Sport

Strănepotul lui Mircea Lucescu joacă la Rapid! Are 6 ani și e pe jumătate peruvian

O familie legată și de Dinamo, și de Rapid continuă tradiția în fotbal cu un copil care se antrenează de câteva luni în centrul de tineret al giuleștenilor
21.01.2024 | 13:18
Stranepotul lui Mircea Lucescu joaca la Rapid Are 6 ani si e pe jumatate peruvian
Familia Lucescu continuă să evolueze pentru Rapid
ADVERTISEMENT

Sunt dinamoviști Luceștii sau sunt rapidiști? Cel mai mic fotbalist din familia lor joacă pentru Rapid. Lucio e strănepotul lui Mircea Lucescu, e fiul lui Marilu, fata lui Răzvan, și de câteva luni e în centrul de tineret al vișiniilor, în Școala de Fotbal Rapid, o asociație care include grupele de copii născuți după 2014.

Mircea Lucescu a încercat să-și facă și nepotul fotbalist

Lucio are șase ani și e pe jumătate sud-american. Tatăl lui e peruvian, e un profesor universitar pe care fiica lui Răzvan l-a cunoscut în Africa de Sud, într-o perioadă în care ea alesese să ia o pauză și să călătorească. Maria Luiza, alintată Marilu, fusese logodită cu un bulgar și pregăteau nunta, însă întâlnirea cu peruvianul i-a schimbat planurile, s-a căsătorit cu el.

ADVERTISEMENT

Tradiția fotbalistică a familiei a fost întreruptă la Răzvan. Și el, la fel ca tatăl lui, a avut o carieră legată și de Rapid, și de Dinamo. A început ca portar în grupele de juniori ale ”câinilor”, apoi a trecut la Sportul Studențesc și avea să ajungă mai târziu goalkeeper, vicepreședinte și antrenor al vișiniilor.

Florin Prunea, coleg cu Răzvan la juniorii lui Dinamo, a povestit că fiul lui Mircea Lucescu era singurul care avea mănuși reale, el și Bogdan Stelea improvizau cu mănuși de sudori: ”Îl rugam pe Răzvan să mi le mai dea și mie, era ceva rar să ai mănuși de portar!”. Fiul lui Răzvan, Matei, nu a continuat tradiția, deși a avut o tentativă.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a relatat pentru Playsport despre încercarea lui Matei de a juca fotbal: ”Matei, nepotul meu, era talentat la început, dar nu înţeleg ce s-a întâmplat, a fost pasionat de maşini pe urmă. Poate era şi foarte ambiţios. A văzut că nu poate fi numărul unu la fotbal, a renunţat. A jucat şi portar, şi atacant. Eu jucam cu el. Am încercat să-l stimulez”.

Pentru un portar, Matei nu era foarte înalt, ceea ce l-a descurajat. A fost un defect care l-a încurcat și pe tatăl său, Răzvan, numai că el a reușit să treacă peste faptul că nu avea înălțimea unui portar de top. Pentru că era în jurul a 1,80, Lucescu junior a fost doar un portar bun în campionatul românesc, nu a ajuns în echipa națională, nici în ligi mai bune. Ca antrenor are mai mult succes.

ADVERTISEMENT

Rapid a investit și atrage tot mai mulți copii

Lucio, cel mai mic fotbalist Lucescu, a moștenit pasiunea pentru joc. Il Luce s-a arătat încântat în interviul acordat aceleiași surse citate: ”Am un strănepot care vrea să joace, da, se pregăteşte acum să facă fotbal, din septembrie vrea să se ducă la fotbal. Am avut şi grijă să-i cumpărăm strănepotului tricouri şi a simţit pe pielea lui ce înseamnă să ai un tricou de fotbal. I-a luat și tatăl lui, care e peruan”.

Interviul a avut loc în august anul trecut. Lucio a și ajuns să joace pentru Rapid între timp. El a fost prezent pe stadion la primul meci din anul acesta, victoria rocambolescă obținută cu FCU Craiova, 4-3. Micul Lucescu face parte dintr-un centru de tineret dintre cele mai bune din România. Dan Șucu a investit mai ales în sectorul acesta de când s-a implicat în fotbal.

ADVERTISEMENT

Sunt condiții cu mult mai bune decât există la Dinamo, formația pentru care Mircea, nepotul lui Lucio, e o legendă. Lucescu a fost jucător al roș-albilor, antrenor-jucător, apoi antrenor plin. El a creat trupa din finalul anilor 80, aceea cu Sabău, cu Lupu, cu Lupescu, una care a jucat sferturi de finală cu Sampdoria și o semifinală cu Anderlecht în Cupa Cupelor. Lucescu a insistat că echipa aceea, dacă nu ar fi fost destrămată după Revoluție, ar fi fost capabilă să repete performanța Stelei, să câștige Cupa Campionilor Europeni.

Mircea Lucescu profită la maximum de perioada pe care o petrece în România și merge la antrenamentele fiului său. În luna decembrie, la una dintre aceste vizite, Rapid a postat pe contul de Facebook o poză cu Mircea Lucescu alături de Cristiano Bergodi și staff-ul său.

Mircea Lucescu a fost în luna decembrie să își vadă fiul la antrenamente și s-a pozat alături de Cristiano Bergodi și staff-ul său de la Rapid. Sursă foto: Facebook Rapid
Mircea Lucescu a fost în luna decembrie să își vadă fiul la antrenamente și s-a pozat alături de Cristiano Bergodi și staff-ul său de la Rapid. Sursă foto: Facebook Rapid
  • 27 de meciuri a jucat Răzvan Lucescu, 54 de ani, pentru Rapid la începutul anilor 2000. El a bifat ultima partidă ca portar în sezonul 2002-2003. Atunci era deja vicepreședinte al clubului, dar a trebuit să joace într-un meci fiindcă goalkeeperii erau indisponibili toți
  • 251 de meciuri și 57 de goluri a adunat Mircea Lucescu la Dinamo. Acum în vârstă de 78 de ani, el i-a antrenat pe ”câini” timp de cinci ani, între 1985 și 1990
ADVERTISEMENT