News

Suma colosală pe care TVR vrea să o plătească pentru curăţenie. Reacția Consiliului de Administrație

04.02.2021 | 15:54
Suma colosala pe care TVR vrea sa o plateasca pentru curatenie Reactia Consiliului de Administratie
ADVERTISEMENT

Televiziunea publică a demarat o procedură simplificată de achiziție prin care acordă unei firme de curățenie suma de 318.920 lei (peste 65.000 euro,), aprobată deja atât de directorul general Doina Gradea, cât și de membrii Comitetului Director.

Potrivit Sindicatului Mediasind, cel care a și făcut publicul documentul, în cursul zilei de vineri, 5 februarie 2021, va avea loc, în regim de urgență, votul electronic al membrilor Consiliului de Administrație, a căror aprobare este necesară de fiecare dată când suma depășește 50.000 de euro.

ADVERTISEMENT

De altfel, Sorin Ilieșiu (membru CA din partea PSD) a reacționat pe marginea subiectului, cerând explicații cu privire la contract. „Nu e mai ieftin să cumpărăm detergenți, hârtie igienică, săpun lichid, dezinfectanți, consumabile pentru mopuri, etc etc, iar curățenia să o facă femeile de serviciu angajate cu carte de muncă la TVR?”, este doar una dintre întrebările pe care acesta le adresează conducerii TVR.

TVR vrea să plătească peste 65.000 de euro pentru două luni de curățenie

În opinia noastră, cu 66.500 Euro se pot cumpăra consumabile pentru curățenia în cadrul SRTv, inclusiv în studiourile teritoriale, pentru cel puțin 200 de ani, nu doar pt două luni, precum în oferta S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L

ADVERTISEMENT

Nu e mai ieftin să cumpărăm aspiratoare de praf performante pe care TVR să le poată folosi cel puțin 10 ani? Aspiratoarele de praf existente nu pot fi reparate dacă s-au defectat?

Nu e mai ieftin să cumpărăm detergenți, hârtie igienică, săpun lichid, dezinfectanți, consumabile pentru mopuri etc etc, iar curățenia să o facă femeile de serviciu angajate cu carte de muncă la TVR?

ADVERTISEMENT

Bugetul de 66.500 Euro pentru 2 luni de curățenie se referă și la studiourile teritoriale? S.C. CRIBO CLEAN SERVICES S.R.L. are filiale în toate orașele unde SRTv are studiouri teritoriale?”, a transmis Sorin Ilieșiu, membru al Consiliului de Administrație al postului public de televiziune, din partea PSD.

Potrivit MediaSind, președintele Comisiei de evaluare a ofertelor a fost Gheorghe Pereș, acuzat în trecut de conflict de interese. Sindicatul susținea, în vara lui 2020, că acesta lucra pentru o firmă cu care instituția publică a avut, timp de trei ani, contracte a căror valoare totală depășea un sfert de milion de euro.

ADVERTISEMENT

Pe ultima sută de metri ai mandatului, aflând că o să fie demisă prin respingerea Raportului de activitate, conducerea Societății Române de Televiziune a organizat o procedură simplificată de achiziție prin care acordă unei firme de curățenie suma de 318. 920 lei, aproximativ 66 500 euro, pentru doar două luni de curățenie!

 Suma a fost deja aprobată de președintele-director general, Doina Gradea, precum și de membrii Comitetului Director prin Hotărârea nr. 73 din 3 februarie 2021, iar mâine, 5 februarie 2021, se așteaptă votul electronic, în regim de urgență, din partea membrilor Consiliului de Administrație.

De menționat că președintele  Comisiei de evaluare a ofertelor a fost șeful Serviciului logistic din SRTV, aceeași persoană acuzată în trecut de concurență neloială, fiind angajatul unei firme de la care conducerea TVR a făcut achiziții de peste un milion de lei, prin încredințare directă.

MediaSind TVR susține că  se impune numirea de urgență la conducerea Societății Române de Televiziune a unor profesioniști care să respecte misiunea publică, pe telespectatori, dar și pe salariații instituției.

Orice moment în care la conducerea TVR se află administrația Gradea, reprezintă un real pericol pentru serviciul public de televiziune, dar și pentru democrație”, au transmis reprezentanții sindicatului.

ADVERTISEMENT
Tags: