Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 2 aprilie. Nicu Ojog, medaliat cu argint la Europenele de lupte

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 2 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
02.04.2022 | 16:40
Stirile zilei din sport sambata 2 aprilie Nicu Ojog medaliat cu argint la Europenele de lupte
Sportivul Nicu Ojog a câştigat medalia de argint la categoria 87 de kilograme, din cadrul competițiiei de lupte greco-romane de la Campionatele Europene de la Budapesta. Sursă foto: Facebook Federatia Romana de Lupte (FRL)
ADVERTISEMENT
02-04-2022
19:31

Nicu Ojog a luat argintul la CE de lupte

Sportivul Nicu Ojog a câştigat medalia de argint la categoria 87 de kilograme, din cadrul competițiiei de lupte greco-romane de la Campionatele Europene de la Budapesta.

Nicu Ojog a fost învins în finală de danezul Turpan Ali Alvievich Bisultanov, scor 0-8.

Tot la lupte greco-romane, la categoria 55 de kilograme, Denis Florin Mihai a pierdut meciul pentru medalia de bronz cu armeanul Rudik Mkrtchyan.

02-04-2022
18:54

Iga Swiatek, campioană la Miami Open

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, noul număr 1 mondial de la 4 aprilie, a câștigat turneul Miami Open, după o victorie categorică în fața japonezei Naomi Osaka, locul 77 WTA.

Swiatek s-a impus cu scorul de 6-4, 6-0, după o oră și 20 de minute, și a ajuns la 17 victorii consecutiv în circuitul WTA. La 20 de ani, polonbeza a mai câştigat în acest an şi turneele de la Doha şi Indian Wells.

Iga Swiatek a devenit a patra jucătoare care se impune la ”Sunshine Double” (Indian Wells şi Miami), după Stefanie Graf (1994 şi 1996), Kim Clijsters (2005) şi Victoria Azarenka (2016).

02-04-2022
18:14

SCM Râmnicu Vâlcea a ratat calificarea în semifinalele European League

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a ratat calificarea în semifinalele European League, după ce a fost învinsă, în deplasare, scor 28-33, de formaţia daneză Herning Ikast Handbold, în manșa secundă a sferturilor de finală.

În tur, Herning s-a impus la Râmnicu Vâlcea cu 39-33.

Tot în returul sferturilor, Minaur Baia Mare va juca duminică, în deplasare, cu formaţia norvegiană Sola HK, pe care a învins-o acasă cu 40-32. Turneul Final Four va avea loc în 14-15 mai. În sezonul anterior, Minaur s-a calificat la Turneul Final Four, pe care l-a încheiat pe locul 3.

02-04-2022
16:15

Rapid și CSM București, luptă strânsă pentru titlu în Liga Florilor

Echipele Rapid și CSM București au obținut victorii extrem de clare în etapa a 20-a din Liga Florilor și continuă lupta strânsă pentru titlu.

Rapid a învins pe teren propriu, scor 31-23, formația CS Mioveni, în timp ce CSM București a trecut în deplasare, scor 30-22, de SCM Craiova.

Cu șase etape înainte de finalul sezonului, giuleștencele au avans de un punct în clasament. În etapa următoare, Rapid joacă în deplasare cu Zalău, iar ”tigroaicele” vor avea un meci dificil pe terenul echipei de pe locul 3, Măgura Cisnădie.

02-04-2022
13:15

Irina Bara şi Ekaterine Gorgodze au câştigat turneul de la Marbella

Perechea Irina Bara/Ekaterine Gorgodze (România/Georgia), cap de serie numărul 2, a câştigat finala probei de dublu a turneului de la Marbella, de categorie WTA 125.

Cele două au învins în finală cuplul Vivian Heisen/Katarzyna Kawa (Germania/Polonia), cu scorul de 6-4, 3-6, 10-6. Echipa câştigătoare a turneului obţine un premiu total 4.840 de euro şi câte 160 de puncte, în timp ce perechea învinsă în finală va primi 3.468 de euro şi 95 de puncte.

Irina Bara, locul 71 WTA înaintea acestui turneu în clasamentul de dublu, va urca până pe poziţia cu numărul 68 după succesul de sâmbătă.

Joan Laporta susţine în continuare proiectul Superligii Europene

Preşedintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a declarat că proiectul Superligii Europene merge înainte, susţinut fiind de mai multe cluburi decât cele trei aflate la vedere, Barca, Real Madrid şi Juventus.

”Merge înainte. Promovăm proiectul împreună cu Florentino Perez, cu care vorbesc des. Este o modalitate de a salva fotbalul european. Este evident că trebuie să-l potrivim în cadrul fotbalului european fără a distruge ligile interne. Sunt esenţiale pentru noi.

ADVERTISEMENT

Nu putem permite ca fotbalul european să fie în mâinile unor state care nu aparţin Uniunii Europene. Este clar că Manchester City şi PSG au o maşină de făcut bani şi luptăm împotriva acestui lucru. Nu doar cele trei cluburi despre care vorbesc, ci şi altele care tac, dar pe fundal ne susţin”, a declarat Laporta într-un interviu pentru TVE, conform Marca.

Luuk de Jong, testat pozitiv cu coronavirus

Atacantul olandez al echipei FC Barcelona, Luuk de Jong, a fost testat cu coronavirus cu o zi înaintea meciului cu FC Sevilla, din etapa a 30-a din La Liga.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului oficial al clubului catalan, fotbalistul are simptome uşoare şi a fost plasat în izolare. El ar putea rata şi meciul cu Eintracht Frankfurt de joi, din prima manşă a sferturilor de finală ale Europa League.

De Jong, în vârstă de 31 de ani, va trebui să fie testat negativ de două ori pentru a reveni la echipă.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul naționalei din Mali, demis după ratarea calificării la CM 2022

Federaţia de Fotbal din Mali l-a demis pe selecţionerul Mohamed Magassouba, după ce echipa naţională a ratat calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar.

”La sfârşitul şedinţei, Comitetul de Urgenţă a decis în unanimitate să pună capăt imediat atribuţiilor antrenorului naţional şi întregului său staff tehnic”, a anunţat federaţia, conform L’Equipe.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 64 de ani, Mohamed Magassouba era în funcţie din octombrie 2019. Mali a fost eliminată de Tunisia în faza a treia a prelimianriilor africane ale Cupei Mondiale, după 0-1, pe teren propriu, şi 0-0, în deplasare.

Magassouba este al treilea selecţioner al unei echipe africane care îşi pierde postul pentru că nu a dus echipa la turneul final, după Carlos Queiroz (Egipt) şi Augustine Eguavoen (Nigeria), care au demisionat.

ADVERTISEMENT
Tags: