LIVE Actualizat 13-11-2021
20:28

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 13 noiembrie. Valtteri Bottas, în pole position la MP al Braziliei

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 13 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
13.11.2021 | 18:34
Stirile zilei din sport sambata 13 noiembrie Valtteri Bottas in pole position la MP al Braziliei
ADVERTISEMENT
13-11-2021
20:28

Bottas a câştigat cursa-sprint de la Sao Paulo

Pilotul finlandez al echipei Mercedes, Valtteri Bottas, a câştigat calificările pentru Marele Premiu al Braziliei, a 19-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Calificările s-au desfăşurat în sistem de cursă-sprint de 100 km, cu două seturi de anvelope de pilot la dispoziţie, alese liber de echipe. Totuşi, în această cursă, piloţii nu au avut voie să intre la boxe pentru schimbarea cauciucurilor.

Rezultatul cursei a decis grila pentru evenimentul principal de duminică şi totodată a oferit un număr mic de puncte (3-2-1) pentru primii trei clasaţi. Bottas a fost urmat de olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) și de spaniolul Carlos Sainz (Ferrari).

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), plecat de pe ultima poziţie ca urmare a descalificării din calificările sprint de vineri, s-a clasat pe locul cinci. Cu toate acestea, el va pleca din poziția a 10-a a grilei de start, el fiind declasat cinci locuri pentru că a schimbat motorul. Marele Premiu al Braziliei va avea loc duminică seară.

13-11-2021
16:48

Kovacs va arbitra meciul Irlanda de Nord - Italia

Arbitrul Istvan Kovacs va conduce la centru partida Irlanda de Nord – Italia, care se va disputa luni, 15 noiembrie, de la ora 21:45, în ultima etapă din Grupa C a preliminariilor europene pentru CM 2022.

Kovacs va fi ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, iar arbitru de rezervă va fi Horaţiu Feşnic. În camera VAR se vor afla germanii Bastian Dankert şi Mike Pickel.

Italia poate rata calificarea directă la turneul final din Qatar, chiar dacă se află pe primul loc al clasamentului înaintea ultimei etape. Campioana europeană este la egalitate de puncte cu Elveția și are un avantaj de două goluri la linia de golaveraj (+11 față de +9 cât au evețienii).

Elveția întâlnește în ultima etapă, pe teren propriu, reprezentativa Bulgariei. În caz de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este golaverajul.

13-11-2021
15:57

SCM Râmnicu Vâlcea, la un pas de grupele European League

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a învins, pe teren propriu, formaţia spaniolă Super Amara Bera Bera, scor 34-28, în prima manşă din turul 3 al European League.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Glibko – 10 goluri, Elghaoui – 8, pentru SCM, respectiv Fernandes – 7, pentru echipa iberică. Manşa retur va avea loc sâmbătă, 20 noiembrie, în Spania.

Câştigătoarea din dubla manşă va ajunge în faza grupelor competiţiei, acolo unde este deja calificată Minaur Baia Mare și mai pot accede Măgura Cisnădie și Gloria Buzău.

13-11-2021
15:05

România U19, victorie categorică cu San Marino

Echipa națională U19 a României s-a calificat la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European din 2022, după ce a învins San Marino, scor 5-0, în cea de-a doua partidă din Grupa a 9-a.

Golurile ”tricolorilor” au fost marcate de Burnete (11), Hofman (15), Tănasă (57), Bodișteanu (62) și Chirițoiu (90+3). Selecționerul Adrian Văsîi a folosit următoarea formulă de echipă: Mitrovic – Pîrvulescu, Sîrbu (Coubis 46), Gergely, Amzar (Lazăr 46) – Tănasă, Pandele (Negoescu 46), Militaru – Hofman, Burnete (Chirițoiu 68), Bodișteanu (Andrei 62).

România U19 este la al doilea succes în grupa ce se desfășoară la Manavgat (Turcia) și cu șase puncte și-a asigurat calificarea la Turul de Elită. În ultimul meci din această grupă, ”tricolorii” vor întâlni Turcia, marți, 16 noiembrie, de la ora 16:00.

Câștigătoarele celor 13 grupe, ocupantele locurilor secunde și cea mai bună echipă de pe locul al treilea se vor califica la Turul de Elită. Turneul final al Campionatului European, la care participă 8 selecționate, va avea loc în iulie-august 2022, în Slovacia.

13-11-2021
14:30

Al treilea mandat al lui Trică la FC U Craiova a început cu o victorie

FC U Craiova a întâlnit, sâmbătă, divizionara secundă CSA Steaua într-un meci amical care s-a desfășurat la noua bază de pregătire a oltenilor, FCU Football Park. Scorul final a fost 4-1 pentru gazde, golurile fiind marcare de Ondaan (40, 55), Asamoah (53) și Raicea (90), respectiv, Adi Popa (59).

 

Meciul a fost unul interesant, cu multe ocazii de poartă, scorul a fost deschis abia spre finalul primei reprize, când Ondaan a finalizat o acțiune prelungită de atac a echipei din Bănie. Următoarele două goluri ale echipei antrenată de Eugen Trică au venit la un interval de trei minute, după care Adi Popa a redus din diferență.

Scorul final a fost stabilit la ultima fază a partidei, de Raicea, acesta marcând după ce a scăpat singur spre poarta adversă. Pentru FC U Craiova 1948 urmează un meci foarte dificil, în Liga I, împotriva liderului CFR Cluj, care va avea loc pe stadionul Ion Oblemenco sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 20:30.

