Sport

Strategia FCSB-ului, desființată înaintea derby-ului cu Rapid. Motivul pentru care „Pănoiu va fi peste Tavi Popescu!”

Un fost mare internațional român desființează strategia aleasă de Gigi Becali și susține că rapidistul Ștefan Pănoiu îi va lua fața lui Octavian Popescu: „Fotbal fără cap nu se poate”
13.08.2021 | 00:41
Strategia FCSBului desfiintata inaintea derbyului cu Rapid Motivul pentru care Panoiu va fi peste Tavi Popescu
ADVERTISEMENT

Aparțin aceleiași generații (2002), evoluează pe posturi similare, s-au dovedit decisivi pentru echipele lor în precedenta etapă și sunt doi dintre tinerii în care stau speranțele fotbalului românesc, dar numai unul va avea, potrivit lui Valeriu Răchită, un viitor cu adevărat strălucit.

„Îl văd pe Ștefan Pănoiu mai sus decât Octavian Popescu. Fotbal fără cap nu se poate”, susține fostul mare fotbalist și antrenor al Petrolului, cu referire la faptul că vedeta FCSB-ului a decis să nu susțină examenul de Bacalaureat, în timp ce rapidistul nu doar că l-a promovat, dar a reușit să obțină media generală 10.

ADVERTISEMENT

Doar câteva zile ne mai despart de primul derby al sezonului, în centrul căruia se va afla fără doar și poate duelul celor doi mijlocași de 18 ani. Partida este programată duminică, 15 august, la ora 21:30, pe Arena Națională.

Valeriu Răchită îi prevede un viitor strălucit rapidistului Pănoiu: „Va fi peste Tavi Popescu”

Pănoiu a luat bacalaureatul cu 10, iar Octavian Popescu nici nu s-a prezentat la examen. Ca să vorbim de cum înţeleg unii fotbalul. Dar dacă se va merge pe această linie, eu îl văd pe Pănoiu mai sus decât Octavian Popescu.

ADVERTISEMENT

Fotbal fără cap nu se poate. Toată lumea a spus, chiar şi Cruyff, că cel care gândeşte mai rapid va avea succes. Cel care pune fotbalul pe primul plan, şi nu şi intelectul, va avea succes doar pe o perioadă scurtă, datorită talentului, dar nu va înțelege scheme de joc, nu va înţelege tactică, nu va înţelege foarte multe lucruri care, normal, te ajută.

Fotbalul este matematică, este vorba de viteză, traiectorii, unghiuri. Să ştii că scouterii se uită şi la asta. De aceea, toți de la Academia Hagi fac școală, fotbal fără cap nu se poate”, a declarat Valeriu Răchită la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Cum a reușit Pănoiu să ia 10 pe linie la Bacalaureat

Originar din Râmnicu Vâlcea, Ștefan Pănoiu a ajuns la Rapid în februarie 2019, când echipa evolua în eșalonul al treilea. Cu toate acestea, nu a ezitat să spună pas ofertelor venite din partea unor echipe precum Viitorul, Dinamo sau chiar FCSB.

Între timp, alb-vișiniii au ajuns pe prima scenă a fotbalului românesc, iar mijlocașul a reușit să se remarce nu doar pe teren, ci și în afara lui, datorită mediei generale 10 pe care a obținut-o la examenul de Bacalaureat. Secretul? L-a dezvăluit chiar el, într-un interviu acordat recent.

ADVERTISEMENT

Chiar la 10 nu m-aș fi așteptat niciodată. Muncă, lucru foarte mult, am încercat să le îmbin cât am putut de mult. După fiecare antrenament, meci, mă duceam, învățam, lucram la mate, chimie, ce aveam nevoie.

Am avut noroc și de subiecte relativ ușoare. Față de ce subiecte există, da, a fost mai ușor. Mama mereu a vrut să merg bine și cu școala, chiar dacă a fost fotbal. Am reușit să le îmbin și a ieșit bine.

Nu știu exact ce voi face, vreau să mă focusez pe fotbal și cu facultatea rămâne de văzut. Înainte să ajung atât de bine cu fotbalul, aș fi vrut să dau la Drept, dar acum mă gândesc la ASE, ceva de sport, care să-mi dea posibilitatea să mă ocup de fotbal.

Eu sunt mândru de mine. Da, am înțeles că voi primi și o bursă de 3.000 de lei. E un rezultat al muncii mele și mă bucur foarte mult de asta”, a declarat Pănoiu pentru sursa citată.

  • (P) Cota BETANO pentru Rapid – FCSB: 2,18 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT