Sport

Stranieri, 14-17 decembrie. O nouă înfrângere a lui Adrian Mutu pe banca lui Neftci Baku

FANATIK vă ține la curent cu toate informațiile despre meciurile stranierilor. Vezi aici video cu cele mai tari reușite ale fotbaliștilor români.
18.12.2023 | 21:42
Stranieri 1417 decembrie O noua infrangere a lui Adrian Mutu pe banca lui Neftci Baku
O nouă înfrângere a lui Adrian Mutu pe banca lui Neftci Baku
ADVERTISEMENT
18-12-2023
19:52

O nouă înfrângere a lui Adrian Mutu pe banca lui Neftci Baku

Neftci Baku a avut parte de o nouă înfrângere cu Adrian Mutu pe bancă. Formația tehnicianului a pierdut în fața liderului din Azerbaidjan, Qarabag, scor 0-2. 

În urma acestui duel, echipa antrenată de Adrian Mutu ocupă locul 5 după 17 etape și are 25 de puncte. O victorie în fața lui Qarabag ar fi adus-o pe Neftci Baku pe a treia poziție în clasament.

Liderul din Azerbaidjan are în total 38 de puncte și este la 9 puncte avans față de locul secund.

17-12-2023
17:27

Răzvan Lucescu și PAOK, lideri în campionatul Greciei

PAOK a câștigat, în deplasare, scor 4-1 împotriva celor de la Asteras Tripolis. Formația pregătită de Răzvan Lucescu a ajuns la 7 victorii consecutive în toate competițiile. În întrecerea internă, PAOK a urcat pe locul 1. 

Murg a deschis scorul pentru PAOK în prima repriză, iar oaspeții au intrat cu avantaj minim la cabine. Despodov a dublat avantajul lui PAOK în minutul 60. Zukanovic a redus din diferență

La 7 minute distanță, Murg a făcut „dubla”, iar scorul final a fost stabilit de același Despodov în minutul 90+1. PAOK are 32 de puncte în 14 etape, la un punct peste Panathinaikos și la două puncte peste AEK Atena. Cele două formații din capitala Greciei au un meci în minus. 

Formația pregătită de Răzvan Lucescu nu a pierdut în ultimele 9 partide. Mai mult decât atât, PAOK a pierdut doar două meciuri în acest sezon. 

17-12-2023
16:01

Boloni, o nouă înfrângere în Ligue 1

Metz a pierdut meciul de pe teren propriu, scor 0-1, împotriva celor de la Montpellier, în etapa a 16-a din Ligue 1. Singurul gol al partidei a fost marcat de Esteve în minutul 9. Formația pregătită de Ladislau Boloni și-a creat numeroase ocazii de a marca, însă nu a reușit să puncteze pe tabelă. 

Eșecul cu Montpellier a fost al treilea la rând pentru Metz în Ligue 1. În precedentele etape, formația antrenorului român a pierdut cu Lille (0-2) și Brest (0-1). Metz ocupă locul 14 în clasament, cu 16 puncte în tot atâtea etape. 


Rakow a învins-o pe Korona Kielce la limită, scor 1-0, în etapa a 19-a a campionatului polonez. La gazde, Deian Sorescu a fost titular și a fost înlocuit în minutul 87 cu celălalt român din lot Bogdan Racovițan. 

Totodată, la oaspeți Marius Briceag a fost integralist, în timp ce Ronaldo Deaconu nu a fost pe foaia de joc. Korona Kielce a marcat prima în minutul 82, însă golul lui Dalmau a fost anulat de VAR pentru henț. 

Cinci minute mai târziu, tabela a fost deblocată de Rakow după un autogol al lui Malarczyk. Piasecki, atacantul lui Rakow, a ratat un penalty în minutul 90+7. 

  • Andres Dumitrescu a fost rezervă neutilizată la Slavia Praga în victoria cu Ostrava, scor 3-2, în etapa a 19-a a campionatului Cehiei
16-12-2023
19:21

Marius Marin, meci nebun la Pisa!

Marius Marin a fost titular la Pisa în meciul din deplasare contra celor de la Palermo, scor 2-3, în etapa a 17-a din Serie B. Românul a început excelent partida și a reușit să marcheze în minutul 19, însă reușita a fost anulată pentru ofsaid. 

Ulterior, Robert Insigne și Matteo Brunori au înscris pentru Palermo, iar gazdele au intrat cu un avantaj liniștitor la pauză. La scurt timp după pauză, Marius Marin a înscris din nou, iar reușita a fost validată.

Mijlocașul român a marcat din pasa lui Esteves. Cinci minute mai târziu, Valoti a restabilit egalitatea. În minutul 61, Marius Marin a primit direct cartonașul roșu și a fost eliminat. 

În inferioritate numerică, Pisa nu a putut să-i țină piept lui Palermo, iar gazdele au marcat golul victoriei în minutul 80 prin Segre. Ionuț Nedelcearu a fost rezervă neutilizată la Palermo. 

