Fotbal intern

“Străini în noapte” pe Arena Națională! Cronica meciului Dinamo – U Craiova 0-1

18.10.2020 | 23:29
Straini in noapte pe Arena Nationala Cronica meciului Dinamo  U Craiova 01
ADVERTISEMENT

Dinamo și Universitatea Craiova au oferit un derby destul de sărac în ocazii, totul fiind decis de penalty-ul comis de Puljic în prima parte și transformat de Cicâldău. S-a terminat 0-1, iar oltenii lui Cristiano Bergodi își mențin procentajul maxim în campionat reușind a doua victorie la rând pe Arena Națională în meciurile cu Dinamo. 

Universitatea Craiova a suferit din punct de vedere ofensiv după plecarea lui Valentin Mihăilă la Parma și accidentarea gravă a lui Koljic. Iar asta s-a văzut cu Dinamo. Ocazii destul de puține create, iar victoria împotriva rivalei a venit din penalty.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, pentru Dinamo problemele se acutizează. Omogenitatea este în continuare o problemă cheie pe care Cosmin Contra trebuie să o rezolve. La nivel individual, stă foarte bine, dar ca echipă bifează înfrângere după înfrângere. Spaniolii lui Dinamo au părut că sunt străini și între ei în această seară.

“Străini în noapte” pe Arena Națională! Cronica meciului Dinamo – U Craiova 0-1

Dinamo a jucat al doilea meci din postura de gazdă pe Arena Națională în acest sezon după remiza din prima etapă cu Hermannstadt. Din păcate, sunt șanse mici să mai avem fani în tribune în acest an, însă fanii “câinilor” au lăsat în peluză câteva bannere, unul dintre ele țintindu-i pe arbitri:

ADVERTISEMENT

“6 etape in care am fost furati. Aveti alt regulament cand pe Dinamo o arbitrați?”. Până la startul meciului însă bannerul a fost îndepărtat din peluză. Dinamoviștii au intrat pe gazon în noile tricouri “alb-roșii”, care speră să le poarte noroc după începutul foarte modest de campionat.

Începutul de meci a fost domol, ambele echipe fiind prudente. Primul contraatac periculos a venit în minutul 10 al meciului, după o urcare curajoasă a lui Bancu în jumătatea adversă, însă pasa decisivă pentru Ivan a fost greșită, deja-vu de la meciul cu Islanda.

ADVERTISEMENT

Aleix Garcia, jucătorul adus de la Manchester City s-a remarcat doar la… cornere

Dinamo a ajuns în careu datorită fazelor fixe, numai puțin de 3 în primul sfert de oră. Mijlocașul venit de la Manchester City, Aleix Garcia, titularizat la debut de Contra, a bătut destul de modest în startul de meci.

Deși echipa lui Contra a pasat mai mult, U Craiova a replicat mai tăios. Centrarea foarte bună a lui Mihai Bălașa a fost ajunsă cu dificultate de Puljic, care a trimis în corner. Fără această intervenție, Cicâldău era în poziție clară de gol.

ADVERTISEMENT

Meciul, decis de un penalty în prima repriză!

Însă la faza imediat următoare, Ante Puljic a comis un penalty la Marius Constantin, iar Alex Cicâldău a înscris cu emoții de la punctul cu var. Portarul Rene Hinojo a ghicit colțul și a fost aproape să apere șutul. Dinamoviștii au protestat îndelung, Cosmin Contra fiind avertizat de arbitrul Horațiu Feșnic.

Nu toate au mers ca pe roate pentru Cristiano Bergodi în prima parte. Italianul a fost nevoit să facă două schimbări în primele 35 de minute. Întâi a ieșit tânărul Olteanu, în minutul 4, fiind înlocuit de Acka, iar în minutul 34 Marius Constantin a acuzat dureri la coapsă și a fost înlocuit de Vătăjelu.

Singurul șut pe poartă în prima repriză… la penalty!

Nemec a trimis mingea în poartă, însă arbitrul a ridicat fanionul. Crainicul stadionului pregătise deja muzica pentru reușitele lui Dinamo, însă a fost nevoit să oprească rapid banda. La cabine au intrat oltenii în avantaj datorită golului marcat din penalty de Cicâldău. Prima repriză a fost săracă în șanse de poartă, singurul șut pe spațiul porții fiind cel din lovitura de pedeapsă.

Dinamo suferă în continuare la capitolul omogenitate. La două săptămâni după meciul cu FCSB, jucătorii lui Dinamo par a fi la fel de străini unii cu alții. De cealaltă parte, U Craiova suferă în atac după plecările lui Koljic și Mihăilă. Baiaram nu s-a ridicat la nivelul primei reprize, în timp ce Andrei Ivan a fost închis bine de fundașii dinamoviști, cel puțin în prima parte.

Cristiano Bergodi și-a epuizat schimbările în minutul 60

Partea secundă a început cu momentul de virtuozitate al lui Fabbrini. Italianul i-a pus mingea pe tavă lui Grigore, însă fundașul lui Dinamo și-a dat cu stângul în dreptul. Cei de la Dinamo au cerut penalty la un presupus henț, însă Feșnic a fost de neînduplecat, în ciuda semnelor disperate făcute de Contra.

Cristiano Bergodi și-a epuizat schimbările în minutul 60. Italianul i-a introdus pe Mamut și Căpățână în locul indolentului Andrei Ivan și a lui Cristi Bărbuț. Astfel, U Craiova avea toate schimbările epuizate cu o jumătate de oră înainte de final. Chiar dacă i-a mai rămas o mutare disponibilă, Bergodi nu mai avea voie să o facă pentru că a folosit deja cele trei întreruperi ale jocului.

Dinamo, asediu la poarta lui Pigliacelli în final de meci!

Repriza a doua a fost mult mai reactivă. Spre deosebire de prima parte am avut și ocazii de gol, ratate pe rând de Borja Valle, Baiaram și Nistor. Cosmin Contra a mers “all-in” în minutul 74 când i-a trimis în teren pe Ba, Anton și Gueye. Spera într-o schimbare miraculoasă la față a echipei sale.

Dinamo s-a aruncat în atac și au apărut ocaziile la poarta lui Pigliacelli. Nemec a ratat o șansă mare cu 8 minute înainte de final, Bancu reușind să trimită în corner dintr-o situație periculoasă. Ultimele minute a fost asediu la poarta Craiovei, însă apărarea oltenilor s-a comportat precum una organizată de un italian.

Universitatea Craiova pleacă cu toate cele trei puncte de pe Arena Națională. Oltenii au obținut șapte victorii succesive în Casa Pariurilor Liga 1, în timp ce Dinamo rămâne pe loc de baraj și după această rundă.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Academica Clinceni: 1,50 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT