News

Subiecte limba română la Evaluare Naţională 2022, clasa a IV a. Ce le-a picat elevilor. Update

Subiecte limba română la Evaluare Naţională 2022, clasa a IV a. Ce le-a picat elevilor și care este baremul de corectare. Emoții mari pentru copii, dar și pentru părinți
17.05.2022 | 15:00
Subiecte limba romana la Evaluare Nationala 2022 clasa a IV a Ce lea picat elevilor Update
Subiecte limba română la Evaluare Naţională 2022, clasa a IV-a. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
17-05-2022
12:24

Au fost publicate subiectele de la Evaluarea Națională la clasa a IV-a

Subiectele date marți, 17 mai, la Evaluarea Națională de la clasa a IV-a au fost publicate de Ministerul Educației. Le puteți găsi AICI

EN_IV_2022_Limba_romana_Test_1

EN_IV_2022_Limba_romana_Test_2

EN_IV_2022_Limba_romana_pt_minoritati_Test_1

EN_IV_2022_Limba_romana_pt_minoritati_Test_2

De remarcat că notele pe care le vor lua copiii nu vor fi trecute în catalog.

A venit timpul pentru subiectele la limba română la Evaluare Naţională 2022, clasa a IV a, subiecte așteptate cu interes atât de elevi cât și de părinții acestora. Vă readucem aminte că De. Acestea vor fi însă discutate cu părinții.

Model subiecte limba română la Evaluare Naţională 2022 clasa a IVa

Elevii vor avea de rezolvat exerciții pe baza unui text dat, prin care vor demonstra că înțeleg cuvintele, dar și noțiunile prezentate.

ADVERTISEMENT

De altfel, evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a se face începând cu data de 17 mai 2022 la limba română. Urmează, matematică în data de 18 mai 2022 și limba maternă, o zi mai târziu, pe 19 mai 2022.

FANATIK vă va prezenta subiectele de azi, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Deocamdată, aveți AICI, modele de subiecte test 1, Evaluare Națională 2021, limba română clasa a IV-a, dar și AICI, de asemenea, limba română, ceea ce s-a dat anul trecut.

ADVERTISEMENT

Ce reguli trebuie să respecte elevii de clasa a IV a proba de română

În fiecare clasă, elevii vor fi așezați în bănci câte doi sau conform așezării lor obișnuite. Distribuirea testelor se va face controlat, după cum urmează: Testul nr. 1, Testul nr. 2 etc., până când fiecare copil și-a primit testul pe care trebuie să lucreze.

Algoritmul administrării textelor scrise urmărește distribuirea simultană și controlată a celor două variante de teste pentru fiecare evaluare națională, în fiecare clasă testată, din fiecare școală care are elevi în clasele a IV-a.

ADVERTISEMENT

Timpul de lucru pentru fiecare evaluare națională, conform metodologiei, este de câte 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV.

La expirarea timpului de lucru, testele vor fi recuperate și sortate în ordinea distribuirii lor pe fiecare clasă și organizate în pachete. Pachetele astfel constituite vor fi aduse la Comisia de organizare și de administrare a EN-2022 din unitatea de învățământ.

ADVERTISEMENT

Eventualii elevi întârziați vor fi conduși de către asistent într-o altă sală de clasă, unde pot fi supravegheați. În cazul în care un elev a lipsit la o zi de testare, dar a venit la următoarele, va participa în continuare la testare, în mod obișnuit.

De asemenea, la eventualele întrebări ale elevilor, li se sugerează să citească încă o dată cerințele cu atenție. Administratorul testului este rugat să noteze eventualele întrebări ale elevilor în raportul testării și să le reproducă în Raportul Administratorului de test.

Calendar Evaluare Naţională 2022 pentru toate clasele

Calendar Evaluare clasa a II-a 2022

10 mai: Limba română — scris
10 mai: Limba maternă – scris
11 mai: Limba română – citit
11 mai: Limba maternă – citit
12 mai: Matematică
13 mai: Limba română pentru minoritățile naționale — scris-citit

Calendar Evaluare clasa a IV-a 2022

17 mai: Limba română
18 mai: Matematică
19 mai: Limba maternă

Calendar Evaluare clasa a VI-a 2022

25 mai: Limbă și comunicare
26 mai: Matematică și Științe ale naturii

Calendar Evaluare clasa a VIII-a 2022

14 iunie 2022: Limba și literatura română — probă scrisă
16 iunie 2022: Matematica — probă scrisă
17 iunie 2022: Limba și literatura maternă — probă scrisă

ADVERTISEMENT