Sport

Marius Șumudică, salariu de bașkan la Gaziantep. Ce bani îi dau turcii ca să-i salveze de la retrogradare. Exclusiv

Marius Șumudică a obținut prima victorie de la revenirea pe banca lui Gaziantep. FANATIK vă prezintă salariul de bașkan cu care a fost convins de conducătorii echipei din Turcia.
23.09.2023 | 09:26
Marius Sumudica salariu de baskan la Gaziantep Ce bani ii dau turcii ca sai salveze de la retrogradare Exclusiv
Marius Șumudică are 1 contract la Gaziantep, cu posibilitate de prelungire pentru încă un sezon. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică are Gaziantep-ul la picioare! La primul meci pe teren propriu de la revenirea în Turcia, formația antrenată de român s-a impus cu 2-0 în fața lui Istanbulspor, declanșând fiesta în tribune și nu numai. Au fost primele puncte câștigate în acest campionat, iar la final Șumudică a „explodat” de bucurie, savurând succesul alături de fani.

Marius Șumudică, salariu regesc la Gaziantep

Marius Șumudică a semnat cu Gaziantep pentru un an și are opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Presa din Turcia a încercat să afle detaliile contractului antrenorului român, dar acesta este ținut secret. FANATIK vă dezvăluie însă în premieră salariul lui „Șumi” în Turcia.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a revenit la Gaziantep Gazisehir FK după mai puțin de doi ani de la despărțirea emoționantă de turci. „Șumi” îi mai are în staff-ul său pe secunzii Gabriel Mărgărit și Cristian Petre.

FANATIK a aflat că „Șumi” și-a dorit foarte mult să revină la Gaziantep și a acceptat un contract aproape identic cu suma încasată în ultimul mandat la Gaziantep, când primea 800.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Marius Șumudică are acum un salariu anual de 70.000 de euro pe lună. Astfel, în doi ani de contract, dacă își va prelungi înțelegerea, ar putea câștiga minim 1,68 milioane de euro!

La ultima echipă pe care a antrenat-o, Al Raed, Marius Șumudică avea un contract de un milion de euro. Tehnicianul avea o clauză la prelungirea contractului prin care salariul său ar fi crescut cu 200.000 de euro. „Șumi” însă nu a mai continuat în Arabia Saudită și i-a dat în judecată la FIFA pentru a-și recupera banii.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică i-a adus la Gaziantep pe Junior Morais, Florin Niță și Denis Drăguș

Conștient că are o misiune extrem de dificilă la Gaziantep, obiectivul fiind salvarea de la retrogradare, Marius Șumudică a făcut o serie de transferuri care să-l ajute să se bată de la egal la egal cu celelalte contracandidate.

I-a luat mai întâi cu el pe Florin Niță și Junior Morais, iar mai apoi a reușit pe ultima sută de metri a perioadei de mercato să-l aducă de la Strandard Liege și pe Denis Drăguș. Iar acesta i-a răsplătit încrederea încă de la început, marcând primul gol al victoriei cu 2-0 contra lui Istanbulspor..

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că fostul fundaș stânga al Rapidului va încasa un salariu uriaș de 40.000 de euro pe lună, mult peste ceea ce primea în Giulești. Marius Șumudică și brazilianul în vârstă de 37 de ani au relație excelentă, de pe vremea când au lucrat la Astra Giurgiu, dar și la Gaziantep.

„Merg acolo să ajut echipa, pe Șumudică, să ajut clubul să rămână în prima ligă. Sincer, nu credeam că vine oferta asta. Dar sunt pregătit. În primul rând, Rapid m-a lăsat să plec, altfel nu aveam cum să o fac. Am lucrat cu Șumudică, un antrenor foarte bun, e o mare plăcere să merg și să lucrez din nou cu el, a spus jucătorul la plecarea în Turcia.

„Șumi” are o misiune grea la Gaziantep. Echipa e în zona retrogradării, cu 3 puncte după primele șase etape, dar lucrurile par să se îmbunătățească odată cu venirea tehnicianului român.

  • 840.000 de euro pe an încasează Marius Șumudică la Gaziantep
ADVERTISEMENT