Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 9 martie. Dinamo pierde şi ultimul meci din EHF Champions League! Vive Kielce, prea puternică

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri 9 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
09.03.2022 | 20:00
Stirile zilei din sport miercuri 9 martie Dinamo pierde si ultimul meci din EHF Champions League Vive Kielce prea puternica
Fază de joc din meciul Vive Kielce - Dinamo. Sursa: EHF
ADVERTISEMENT
09-03-2022
19:28

Dinamo, înfrângere în ultimul meci din Liga Campionilor!

Dinamo a pierdut ultimul meci din Liga Campionilor, 29-34 împotriva celor de la Vive Kielce. “Dulăii” au făcut o primă parte modestă, fiind conduşi cu 7 goluri la pauză. În partea secundă, jocul a fost mult mai bun, iar la final rezultatul ceva mai strâns, 29-34. 

Echipa lui Xavi Pascual a ratat calificarea în play-off, încheind grupa pe locul 7. Sub Dinamo a încheiat Motor Zaporoje, echipă care a pierdut ultimele e meciuri la “masa verde”. 

09-03-2022
18:48

Kevin Magnussen revine în Formula 1. Îl înlocuiește pe Nikita Mazepin

Haas i-a găsit înlocuitor rusului Nikita Mazepim, dat afară de la echipă în contextul războiului din Ucraina. Este vorba despre danezul Kevin Magnussen, care se întoarce astfel în Formula 1, după un an de pauză.

Sunt încântat să îi urez bun venit lui Magnussen. Ne-am gândit la un pilot care să aducă valoare echipei, dar și o experiență bogată în Formula 1, iar Kevin a fost alegerea simplă.

Disponibilitatea imediată a lui Kevin înseamnă că-l putem folosi în testele din pre-sezon alături de Mick Schumacher și Pietro Fittipaldi (n.r. pilotul de rezervă).

Kevin a fost o componentă de bază în succesul nostru din trecut, mai ales când am obținut cele mai bune rezultate ale noastre în Formula 1, în 2018. Anul trecut a continuat să demonstreze că este un pilot de elită, adăugându-și victorii și podiumuri în CV”, a declarat Guenther Steiner, directorul echipei americane.

La rândul său, Magnussen s-a declarat încântat de oportunitatea de a reveni la echipa pentru care a mai pilotat vreme de patru ani, până în 2021. „Am fost foarte surprins, dar în egală măsură entuziasmat să fiu contactat de Haas. Mă gândeam să merg în altă direcție în 2022, dar oportunitatea de a mă întoarce în Formula 1, la o echipă pe care o cunosc foarte bine, a fost prea atrăgătoare”, a spus danezul, care a strâns de-a lungul carierei nu mai puțin de 120 de curse, un podium și 158 de puncte.

09-03-2022
17:30

Cristiano Ronaldo nu scapă de probleme. A ratat un nou antrenament al lui Manchester United

Deși s-a întors din Portugalia, unde ar fi trebuit să se recupereze după accidentarea la șold, Cristiano Ronaldo continuă să întâmpine probleme. Conform 90min.com, acesta s-a prezentat la antrenamentul de miercuri al lui Manchester United, însă nu s-a putut pregăti alături de colegi.

Sâmbătă, 12 martie, „diavolii” primesc vizita celor de la Tottenham și au mare nevoie de victorie pentru a face uitat eșecul usturător, scor 1-4, suferit săptămâna trecută, chiar în fața rivalei Manchester City. Rămâne de văzut, însă, dacă starul portughez își va putea ajuta echipa, având în vedere că nu a scăpat de problemele cu flexorul șoldului.

09-03-2022
16:20

Everton riscă depunctarea. Ce regulă ar fi încălcat

Războiul din Ucraina ar putea avea consecințe grave asupra unui club de tradiție din Premier League. Rămasă fără sponsorul principal, rusul Alisher Usmanov, Everton riscă depunctarea pe motiv că nu a respectat regulile privind profitul și sustenabilitatea.

Potrivit Daily Mail, „caramelele” au suferit pierderi de peste 260 de milioane de lire sterline între 2017 și 2020, fapt ce reprezintă o încălcare a regulilor, în condițiile în care limita permisă este de 105 milioane de lire sterline, în decurs de trei ani.

