Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 14 ianuarie. Marius Șumudică, demis de la Yeni Malatyaspor?! După meciul pierdut azi a ajuns pe mâna medicilor!

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 14 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport vineri 14 ianuarie Marius Sumudica demis de la Yeni Malatyaspor Dupa meciul pierdut azi a ajuns pe mana medicilor
ADVERTISEMENT
14-01-2022
21:22

Probleme pentru Marius Șumudică. A ajuns pe mâna medicilor după eșecul cu Goztepe

Înfrângerea suferită în fața celor de la Goztepe l-a afectat atât de tare pe Marius Șumudică încât i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale imediat după fluierul final al meciului. Anunțul a fost făcut de antrenorul secund, prezent în locul său la conferința de presă.

Îmi cer scuze în numele lui Marius Șumudică, nu a putut veni, pentru că se simte foarte rău, se află înăuntru, alături de medicii noștri”, și-a început Gabriel Mărgărit discursul, trecând apoi la analiza jocului:

Am condus cu 1-0 până în minutul 15, a fost un penalty, iar după acel penalty, o lipsă de încredere a apărut în echipă. Unii jucători noi au venit la noi chiar la acest meci. Sigur că nu este ușor să-i adaptezi în echipă cu doar două antrenamente.

I-am trimis în primul 11 pentru că am considerat că era nevoie de sânge proaspăt. Vor mai veni jucători în zilele următoare. Vom încerca să facem totul împreună în acest campionat, vom face totul să rămânem în Super Lig”.

Potrivit presei din Turcia, acest eșec i-ar putea fi fatal lui Marius Șumudică. Yeni Malatyaspor ocupă ultima poziție în clasament, după nu mai puțin de 11 meciuri fără victorie și are nu doar cel mai slab atac, cu doar 17 goluri marcate, ci și cea mai slabă apărare, cu 37 de goluri primite, astfel că salvarea de la retrogradare pare o misiune imposibilă.

14-01-2022
19:14

Înfrângerea cu Goztepe, „fatală” pentru Șumudică

Antrenorul român a fost în cele din urmă demis de Yeni Malatyaspor, după ce a dus echipa pe ultimul loc în Turcia și a fost eliminat din Cupă.

Marius Șumudică se afla pe ultimul loc în Superliga Turciei, cu doar 15 puncte după 21 de etape, la șase puncte de salvarea de retrogradare, locul 16, ocupat chiar de către ultimul adversar, Goztepe.

Echipa lui „Șumi” a deschis scorul încă din minutul șapte, însă Goztepe a egalat rapid din penalty și a preluat conducerea în minutul 73.

14-01-2022
18:14

Rapid, victorie cu vicecampioana Poloniei în ultimul amical al iernii

Rapid a încheiat stagiul de pregătire din Antalya cu o victorie de moral, scor 2-1, în fața vicecampioanei Poloniei, Rakow Czestochowa, datorită dublei reușite de Antonio Sefer în minutele 82 (din pasa lui Alami) și 84 (din lovitură liberă). Pentru adversari a punctat Arak, după doar șapte minute de la startul reprizei secunde, din lovitură de la 11 metri.

Mihai Iosif a folosit următoarea echipă: Moldovan – Goge (Onea ’55), Dandea, Albu, Florică (Demici ’30, J. Morais ’55) – Moise, Crepulja (Stănici ’55) – Sefer, R. Ilie (Alami ’55), Stahl – Bnou Marzouk (Ad. Bălan ’55). 

14-01-2022
18:01

Pep Guardiola are probleme în a alcătui primul 11

Campioana Angliei, Manchester City, joacă sâmbătă, pe teren propriu, cu Chelsea, în etapa a 22-a din Premier League. Echipa antrenată de Pep Guardiola este lider, cu 53 de puncte, în timp ce londonezii sunt pe 2, cu 43 de puncte.

Tehnicianul spaniol a revenit lângă echipă după ce a fost infectat cu Covid-19, dar nu știe pe cine va trimite în teren duminică. „Eu sunt foarte bine, multumesc. Avem câteva cazuri noi, da. Jucătorii vor confidențialitate, așa că nu vă pot spune despre cine este vorba.

Unii jucători revin după perioada de izolare, alții sunt din nou pozitivi. Dacă ai fost testat negativ te întorci la antrenament. Altfel, stai acasă, izolat. Este ce s-a întâmplat în ultimele două sau trei luni, ca la toate cluburile”, a declarat Pep Guardiola, conform thesun.co.uk.

Recent, antrenorul lui Chelsea, Thomas Tuchel, și fundașul lui Liverpool, olandezul Virgil van Dijk, au declarat, sub diferite forme, că Manchester City este lider detașat în campionat deoarece a gestionat bine cazurile de Covid-19 din lot.

Am avut mulți infectați, dar și accidentați. În ultimele meciuri am avut patru sau cinci jucători de la academie pe bancă. Suntem în aceeași situație ca toate celelalte cluburi. În ceea ce privește Covid-19, l-am avut ca toate cluburile, pentru că este peste tot în lume.

Nu este ca și cum suntem mai înțelepți decât alții sau facem protocoalele mai bine decât celelalte cluburi. Virusul vine și toată lumea suferă, noi nu facem excepție. Ceea ce învățăm este că încercăm să planificăm ce s-ar putea întâmpla în următoarele 2-3 zile.

Înaintea antrenamentului aș putea spune că suntem OK, dar în câteva ore s-ar putea să avem patru sau cinci cazuri pozitive. De aceea trebuie să ne adaptăm și să rezolvăm ce trebuie să facem.

Punctele pe care le-am obținut până acum se se datorează în special calității jucătorilor”, a încheiat tehnicianul spaniol.

14-01-2022
14:50

Oțelul Galați se întărește în lupta pentru promovare. Au fost aduși un atacant englez și un internațional român de tineret

SC Oțelul Galați, echipă care evoluează în eșalonul al treilea și își propune să ducă mai departe tradiția fostei campioanei a României, a oficializat în această după-amiază două transferuri importante. Este vorba despre un atacant englez de 27 de ani și un internațional român de tineret care evoluează pe postul de fundaș central.

Jack Henry Serrant-Green este născut pe 2 februarie 1994 la Nottingham, Anglia şi evoluează pe postul de atacant. La nivelul fotbalului juvenil, Green a trecut pe la juniorii celor de la Wolverhampton Wanderers, Newcastle United şi Burton Albion, de la cea din urmă fiind promovat de la echipa U18 la cea de seniori.

A urmat apoi un periplu în fotbalul scandinav, evoluând în ligile inferioare din Suedia, vârful de 1,92m reuşind să marcheze 92 de goluri în 149 de meciuri la formaţii precum Gottne IF, Gällivare FF, IFK Umeå, Kiruna, Söderhamn şi Bodens BK. A trecut apoi în Liga Naţională de fotbal a Irlandei la formaţia Finn Harps, iar în vara lui 2021 a semnat cu Haverfordwest County AFC din prima ligă din Ţara Galilor. Din această iarnă a făcut pasul la Oţelul.

Laurenţiu Florin Hagiu este născut pe 15 ianuarie 2003 la Bucureşti şi evoluează pe poziţia de apărător central. Este format de academia celor de la FC Voluntari pentru care a evoluat la toate categoriile de vârstă, fiind o prezenţă constantă atât la echipa secundă a clubului ilfovean ce evoluează în Liga 3, cât şi la loturile de juniori ale reprezentativelor României.

Fiind unul dintre cei mai promiţători fundaşi centrali ai generaţiei sale, Hagiu a evoluat pentru naţionalele U15, U16, U17 şi U18 ale ţării noastre”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al clubului.

14-01-2022
13:40

Latovlevici și Rondon își vor primi salariile restante

CFR Cluj se confruntă din nou cu probleme. Foștii jucători ai campioanei, Mario Rondon și Iasmin Latovlevici, au primit câștig de cauză după ce au fost dați afară la începutul sezonului.

Cei doi nu și-au primit nici până acum banii, iar ardelenii mai au o singură cale de atac: recurs în 21 de zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiva de la Lausanne.

„FC CFR 1907 CLUJ SA vs. RONDON MARIO FERNANDEZ – Pretenţii financiare. Respinge recursul ca netimbrat. Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacata la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunţată la data de 13.01.2022, în şedinţă nepublică, la sediul LPF”, se arată în comunicatul emis de LPF.

14-01-2022
11:48

Kalidiatou Niakate este noua handbalistă de la CSM București

CSM București a anunțat transferul la echipa de handbal feminin al franțuzoaicei Kalidiatou Niakate.

„Clubul Sportiv Municipal București are plăcerea să anunțe un nou transfer de marcă pentru echipa noastră feminină de handbal! Și nu este vorba despre un transfer oarecare!

CSM București a obținut semnătura jucătoarei Kalidiatou Niakaté, interul-stânga de 26 de ani (1,77 m, 72 kg), campioană europeană, mondială și olimpică cu naționala Franței, componentă de bază a echipei Brest Bretagne Handball, adversară a tigroaicelor în actuala ediție e DELO EHF Champions League!

Kalidiatou Niakaté a semnat cu CSM București un contract pe doi ani, valabil din sezonul viitor, 2022-2023”, a anunțat CSM București, pe site-ul oficial.

14-01-2022
10:54

Fostul antrenor al Simonei Halep nu-l vrea pe Novak Djokovic la Australian Open

Și Darren Cahill a reacționat vis-a-vis de decizia liderului mondial Novak Djokovic de a refuza vaccinarea anti-COVID și de a se prezenta în Australia pentru primul Grand Slam al anului.

Tehnicianul de la Antipozi nu-l vrea pe sârb în țara lui, în condițiile în care acesta continuă să susțină mișcarea antivaccinistă.

”Ar fi trebuit să se ia o decizie dură, ținând cont prin ce au trecut australienii. Fă-ți vaccinul și vino să joci la Australian Open. Dacă nu, poate ne vedem în 2023. Nu este loc de interpretări”, a scris Darren Cahill pe contul său de Twitter.

14-01-2022
10:15

”Tricolorii” se încălzesc cu Grecia și Israel, până la debutul în Liga Națiunilor

Federația Română de Fotbal a stabilit două meciuri amicale pentru ”tricolori”, în luna martie. Prima partidă va avea loc pe 25 martie contra Greciei. Întâlnirea va fi găzduită de stadionul Steaua.

Cel de al doilea joc de verificare este programat în 29 martie, în deplasare, cu Israel. Două luni mai târziu, ”tricolorii” vor evolua în Ligii Națiunilor.

În luna iunie, România va disputa nu mai puțin de 4 meciuri oficiale, cu Muntenegru (4 și 14 iunie), cu Bosnia Herțegovina (7 iunie) și Finlanda (11 iunie).

Ultimele două partide din Liga Națiunilor vor avea loc în septembrie, când ”tricolorii” vor întâlni echipele Finlandei (23 septembrie), respectiv Bosnia și Herțegovina (26 septembrie).

14-01-2022
08:57

Carvajal, depistat pozitiv înaintea finalei Supercupei

Fundașul echipei Real Madrid, Dani Carvajal, a fost depistat pozitiv la Covid-19, cu două zile înaintea finalei Supercupei Spaniei din Arabia Saudită.

Jucătorul ”galacticilor” a fost titular în urmă cu două zile în partida câștigată în fața Barcelonei, în semifinalele competiției. Jucătorul a intrat în izolare și va rata finala de duminică, 16 ianuarie, împotriva lui Athletic Bilbao.

Îngrijorarea este mare la Real Madrid, deoarece Dani Carvajal a fost în contact cu colegii săi în tot acest timp și ar putea să apară noi cazuri. De asemenea, probleme ar putea să apară și la Barcelona, după meciul direct de miercuri.

