Cele mai citite

Suedia câştigă războiul nordic! Leipzig, casa rece a handbalului

FANATIK.RO este la CM de handbal! Marţi s-au desfăşurat primele două sferturi de finală în arena din Leipzig. Suedia şi Franţa au obţinut calificarea în careul de aşi după două confruntări spectaculoase.
13.12.2017 | 01:48
Suedia câştigă războiul nordic! Leipzig, casa rece a handbalului
ADVERTISEMENT

După ziua mohorâtă de luni, când România a fost învinsă cu 27-28 de Cehia în ultima secundă a optimii de finală, marţi, norii s-au mai risipit deaspura cerului din Leipzig (la propriu şi la figurat). Ne-a mai trecut din amărăciunea înfrângerii, dar regretul că puteam face mai mult şi nu am făcut, rămâne. 

Marţi, în aceeaşi arenă “Am Sportforum 2″din Leipzig au avut loc primele două sferturi de finală. După ce au fost eliminaţi, germanii nu prezentat un mare interes pentru Mondialul de handbal, astfel că, sala din Leipzig nu a fost plină, nici pe departe.

ADVERTISEMENT

Gullden: “Va fi război!” 

Dacă la meciul României au asistat fix 1003 spectatori într-o sală de 7000 de locuri, nu s-a creat vreo mare emulaţie nici la sferturile de finală. Şi au fost două meciuri care promiteau.

De la ora 18:30, Suedia disputa împotriva Danemarcei duelul nordic, despre care îndrăgita jucătoare a CSM-ului, Isabelle Gullden, spunea că “Va fi război!”. Am ajuns în sală cu 20 de minute înainte de meci, dar atmosfera a fost una destul de anostă, fără vlagă. 

ADVERTISEMENT

Danezele au început mai bine meciul şi primele 10 minute au fost ale lor. Dar, apoi am văzut de ce suedezele au fost echipa vedetă de până acum a acestui turneu. Gullden şi compania au revenit foarte repede în meci, cu un joc super spectaculos, foarte exact.

Suedia, în “Final Four” 

Repuneri rapide, pase rapide, aruncare rapidă. Asta chiar şi în inferioritate numerică. Au o viteză remarcabilă în combinaţii, iar danezele nu au putut să facă faţă. Deşi e o echipă foarte organizată, Danemarca a fost depăşită de rapiditatea suedezelor, care au avut un joc foarte exact. La pauză tabela arăta 13-11 pentru suedeze, care erau în control. 

În partea secundă am avut senzaţia de aceaşi explozie în joc a suedezelor, care jucau foarte rapid, cu o Nathalie Harman în mare formă. Danezele nu au avut replică şi scorul a luat proporţii, Gullden şi compania având jocul în contrul. Pe final, Danemarca a riscat totul şi era să le iasă. Au jucat fără portar şi tactica a dat roade, revenind la doar două goluri. Dar Suedia s-a calificat în “Final Four” după un 26-23 mai mult decât meritat. 

ADVERTISEMENT

La final, suedezele au fost foarte exuberante şi, foarte important, sunt foarte sigure de valoarea lor. Nu lasă nimic la voia întâmplării şi sunt sigure că pot juca finala: “Avem o echipă bună, suntem puternice şi avem un joc foarte solid”, a spus Gullden. 

Adversara Suediei se alegea dintre Franţa şi Muntenegru. Câteva sute de fani ai ambelor echipe au ajuns în sală cu o oră înainte de meci, 20:45, ora locală. Dar, arena nu s-a umplut nici pe seară, numărătoarea oficială oprindu-se la 2009 spectatori. 

Franţuzoaicele au controlat meciul fără să exceleze. Încă de la început au fost mereu în faţă. Indiferent de situaţii. Chiar dacă nu au strălucit în atac, elevele lui Krumholz au fost salvate în multe momente de portarul Amandine Leynaud. 

ADVERTISEMENT

Două foste handbaliste de la Oltchim au ţinut capul de afiş 

Muntenegrencele pregătite de Per Johansson şi Adi Vasile au fost lipsite de imaginaţie pe parte ofensivă. O echipă disciplinată, cu jucătoare foarte bune, dar care aşteaptă prea multe de la Katarina Bulatovic. Vedeta muntenegrencelor a marcat 9 goluri dar nu a fost de ajuns, franţuzoaicele reuşind să se impună cu 25-22. 

A fost un meci în care fostele coechipere de la Oltchim, Allison Pineau şi Katarina Bulatovic, au reuşit să fie cele mai importante jucătoare ale celor două echipe. Spuneam că ambele echipe au avut câteva sute de fani, dar atmosfera nu fost una debordantă. În schimb, muzica a fost antrenantă şi mai reuşea să trezească fanii din amorţeală. 

Şocul Norvegia – Rusia, la Magdeburg 

Am plecat din arena din Leipzig cu un sentiment ciudat. “Am Sportforum 2” este o arenă rece, cu tribune depărtate de teren, iar pentru un campionat mondial să vezi arena cu doar 30% din capacitate ocupată este puţin dezolant. 

ADVERTISEMENT

Dar în primele două sferturi am văzut o echipă a Suediei care practică un handbal în mare viteză, cu un joc foarte închegat şi exact în regim de ritm susţinut. Izabelle Gullden, Sabina Jacobsen şi Nathalie Hagman, jucătoarele CSM-ului au o şansă să câştige “coroana” mondială, însă urmează meciuri cu o presiune şi mai mare la Hamburg, în Final Four. 

Miercuri aflăm ultimele două semifinaliste. De la ora 18:30, Olanda joacă împotriva Cehiei, în timp ce de la ora 21:30, Norvegia şi Rusia vor oferi şocul acestei faze. Ambele dispute sunt în Magdeburg. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri