federaţia naţională şi vor fi plătite la acelaşi nivel cu jucătorii selecţionatei masculine.

Câştigătoare ale ultimelor două ediţii ale Cupei Mondiale, jucătoarele echipei naţionale a Statelor Unite au reuşit în lupta lor de a obţine venituri egale cu jucătorii reprezentativei masculine.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe au anunţat într-un comunicat de presă comun că s-a ajuns ajuns la un acord. ”US Soccer s-a angajat să ofere de acum înainte o remuneraţie egală pentru echipele naţionale feminine şi masculine, la toate meciurile amicale şi la toate turneele, inclusiv la Cupa Mondială.

Suntem încântaţi să anunţăm că, sub rezerva negocierii unui nou contract colectiv, am soluţionat litigiul care dura de multă vreme, privind egalitatea salarială şi ne luăm cu mândrie angajamentul comun de a promova egalitatea în fotbal.

ADVERTISEMENT

Să ajungem până în această zi nu a fost uşor. Jucătoarele echipei naţionale a Statelor Unite s-au bucurat de un succes fără precedent, acţionând pentru a obţine o remuneraţie egală pentru ele şi viitoarele sportive.

Aşteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună pentru a dezvolta fotbalul feminin şi promova oportunităţile pentru fete şi femei din Statele Unite şi din întreaga lume”, se arată în comunicat.

Steaua, înfrângere drastică în Liga Campionilor la polo

Campioana României la polo, Steaua Bucureşti, a fost învinsă, pe teren propriu, de formaţia germană Spandau 04 Berlin, scor 5-16, în grupa B a Ligii Campionilor.

În meciurile anterioare din grupa B, Steaua a obţinut următoarele rezultate: 8-14 cu OSC Budapesta, 5-23 cu Pro Recco, 6-14 cu CN Marsilia, 8-10 cu Jug Adriatic, 8-10 cu Spandau 04 Berlin, 11-8 şi 10-10 cu Steaua Roşie Belgrad, 9-10 şi 12-13 cu Waspo Hanovra.

După zece etape, Steaua Bucureşti ocupă locul 7, cu 4 puncte. În etapa a 11-a, steliştii vor juca în deplasare, cu Jug Adriatic, pe 29 martie.

ADVERTISEMENT