13-11-2021
13:20

Probleme pentru Hamilton înaintea MP al Braziliei

Duminică, de la ora 19:00 a României, va avea loc Mare Premiu de Formula 1 al Braziliei, care va avea loc pe circuitul de la Sao Paulo. Distanța dintre primii doi piloți, belgianul Max Verstappen (Red Bull) și britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) este de 19 puncte.

Hamilton este deținătorul titlului, dar șansele să și-l păstreze scad tot mai mult. Asta deoarece el a intrat în atenția comisarilor de cursă, care ar fi constat că monopostul condus de multiplul campion al lumii nu este conform regulamentului.

Concret, DRS-ul (clapeta montată pe eleronul spate al monopostului care se deschide pentru a câştiga viteză) s-ar deschide puțin mai mai mult decât permite regulamentul. Pe cale de consecință, el va face obiectul unei anchete.

Dacă rezultatele vor da dreptate comisarilor de cursă, Lewis va primi o lovitură dură, deoarece va fi retrogradat pe ultimulo loc al grilei de start. Dacă nu sunt probleme cu DRS-ul, el va fi penalizat doar cinci locuri, deoarece a fost nevoit să schimbe pentru a cincea oară motorul în acest sezon, înaintea începerii antrenamentelor de vineri.

A doua sesiune de calificări are loc sâmbătă, de la ora 17.00, iar cea de sprint începe după 4 ore și jumătate.

13-11-2021
07:26

Federația Română de Lupte l-a angajat pe Yusup Abdusalomov, fost vicecampion olimpic

Yusup Abdusalomov va fi noul antrenor coordonator al stilului lupte libere, urmând pe lângă obiectivele de mare performanţă ale Lotului Olimpic să supervizeze activitatea tuturor grupelor de vârstă, inclusiv sprijinirea în implementarea noilor strategii de dezvoltare, a anunţat Federaţia Română de Lupte.

Yusup Abdusalomov este fost vicecampion olimpic, în 2008, la Beijing, și vicecampion mondial, în 2007, la Baku. Tajikistanezul are în palmares și un titlu de campion al Asiei, la New Delhi, în 2003 şi vicecampion al Asiei, în 2002.

Yusup Abdusalomov a fost antrenor al Poloniei la lupte libere în ultimi opt ani de zile şi are peste 20 medalii la Campionatele Europene, Mondiale de Seniori şi Seniori U23.

13-11-2021
05:58

Argentina a învins-o pe Uruguay după super golul lui Di Maria

Naționala de fotbal a Argentinei este cu un pas mai aproape de Campionatul Mondial din Qatar. Ocupanta locului 2 a grupei preliminare din America de Sud a câștigat derby-ul cu Uruguay din etapa a 13-a și e ca și calificată la turneul final.

Singurul gol a meciului a fost marcat în minutul 7, de Angel Di Maria. Servit excelent de Paulo Dybala, superstarul lui PSG a luat pe cont propriu o acțiune în careul advers și l-a învins pe Muslera cu o adevărată bijuterie.

În minutul 76 al confruntării de la Montevideo, pe teren și-a făcut apariția și Lionel Messi, care nu mai jucase de pe 29 octombrie, atunci când a ieșit accidentat din PSG – Lille. Recent, decarul „pumelor” a fost criticat în Franța pentru că a dat curs convocării la echipa națională, în loc să se recupereze corespunzător după problemele medicale avute.

În urma victoriei cu Uruguay, naționala Argentinei este pe locul 2 în grupa de calificare, cu 28 de puncte, șase mai puține decât Brazilia, care a obținut deja biletele pentru Qatar, și cu opt peste Ecuador.

Pentru Argentina urmează derby-ul cu Brazilia, programat miercuri, 17 noiembrie, de la ora 01:30. Cu o victorie în fața marii rivale, „pumele” își asigură și ele prezența la Campionatul Mondial de anul viitor.

Președintele Federației Kenyene de Fotbal a arestat pentru fapte de corupţie

E scandal monstru în Kenya. Președintele Federației de Fotbal, Nick Mwendwa. a fost arestat de poliție. Oficialul este implicat într-un dosar de corupție și delapidare, după cum informează lequipe.fr.

În urma acestui caz, Ministerul sportului din Kenya decis ca Federația de Fotbal să fie condusă momentan de un comitet interimar, după ce s-a dovedit că forul a deturnat fonduri de la guvern şi de la alţi sponsori. Suma despre care se vorbește este una amețitoare, de aproximativ 1,7 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Nick Mwendwa negat acuzațiile care i se aduc şi s-a împotrivit deciziei ministerului. Vineri, 12 noiembrie, a fost însă ridicat de poliţie dintr-un hotel din Nairobi şi apoi arestat.

Președintele FKF urmează să fie intervievat în cadrul anchetei. Ministrul Sportului, Amina Mohamed, a anunţat că Federația Kenyană de Fotbal a fost plasată sub supraveghere şi a numit un comitet interimar prezidat de un fost judecător, care să îl gestioneze pentru o perioadă de şase luni.

ADVERTISEMENT

FIFA a avertizat, însă, Kenya că riscă suspendarea dacă decizia nu va fi reconsiderată. Potrivit forului internațional, această decizie „este în mod clar contrară principiului conform căruia federaţiile îşi gestionează afacerile în mod independent şi liber de influenţa terţilor”.