Fotbal international

Caz șocant! Un arbitru a fost omorât pe teren în Kenya

05.12.2020 | 18:43
Caz socant Un arbitru a fost omorat pe teren in Kenya
ADVERTISEMENT

Un arbitru din Kenya a fost omorât pe teren de un suporter nemulțumit de deciziile luate.

Victima este John Chang’aa Okwoyo, un fost polițist, ajuns arbitru asistent și care a intrat în conflict cu agresorul după un presupus fault pe care i l-a semnalizat centralului.

Tragicul accident a avut la meciul Ichuni Youth – Aspire FC, desfășurat fără acordul Federației Kenyene de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Un arbitru din Kenya a fost omorât în timpul meciului

Un jurnalist de la un post de radio local aflat la fața locului a declarat pentru standardmedia.co.ke că arbitrul din Kenya a fost omorât de spectatorul care a intrat pe teren nemulțumit de o decizie și l-a lovit cu piciorul în stomac.

Informația a fost confirmată de secretarul general al Federației din Kenya, Evans Mageka, care povestit că agresorul a ieșit din rândul spectatorilor și l-a lovit pe arbitru cu o lovitură de picior la nivelul abdomenului inferior, iar acesta a căzut inconștient.

ADVERTISEMENT

”John Chang’aa Okwoyo a fost dus de urgență la spitalul din apropiere, dar a fost declarat mort la sosire”, a mai spus Mageka, care a menționat că întâlnirea nu era oficială, iar oficialii federației i-au sfătuit pe organizatori să nu țină meciul.

Oficialul a spus chiar că i-a impus arbitrului decedat să nu oficieze la acest meci, dar nu a luat în seamă: ”Turneul nu avea securitate, una dintre cerințele majore ale oricărui joc în care arbitrii noștri acreditați pot oficia. Nu a existat niciun organ de ordine pe stadionul unde se disputa meciul”.

ADVERTISEMENT

Poliția a început o investigație pentru a afla ce s-a întâmplat și pentru a-l prinde pe făptaș, iar persoanele prezente la meci au fost interogate. Printre cei care au dat declarații la poliție au fost arbitrul de centru Naomi Mogire și celălalt asistent al întâlnirii.

Această veste tragică vine la trei luni după ce luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat după ce a fost găsit vinovat că a omorât un ofițer de securitate în 2018, în orașul Shiraz. Un alt sportiv iranian a fost arestat pentru o postare făcută pe rețelele de socializare în care critică autoritățile că țin sălile de sport închise din cauza coronavirusului, dar oamenii pot merge la moschei.

ADVERTISEMENT