Sport

Stranieri, 26 decembrie – 3 ianuarie. Daniel Boloca a marcat pentru Sassuolo în Cupa Italiei

Andrei Burcă și Florin Tănase au remizat în ultima etapă din campionatul Arabiei Saudite. Al-Okhdood a scos un egal contra celor de la Al-Fateh, scor 0-0.
03.01.2024 | 21:00
Stranieri 26 decembrie  3 ianuarie Daniel Boloca a marcat pentru Sassuolo in Cupa Italiei
Daniel Boloca, marcator pentru Sassuolo în Cupa Italiei. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
03-01-2024
19:14

Daniel Boloca a marcat pentru Sassuolo în Cupa Italiei

Daniel Boloca a revenit mult mai repede decât era prevăzut după accidentarea din partida cu Genoa, din 22 decembrie. Internaționalul român născut în Italia a intrat în minutul 75 al partidei pe care Sassuolo a jucat-o la Bergamo, cu Atalanta, în Cupa Italiei.

Boloca a jucat cu mască, dar s-a descurcat excelent. A marcat un gol spectaculos în minutul 90+5, după ce a driblat un adversar și a finalizat cu un șut plasat de la marginea careului.

Nu a fost suficient pentru Sassuolo, care părăsește competiția după eșecul de la Bergamo, scor 1-3. Atalanta a punctat prin De Ketelaere (24, 63) și Miranchuk (71) și va juca în sferturile de finală din Cupa Italiei cu AC Milan. 

02-01-2024
19:19

Sefer, încă un nou gol și un assist în Israel

La trei zile după ce a dat un gol și o pasă decisivă, Antonio Sefer a reușit o nouă performanță similară pentru Hapoel Beer Sheva.

Fostul jucător al Rapidului a început ca titular partida din deplasare cu Hapoel Hadera, din etapa a 14-a a campionatului Israelului și a deschis scorul în minutul 50. Sefer, care a primit un cartonaș galben în prima repriză, a oferit și assist-ul la golul de 2-0 reușit de Badash (67). În minutul 71, jucătorul român a fost înlocuit.

Fundașul Andrei Rațiu a fost doar rezervă în meciul pe care echipa sa, Rayo Vallecano, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-0, în fața formației Getafe, în etapa a 19-a din La Liga.

Mijlocașul Răzvan Grădinaru a fost integralist în întâlnirea pe care echipa sa, Karmiotissa, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Anorthosis Famagusta, în etapa a 17-a a campionatului Ciprului.

Și tot în Cipru, atacantul Valentin Costache a intrat pe teren în minutul 86 al jocului pe care echipa sa, Apollon Limassol, l-a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2, cu formația APOEL Nicosia.

30-12-2023
19:43

Sefer, final de an fantastic în Israel

Mijlocașul Antonio Sefer a dat un gol și o pasă decisivă în partida partida pe care echipa sa, Hapoel Beer Sheva, a câștigat-o, în deplasare, scor 3-1, în fața formației Ashdod, în etapa a 13-a a campionatului Israelului.

Intrat pe teren în minutul 61, la scorul de 1-1, fostul jucător al Rapidului a oferit mai întâi assist-ul la golul marcat de Hatuel (69), pentru ca în minutul 87 să închidă tabela.

Într-un alt meci din etapa a 13-a din Israel, atacantul Alexandru Păun a jucat în repriza a doua a victoriei pe care echipa sa, Bnei Sakhnin, a obținut-o cu scorul de 1-0 pe terenul formației Maccabi Bnei Raina.

În urma acestor rezultate, Hapoel Beer Sheva se află pe 5 în clasament, cu 18 puncte, în timp ce Bnei Sakhnin este pe locul 7, primul sub linia de play-off, cu 17 puncte.

30-12-2023
17:35

Andrei Burcă și Florin Tănase încheie anul cu un egal în Arabia Saudită

În ultima confruntare din campionatul Arabiei Saudite, Al-Okhdood, unde sunt legitimați fotbaliștii Andrei Burcă și Florin Tănase, a obținut un rezultat de egalitate, scor 0-0, în meciul disputat în deplasare împotriva echipei Al-Fateh, în etapa a 19-a.

Florin Tănase, care în ziua meciului a împlinit 29 de ani, a fost titular  și a rezistat pe teren toate cele 90 de minute. El a avut o bună ocazie de a marca, dar șutul său a lovit bara.

În schimb, Andrei Burcă nu a fost inclus în lotul saudit pentru acest meci, fiind suspendat din cauza unui cartonaș roșu primit în confruntarea anterioară. Situată pe poziția a 11-a în Saudi Pro League, echipa Al-Okhdood a acumulat 20 de puncte după cele 19 runde disputate. 

 

29-12-2023
17:12

Ploaie de goluri în poarta lui Ciprian Tătărușanu

Ciprian Tătărușanu a încasat patru goluri astăzi, în înfrângerea echipei sale Abha în deplasarea de la Al-Raed, scor 3-4. Interesant, formația lui Tătărușanu conducea cu 2-1 la pauză, însă a doua repriză a fost un dezastru total pentru oaspeți și pentru Ciprian Tătărușanu, care a primit trei goluri, ultimul în minutul 90+7.

În urma contraperformanței de astăzi, Ciprian Tătărușanu a fost notat cu nota 5.9, cel mai slab jucător de teren cu excepția fundașului dreapta Saleh Al Qumayzi, care a primit nota 5.8. În urma acestui rezultat, Abha rămâne pe locul 17 în clasament, penultimul, cu doar 14 puncte, la 4 puncte de salvarea de la retrogradare.

28-12-2023
17:13

Formația lui Toșca, victorie în fața lui Contra

Formația lui Alin Toșca a reușit o victorie la limită în fața celor de la Damac. Al Ryiadh s-a impus cu scorul de 1-0 în fața echipei pregătite de Cosmin Contra. Rezervă în această partidă, Toșca a privit de pe margine cum echipa sa a reușit să câștige duelul cu Damac.

Pentru Damac, Stanciu a fost integralist. Vedeta lui Iordănescu s-a remarcat în mod negativ în minutul 78, atunci când a primit un cartonaș galben. Pentru gazde, Gray a reușit unicul gol al partidei în minutul 51. În urma acestui rezultat, Damac ocupă poziția a 5-a cu 30 de puncte în timp ce Al Riyadh se află pe locul 16 cu 16 puncte.

26-12-2023
20:59

Ionuț Nedelcearu, gol spectaculos în Palermo - Cremonese 3-2

Ionuț Nedelcearu a spart gheața în acest sezon și a marcat primul gol în tricoul lui Palermo. Fundașul român a punctat în victoria cu Cremonese, scor 3-2, în etapa a 19-a din Serie B. 

Reușita românului a fost extrem de importantă în economia partidei, deoarece Palermo s-a impus la limită. Nedelcearu a marcat în minutul 20 din pasa lui Henderson. 

Românul a înscris spectaculos sub bară cu o lovitură de cap. Ionuț Nedelcearu a fost integralist în centrul defensivei lui Palermo, unde a făcut pereche cu Ceccaroni. 

Ghiglione a deschis scorul pentru Cremonese în minutul 7, însă Nedelcearu a restabilit egalitatea. Totuși, oaspeții au intrat în avantaj la pauză după reușita lui Castagnetti. Di Francesco (72) și Stualc (90+7) au marcat pentru Palermo, care a urcat pe locul 6 în clasament. 

Dennis Man continuă să impresioneze la Parma. Jucătorul român a fost decisiv pentru echipa lui Fabio Pecchia în ultima etapă din Serie B. Man a făcut spectacol în prima repriză a duelului cu Brescia, reușind să marcheze și să paseze decisiv în decurs de 6 minute.

Dennis Man e pe val la Parma! Internaționalul român a rezolvat meciul în doar 6 minute

Dennis Man are un final de an extrem de promițător. Fostul jucător de la FCSB a înscris din nou pentru Parma în Serie B și a ajuns la două meciuri consecutive cu gol marcat. În minutul 18 al meciului cu Brescia, Dennis Man i-a pasat excelent lui Bernabe direct din corner.

ADVERTISEMENT

Ulterior, mijlocașul spaniol a înscris cu un șut la vinclu. La doar 6 minute distanță după ce a pasat decisiv, Dennis Man și-a trecut numele pe lista marcatorilor. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani a înscris după o acțiune individuală.

Dennis Man a trecut în viteză de doi adversari și a ajuns în poziție de unu-la-unu cu portarul Andrenacci. Internaționalul român a înscris cu un șut pe jos și a adus liniștea în cadrul echipei pregătite de Fabio Pecchia.

ADVERTISEMENT

Dennis Man a ajuns la cota 10 în acest sezon la Parma

Cu reușita din meciul cu Brescia, Dennis Man a ajuns la cota 10 goluri marcate în actuala stagiune. Totodată, fotbalistul român are 5 pase decisive, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai Parmei. „Emilianii” ocupă primul loc în Serie B și au luat o inițiativă importantă pentru promovarea în Serie A.

Evoluțiile consistente au venit cum nu se poate mai bine pentru Dennis Man. Naționala României s-a calificat la Campionatul European 2024, iar Dennis Man va fi cu siguranță în lotul lui Edi Iordănescu dacă va continua să impresioneze și va fi ferit de accidentări.

ADVERTISEMENT

Transferat de Parma de la FCSB pentru 13 milioane de euro, Man a adunat 20 de apariții la naționala României, reușind să marcheze 6 goluri. De asemenea, Valentin Mihăilă, celălalt fotbalist român de la Parma, a fost titular contra celor de la Brescia.

În etapa trecută, Dennis Man a marcat și a oferit două pase decisiv în duelul Parma – Ternana, scor 3-1. În perioada 20 noiembrie – 5 decembrie, Dennis Man a avut o serie de patru meciuri consecutive cu gol marcat.

ADVERTISEMENT

„Man nu are nicio legătură cu ceea ce se joacă acum în Serie B, este mult peste nivelul acestei competiții. Ar merita să evolueze în Serie A, și acolo însă la echipe de top. În zilele lui bune nu-ți lasă nicio șansă!”, spunea Roberto Breda, antrenorul lui Ternana.

ADVERTISEMENT