Toate cluburile din cel mai important campionat al lumii au obligația să prezinte până la finalul acestei luni date clare privind situația financiară din momentul de față, precum și previziunile pentru restul sezonului. În caz contrar, acestea riscă amenzi uriașe sau chiar depunctarea.

09-03-2022
15:26

Staff-ul naționalei U17 a României a convocat 33 de fotbaliști la o acțiune de selecție

În perioada 5-8 martie, la Centrul Național de Fotbal Buftea, 33 de jucători au participat la trialul organizat de Federația Română de Fotbal, în vederea alcătuirii lotului național sub 17 ani.

Daniel Mogoșanu a coordonat stagiul de pregătire în care tinerii fotbaliști au efectuat antrenamente tactice, teste fizice și au jucat mai multe meciuri test.

Lotul jucătorilor care au participat la trialul FRF:

Portari: Paul Sarca (CS Riviere des Prairies/Canada), Rafael Vlăsceanu (Universitatea Craiova), Andrei Jercălău (Petrolul Ploiești)

Fundași: Cătălin Stoica (Kids Tâmpa Brașov), Dințică Tudor (Academica Clinceni), Paul Popa (Sepsi OSK), Darius Judea (Viitorul Cluj), Alex Panc (LPS Bihor), George Bălan (U Cluj), Rareș Maftei (Sepsi OSK),  Bogdan Brășfăleanu (Universitatea Craiova), Robert Bădescu (Academica Clinceni), Denis Răduță (Farul Constanța), Laur Vlăsceanu (Academica Clinceni), Mario Morariu (Viitorul Cluj)

Mijlocași: Alex Hrib (Politehnica Iași), Cosmin Larionesei (U Cluj), Andrei Vînău (U Cluj), Răzvan Gățan (Viitorul Cluj), Traian Ciubotaru (Viitorul Cluj), Luca Manolache (FCSB), Victor Stancovici (FCSB), Mario Dorin Bobea (FC Sheffield Wednesday/Anglia), Dan Spătaru (Kids Tâmpa Brașov)

Atacanți: Andrei Ene (Sepsi OSK), Patrik Dulcea (Farul Constanța), Alberto Călin (Universitatea Craiova), Andrei Mihăilă (Sport Team), Tudor Șoaită (Viitorul Cluj), Dennis Horciu (Sepsi OSK), David Nemțanu (Academica  Clinceni), Iustin Răducan (CSA Steaua), Alexandru Șiman (Sport Team)

09-03-2022
14:51

Petre Grigoraș este antrenorul Axiopolis Cernavodă. FANATIK anunțase mutarea încă din noiembrie 2021

Petre Grigoraș a revenit în antrenorat după despărțirea de Oțelul Galați, cu care a ratat promovarea în liga a doua. Așa cum FANATIK dezvăluia în exclusivitate, încă din noiembrie 2021, tehnicianul de 57 de ani a preluat echipa Axiopolis Cernavodă, aflată în eșalonul al patrulea. De aici, se poate ocupa în paralel și de academia de fotbal pe care a înființat-o împreună cu fiul său, la Constanța.

Avem trei antrenamente pe săptămână, iar al patrulea e meciul. Nu e o rușine să muncești, chiar dacă este greu să cobori din vârful muntelui până în prăpastie.

Stadionul nou din Cernavodă e aproape gata și sunt condiții de a urca. Am o școală de fotbal la Constanța împreună cu fiul meu, iar la Cernavodă vin mai mult de plăcere”, a dezvăluit Grigoraș, potrivit ziare.com.

Axiopolis Cernavodă ocupă poziția a 12-a după 19 etape, dar are șanse mari să joace în eșalonul al treilea din sezonul viitor. Autoritățile pun la cale fuziunea cu un alt club.

09-03-2022
13:52

Stadioanele se redeschid la capacitate maximă

Odată cu renunțarea la starea de alertă, Federația Română de Fotbal a decis să suspende protocolul privind desfășurarea competițiilor. Altfel spus, accesul pe stadioane va fi permis din nou la capacitate maximă, cu recomandarea ca suporterii să respecte în continuare regulile de igienă și prevenție.

Decizia luată în cadrul Comitetului de Urgenţă al FRF – la care a participat și președintele LPF, Gino Iorgulescu – vizează inclusiv competițiile de fotbal în sală.