Pisa ocupă locul 14 în clasamentul din Serie B, cu 18 puncte în 17 etape. De cealaltă parte, Palermo a urcat pe locul 7, cu 28 de puncte. 

16-12-2023
15:49

Daniel Isăilă, eșec în Emiratele Arabe Unite

Echipa Ajman, antrenată de Daniel Isăilă, a fost învinsă, pe teren propriu, scor 0-3, în fața formației Al Nasr, în etapa a 11-a a campionatului Emiratelor Arabe Unite.

Trupa tehnicianului român are 10 puncte, cu 5 mai multe decât Hatta și Emirates Club, formațiile aflate pe locurile retrogradabile.

Mijlocașul Denis Hergheligiu a intrat pe teren în minutul 69 al partidei pe care echipa sa, FeralpiSalo, a câștigat-o, acasă, scor 1-0, în fața formației Cremonese, în etapa a 17-a din Serie B.

Atacantul Florin Andone a primit un cartonaș galben la doar câteva secunde după ce a intrat pe teren în startul reprize secunde a meciului pe care echipa sa, Eldense, l-a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 3-3, în fața formației Racing Santander, în etapa a 20-a a ligii secunde din Spania.

Mijlocașul Marco Dulca a jucat până în minutul 90+3 al întâlnirii pe care echipa sa, NK Celje, l-a câștigat, acasă, scor 2-0, în fața formației FC Koper, în etapa a 17-a a campionatului Sloveniei.

15-12-2023
22:17

Nota lui Radu Drăgușin după Genoa - Juventus 1-1

Genoa a remizat, pe teren propriu, scor 1-1 cu Juventus, în etapa a 16-a din Serie A. Federico Chiesa a deschis scorul din penalty în minutul 28 și a adus-o în avantaj pe „Bătrâna Doamnă”. 

Islandezul Gudmundsson a marcat la scurt timp după fluierul de start al reprizei secunde din pasa lui Ekubah. La gazde, Radu Drăgușin a fost integralist. 

Contra fostei sale formații, Radu Drăgușin nu a avut o evoluție ieșită din comun. Așa cum impresarul Florin Manea a anunțat la FANATIK SUPERLIGA, reprezentanți ai lui Tottenham au fost prezenți pe Stadio „Luigi Ferraris” pentru a-l vedea la treabă pe tânărul fundaș central al naționalei României. 

Statisticienii de la Sofascore i-au acordat nota 6.6 lui Radu Drăgușin. Internaționalul român a primit a treia cea mai mică notă din tabăra celor de la Genoa după Sabelli (6,3) și Badelj (6,5).

Radu Drăgușin a atins mingea de 39 de ori, iar în 13 dintre cazuri, românul a pierdut posesia. La nivelul solului, fundașul nu a câștigat niciun duel, iar la cap, Radu Drăgușin s-a impus într-o singură dispută. 

Totodată, fotbalistul român a comis 3 faulturi și a blocat un șut al celor de la Juventus. Niciuna dintre cele 3 pase lungi nu au ajuns la destinație. 

15-12-2023
17:29

Contra și Olăroiu, victorii în Orientul Mijlociu

Damac e pe val în Arabia Saudită. Formația pregătită de Cosmin Contra a câștigat, în deplasare, scor 1-0 pe terenul celor de la Al-Raed, fosta formație a lui Marius Șumudică, în etapa a 17-a. 

Singurul gol al partidei a fost marcat de golgheterul N’Koudou în minutul 42. La oaspeți, Nicolae Stanciu a fost titular. Căpitanul naționalei României a fost înlocuit de Cosmin Contra în minutul 90+3. 

Damac nu a mai pierdut de 7 meciuri. Formația lui Cosmin Contra a câștigat ultimele 4 partide și a urcat până pe locul 6 în clasament, cu 27 de puncte. 


Al Sharjah a obținut a doua victorie consecutivă în campionatul Emiratelor Arabe Unite. Echipa antrenată de Cosmin Olăroiu s-a impus categoric în meciul de pe teren propriu cu Khorfakkan, scor 4-1, în etapa a 11-a. 

Luanzhino și Marega au înscris în primele 10 minute și au adus liniștea în tabăra gazdelor. În minutul 28, Rafael Pereira a redus din diferență. La 10 minute după pauză, Ben Larbi a făcut 3-1, iar scorul final a fost stabilit de același Marega în minutul 64. 

Al Sharjah s-a apropiat la doar 4 puncte de liderul Al Wasl. Formația lui Cosmin Olăroiu a urcat până pe locul 3 în clasament. 

15-12-2023
14:47

Al-Bataeh și Mirel Rădoi, doar remiză cu ultima clasată în Emiratele Arabe Unite

Al-Bataeh, formația antrenată de Mirel Rădoi, a remizat cu Hatta, scor 0-0 în etapa a 11-a din campionatul Emiratelor Arabe Unite. Oaspeții au dat un singur șut pe poartă pe toată durata meciului. În minutul 82, Diney Borges, fundașul celor de la Al-Bataeh, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. 

Al-Bataeh a ratat șansa de a o egala în clasament, cel puțin temporar, pe Al-Ain, ocupanta poziției a treia. Formația lui Mirel Rădoi ocupă locul 7, cu 16 puncte în 11 partide. 

14-12-2023
16:26

Florin Tănase, gol în duelul românilor din Arabia Saudită

Florin Tănase a înscris în a doua repriză a meciului Al-Okhdood – Al-Tai, în etapa a 17-a din campionatul Arabiei Saudite. A fost cea de-a doua reușită a românului în tricoul formației saudite. 

Internaționalul român a deschis scorul în minutul 56. Al Zabdani i-a pasat excelent în careu fostului căpitan de la FCSB. Florin Tănase, rămas singur, a calmat mingea și l-a învins cu un șut pe jos pe portarul Al Baqaawi. 

La fel ca Florin Tănase, Andrei Burcă este titular pentru Al-Okhdood. De cealaltă parte, Andrei Cordea nu este pe foaia de joc, în timp ce Marko Dugandzic, fostul atacant al Rapidului, a fost înlocuit în a doua repriză de Laurențiu Reghecampf. 

Al-Okhdood s-a impus la limită, scor 1-0 împotriva celor de la Al-Tai. Formația lui Florin Tănase și Andrei Burcă a părăsit, cel puțin temporar, zona roșie a clasamentului, urcând până pe locul 14, cu 16 puncte. 

De cealaltă parte, Al-Tai se află pe poziția a 12-a, cu 17 puncte în tot atâtea meciuri. În următoarea rundă, Al-Tai o înfruntă pe Damac, echipa lui Cosmin Contra și Nicolae Stanciu. Al-Okdood joacă pe teren propriu cu Al-Shabab. 

Laurențiu Reghecampf și Andrei Cordea dau piept în Arabia Saudită cu Andrei Burcă și Florin Tănase în Al-Okhdood – Al-Tai. Duelul va avea loc joi, 14 decembrie, ora 17:00, în etapa a 17-a din campionatul saudit. De la aceeași oră, Abha, formația lui Ciprian Tătărușanu, o înfruntă pe Al-Hazem.

Stranieri, 14-17 decembrie. Drăgușin și Pușcaș, derby cu Juventus în Serie A

Meciurile stranierilor continuă vineri, 15 decembrie. Mirel Rădoi caută a doua victorie consecutivă pe banca celor de la Al-Bataeh în Emiratele Arabe Unite. Al-Bataeh evoluează, în deplasare, contra celor de la Hatta, în etapa a 11-a. În Arabia Saudită, Cosmin Contra și Nicolae Stanciu o înfruntă pe Al-Raed.

ADVERTISEMENT

Cei doi români sunt pe val. Damac nu a mai pierdut de 6 meciuri în campionat, iar în ultima etapă, formația lui Cosmin Contra a învins-o pe Al-Ittihad, scor 3-1. Damac ocupă locul 6 în clasamentul din Arabia Saudită, cu 24 de puncte în 16 etape.

Cosmin Olăroiu caută să treacă peste eliminarea din Liga Campionilor Asiei cu o victorie în campionat. Al-Sharjah primește vizita celor de la Khorfakkan, vineri, 15 decembrie, ora 17:30, în etapa a 11-a din campionatul Emiratelor Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

Derby-ul zilei are loc în Serie A. Genoa, formația românilor Radu Drăgușin și George Pușcaș, o înfruntă pe Juventus, vineri, ora 21:45, în etapa a 16-a. Florin Manea, impresarul lui Radu Drăgușin, a transmis că va fi prezent la meciul de pe Stadio „Luigi Ferraris”.

Metz și Boloni, meci greu în Ligue 1 cu Montpellier

Alexi Pitu a intrat într-un con de umbră după transferul la Bordeaux de la începutul anului, anunțat în exclusivitate de FANATIK. Fostul fotbalist al Farului are șansa de a prinde mai multe minute la formația franceză în duelul Bordeaux – St. Etienne, sâmbătă, 16 decembrie, ora 16:00.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Valentin Mihăilă și Dennis Man vor să dea o mână de ajutor Parmei în duelul pentru promovarea în Serie A împotriva celor de la Cosenza. Tot în Serie B, Marius Marin și Pisa joacă în deplasare contra celor de la Palermo.

Metz, cu Ladislau Boloni pe bancă, are două înfrângeri la rând în Ligue 1. Formația antrenorului român caută să spargă gheața împotriva celor de la Montpellier. Rareș Ilie (Lausanne) poate bifa o nouă prezență în meciul cu Winterthur din prima ligă de fotbal a Elveției.

ADVERTISEMENT

În Polonia, românii Bogdan Racovițan și Deian Sorescu pe de o parte și Ronaldo Deaconu pe de altă parte se duelează în Rakow – Korona Kielce. Andres Dumitrescu (Slavia Praga) are meci greu în Cehia cu Ostrava, în timp ce PAOK-ul lui Răzvan Lucescu o înfruntă, în deplasare pe Asteras, în campionatul Greciei.

ADVERTISEMENT