14-01-2022
05:53

Odegaard are coronavirus

Clubul Arsenal Londra a anunţat că mijlocașul norvegian Martin Odegaard a fost testat pozitiv cu coronavirus.

”Martin Odegaard a fost testat pozitiv cu Covid-19”, a notat Arsenal pe Twitter, înaintea meciului din semifinalele Cupei Ligii Angliei, cu Liverpool.

Arsenal a remizat în deplasare cu Liverpool, scor 0-0, în prima manşă a semifinalelor competiţiei. Returul este programat la 20 ianuarie, pe stadionul Emirates din Londra.

Meciul de Cupa Davis dintre Spania și România se va juca la Marbella

Federația Spaniolă de Tenis a decis ca meciul de Cupa Davis dintre Spania și România, din cadrul calificărilor pentru turneul final, să se desfășoare la Marbella, la Clubul Puente Romano.

Conform Marca, întâlnirea se va disputa în aer liber, pe un teren de zgură cu o capacitate de 4.000 de locuri. Vânzarea biletelor va începe la sfârșitul lunii ianuarie, iar prețurile vor fi cuprinse între 50 și 120 de euro.

ADVERTISEMENT

Alegerea locației este un omagiu adus fostului mare jucător spaniol Manolo Santana, decedat recent, care fost legat de clubul respectiv şi de Marbella timp de peste 20 de ani, după ce a descoperit acest oraş alături de bunul său prieten suedez Bjorn Borg.

Câştigătoarea confruntării dintre Spania şi România se va califica în faza finală a Cupei Davis, care se va desfăşura după un nou format cu 16 echipe, repartizate în patru grupe, cu patru sedii diferite. Primele două clasate în fiecare grupă vor participa apoi la turneul final, într-un oraş care urmează să fie desemnat.

ADVERTISEMENT

Joshua Kimmich, cel mai bun fotbalist german în 2021

Mijlocaşul echipei Bayern Munchen, Joshua Kimmich, a fost votat de fani cel mai bun jucător german al anului 2021 în ancheta realizată de Federația Germană de Fotbal.

Kimmich a ocupat primul loc, cu 33,8% din sufragiile suporterilor, urmat de Kai Havertz (Chelsea Londra), autorul golului victoriei în finala Ligii Campionilor, cu 22,7%, şi de Leroy Sane (Bayern Munchen), cu 13,6%.

ADVERTISEMENT

Jpshua Kimmich a jucat primele 14 din cele 16 meciuri disputate de naţionala Germaniei în 2021, fiind integralist în toate cele patru meciuri disputate la Euro 2020, unde nemții au fost eliminați în optimi de Anglia.

Mijlocaşul bavarezilor a ratat ultimele două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, din cauză că a intrat în carantină, prima oară în calitate de contact al altui jucător infectat şi apoi după un test pozitiv la Covid-19.

ADVERTISEMENT

David Popovici și-a stabilit programul pentru 2022

Înotătorul David Popovici, câştigător a cinci medalii în concursurile internaţionale de anul trecut, va participa în 2022 la patru competiţii majore.

Puștiul de 17 ani va merge la Campionatele Mondiale de seniori din Japonia (13-29 mai), Campionatele Europene de juniori de la Otopeni, România (iulie), Campionatele Europene de seniori din Italia (11-17 august) şi Campionatele Mondiale de juniori din Rusia (23-28 august).

În 2021, David Popovici a cucerit cinci medalii la competiţiile de obiectiv: 3 de aur şi 1 de argint la Campionatele Europene de juniori şi 1 de aur la Campionatele Europene de seniori în bazin de 25 de metri. În plus, el a obţinut şi un loc 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La sfârşitul anului trecut, revista Swimming World Magazine, cea mai cunoscută publicaţie de specialitate din lume, i-a acordat lui David Popovici titlul de ”Newcomer of the Year” în înotul masculin mondial, distincţie ce răsplăteşte sportivul care a avut cea mai spectaculoasă ascensiune în 2021.

ADVERTISEMENT