Având în vedere încetarea aplicabilității dispozițiilor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 16 din 08.03.2022 pentru abrogarea Hotărârii CNSU nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, aprobă suspendarea Protocolului de desfășurare a competițiilor de fotbal și a Protocolului de desfășurare a competițiilor de fotbal în sală.

Recomandă menținerea regulilor de igienă și prevenție la stadion/teren de antrenament/cazare/deplasare, precum și testarea persoanelor care prezintă simptome COVID-19 și izolarea persoanelor pozitive. Subliniază necesitatea respectării de către structurile sportive, în orice moment, a tuturor obligațiilor impuse de normele legale in vigoare”, se arată în comunicatul emis de FRF.

09-03-2022
13:00

Prima achiziție a lui Adrian Mutu la Rapid este un preparator fizic din Italia

Rapid București are un nou preparator fizic. Acesta este Roberto Berruero, are 45 de ani și este italian. Berruero a fost cooptat în staff-ul giuleștenilor la cererea lui Adrian Mutu.

De altfel, cei doi nu sunt la prima colaborare. Italianul a mai făcut parte din echipa tehnică a lui Mutu și la echipa națională U21 a României și la FCU Craiova.

Roberto Berruero cunoaște foarte bine fotbalul românesc. A mai activat de-a lungul timpului la Sportul Studențesc, Academia Hagi, FC Vaslui, FC Viitorul, iar în străinătate la Al-Wahda.

09-03-2022
12:17

Serghei Mandreko a decedat în urma unei boli incurabile

Fostul jucător din Bundesliga, Serghei Mandreko, a murit la 50 de ani după o luptă grea „boala lui Lou Gehrig”, care l-a răpus în urmă cu doi ani și pe internațional olandez Fernando Ricksen.

Originar din Tadjikistan, a mai evoluat pentru alte trei reprezentative: Uniunea Sovietică (URSS), cu care câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de tineret din 1991, Comunitatea Statelor Independente (CSI), așa cum s-a numit confederația la destrămarea URSS (1991) și Rusia, țara care l-a naturalizat în 1994.

Mandreko a evoluat la cluburi precum Hertha Berlin, VfL Bochum, Rapid Viena și SV Mattersburg. La Viena a câștigat eventul și a jucat o finală de Cupa Cupelor cu PSG.

09-03-2022
11:17

CFR Cluj a bifat 4 transferuri într-o singură zi

Campioana CFR Cluj a oficializat achiziția a patru jucători, toți sub 20 de ani. Aceștia vor intra în planurile antrenorului Dan Petrescu abia din sezonul viitor.

Este vorba despre atacanții Yeboah Emmanuel, în vârstă de 19 ani din Ghana, respectiv Jah Mustapha, în vârstă de 18 ani din Gambia, un mijlocaș central, Adjani Abdoul Kader,  de 18 ani din Coasta de Fildeș, și de fundașul stânga Orman Davis, în vârstă de 19 ani din Panama.

”S-au adus jucători pe care să-i folosim în sezonul viitor. Nu gândim doar pe termen scurt. Am adus jucători din zona Africii, pe care i-am monitorizat și după aceea i-am urmărit la fața locului. 

Am avut persoane din cadrul clubului care au mers în Africa ca să-i vadă.  Se schimbă strategia. Ne gândim și la viitor”, a explicat președintele Cristi Balaj, noua strategie de transferuri a CFR-ului.

09-03-2022
08:57

Simona Halep și Sorana Cîrstea au scăpat de un adversar redutabil

Cehoaica s-a retras de la Indian Wells din cauza unei accidentări la cot și ar fi fost pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep și Sorana Cîrstea. 

„Sunt foarte tristă şi dezamăgită să mă retrag de la BNP Paribas Open”, a declarat Krejcikova, într-un comunicat.

Numărul 1 WTA, australianca Ashleigh Barty, nu va participa nici ea la Indian Wells, fiind nerefăcută după ce a câștigat turneul de Grand Slam de la Australian Open.

09-03-2022
08:21

Bogdan Racovițan s-a accidentat la umăr și a trebuit să se opereze

Apărătorul central Bogdan Racovițan, legitimat la Rakow Czestochowa, s-a accidentat la umăr, în meciul disputat la sfârșitul săptămânii trecute și a fost supus unei intervenții chirurgicale. Internaționalul de tineret a a aflat că nu va mai juca până la sfârșitul sezonului.

