Fotbal intern

Suedezii întrec orice limită! Discurs uluitor al lui Janne Andersson în dimineaţa meciului cu România: “Ne îmbrăcăm în civil ca să nu provocăm”

15.11.2019 | 12:37
Suedezii intrec orice limita Discurs uluitor al lui Janne Andersson in dimineata meciului cu Romania Ne imbracam in civil ca sa nu provocam
ADVERTISEMENT

Janne Andersen a oferit un nou moment controversat înainte de meciul cu România de vineri seară. Tehnicianul suedez a declarat pentru postul de televiziune TV4 că el împreună cu jucătorii și-au luat măsuri de siguranță pentru când se vor plimba pe străzile Bucureștiului. Acesta a preciza că toată lumea va fi îmbrăcată în civil pentru a nu risca să fie atacați de oameni. Janne Andersen a întrecut orice limită înainte de meciul direct și pare că a uitat că România face parte din Uniunea Europeană și nu a venit într-o țară violentă, în care să te aștepți la ce este mai rău.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,87 este cota pentru “1 solist” la meciul România – Suedia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Janne Andersson și fotbaliștii suedezi se vor îmbrăca în civil pentru a nu fi atacați

Janne Andersson a declarat că el și fotbaliștii se vor îmbrăca în civil înaintea meciului cu România pentru a nu provoca: „Este o  metodă prin care ne putem proteja. Nu mă simt amenințat de nimic, dar decizia de a ne îmbrăca în civil la plimbarea oficială ne aduce mai multă liniște. Chiar dacă nu simțim amenințări, nu se știe niciodată ce ți se poate întâmpla. Ne îmbrăcăm în civil ca să nu provocăm”.

În primul meci dintre România și Suedia, nordicii s-au impus cu 2-1 la Solna, dar naționala lui Cosmin Contra speră să câștige meciul de la București pentru a avea șanse la locul 2, care duce direct la Campionatul European din 2020.

ADVERTISEMENT

Janne Andersson nu se află la prima răutate împotriva românilor

În afară de momentul în care suedezii și-au prezentat deja echipamentul pe care îl vor purta la Campionatul European din 2020, Janne Andersson se teme ca fotbaliștii săi să nu fie victimile rasismului: „Vom acţiona dacă vom auzi ceva din tribune. Vrem să respectăm regulamentele, aşa că arbitrul va decide ce se va întâmpla în cazul unor atacuri, conform regulilor UEFA. Federaţia noastră a fost în contact cu UEFA şi cu FRF în ultimele zile. Suntem siguri că acest meci este privit cu seriozitate de forul continental”.

Selecționerul Suediei a fost completat și de Andreas Granqvist, căpitanul nordicilor, care a declarat că va lua măsuri în cazul în care vor exista derapaje rasiste: „Dacă vor fi colegi de echipă care nu vor dori să mai continue meciul, în calitate de căpitan, voi avea o discuţie cu arbitrul”.

ADVERTISEMENT
  • 57 de ani a împlinit Janne Andersson pe 29 septembrie