”Bogdan Racovițan a fost operat astăzi la umăr, după care va începe recuperarea pentru câteva luni. Fundașul nostru va fi în afara terenului până la sfârșitul sezonului. Accidentarea nefericită a avut loc în deplasarea împotriva lui Gornik Zabrze.

Racovițan a părăsit terenul cu mari dureri, iar diagnosticele ulterioare au indicat necesitatea unei intervenții chirurgicale. Aceasta a avut loc astăzi (marți – n.r.) la Poznań și a avut succes.

Acum, pentru fundașul român urmează o perioadă de recuperare, care ar putea dura aproximativ patru luni. Fă-te bine, Bogdan! Te așteptăm”, a transmis clubul polonez.

Astfel, fotbalistul de 21 de ani va rata și acțiunile echipei naționale de tineret din această lună.

09-03-2022
07:30

Simona Halep a pierdut primul meci la Indian Wells

Simona Halep și Aryna Sabalaenka au disputat un meci de tip Tie Break Tens, în avanpremiera turneului de 1.000 de puncte de la Indian Wells. Victoria a revenit sportivei din Belarus, scor 10-7.

Opt jucătoare au fost invitate să participe la mini-turneul demonstrativ, câștiat de Amanda Anisimova, noua elevă a lui Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep. În turneele demonstrative Tie Break Tens jucătorii dispută un super-tie-break, până la 10.

”Împotriva Arynei este foarte greu să joci fără încălzire. E bine că am luat şapte puncte, a fost distractiv să joc în faţa spectatorilor, este întotdeauna o plăcere să joc aici, la Indian Wells, aşa că vă mulţumescu tuturor!

Este foarte special şi emoţionant, pentru că la începtul carierei mele am câştigat turneul şi a fost imens pentru mine la acea vreme. Este întotdeauna o plăcere, sper să am alte amintiri plăcute de aici”, a declarat Halep, la finalul întâlnirii.

U-BT Cluj-Napoca a pierdut meciul cu Unicaja, în Liga Campionilor la baschet

Campioana României la baschet masculin U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă pe teren propriu, scor 71-86, de Unicaja malaga, într-un meci din grupa K din FIBA Champions League.

Stefan Bircevic autor a 17 puncte, a fost cel principalul marcator al echipei ardelene. Dustin Hogue și Elijah Stewart înscris fiecare câte 13 puncte.

ADVERTISEMENT

În urma acestui rezultat cele două echipe se situează pe primele două locuri în clasament, cu același număr de puncte 5. În ultimul meci U-BT va înfrunta, în deplasare, formația Filou Oostende, pe 22 martie.

Echipa lui Cosmin Contra a pierdut primul meci după 13 etape

Al-Ittihad, echipă antrenată de Cosmin Contra, a pierdut duelul cu Al-Hilal în campionatul Arabiei Saudite, scor 1-2. Pentru gruparea tehnicianului român a fost primul eșec după 13 etape.

ADVERTISEMENT

Camara, în minutul 59, a înscris pentru Al-Ittihad, în vreme ce golurile învingătorilor au fost semnate de Al Dawasari (16 p) și Ighalo (68).

Al-Ittihad continuă să fie lidera clasamentului cu  54 de puncte, urmată de Al Shabab, 46 de puncte, și Al Nasr cu 44 de puncte.

ADVERTISEMENT

Barcelona va lansa un proiect audiovizual de sute de milioane de euro

Președintele Barcelonei Joan Laporta a găsit modalitatea prin care să redreseze situația financiară precară a clubului catalan. Acesta a anunțat că Barcelona ar putea obține nu mai puțin de 350 de milioane de euro din vânzarea unui pachet de 49% din proiectul audiovizual Barca Studios.

Banii sunt mai mult decât bine veniți pentru gruparea de pe Camp Nou, grav afectată financiar după mandatul în fruntea clubului a fostului președinte Josep Maria bartomeu.

ADVERTISEMENT

Principala țintă a catalanilor pentru perioada de transferuri din această vară este atacantul norvegian Erling Haaland, de la Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT