Life

Suma colosală pierdută de Maia Morgenstern în ultimul an! Veniturile marii actrițe au scăzut dramatic

Celebra actriță și-a depus recent ultima declarație de avere, Maia Morgenstern ocupând și postul de manager al Teatrului Evreiesc de Stat.
20.08.2021 | 11:32
În ultimul an, marea actriță a pierdut o sumă uriașă față de veniturile încasate în 2019
ADVERTISEMENT

Actriță exponențială pentru teatrul și filmul românesc, Maia Morgenstern ocupă de nouă ani funcția de manager al Teatrului Evreiesc de Stat. Din această postură oficială, Maia și-a depus recent declarația de avere aferentă ultimul an fiscal.

Pentru funcția de conducere de la teatru, Maia Morgenstern încasează anual suma de 105265 lei, iar ca profesoară la Universitatea Hyperion, celebra actriță a raportat venituri anuale de 20040 lei.

ADVERTISEMENT

Primul an al pandemiei s-a dovedit modest la încasări pentru Maia Morgenstern la nivelul drepturilor de autor. Dacă în declarația de avere precedentă, Maia notase că încasase 685.000 lei pe 2019, din drepturi de autor, pe 2020 suma a scăzut dramatic, ajungând la 389120 lei.

Pierdere majoră pentru Maia Morgenstern din veniturile din drepturi de autor

Practic, o pierdere pentru Maia Morgenstern, de la un an la altul, de 300.000 lei, deficit provocat de lipsa spectacolelor în primul an la pandemiei, declanșată la începutul anului trecut. Din dobânzi bancare, actrița a încasat 7527 lei.

ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern deține și trei terenuri, dar și o casă, două apartamente în București și o mașină. Maia are mai multe conturi bancare în care a strâns circa 1,9 milioane lei și peste 40.000 de euro.

Viața de familie a marii actrițe este la fel de spectaculoasă precum cariera profesională. Maia Morgenstern are trei copii cu trei bărbați, căsătorindu-se prima dată cu actorul Eugen Istodor, la vîrsta de 21 de ani, în timpul facultății.

ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern are trei copii cu trei bărbați

Un an mai târziu se naște primul copil al artistei, Tudor, care rămâne în grija părinților, pentru că Maia este repartizată la teatrul din Piatra Neamț după ce termină cu brio Academia de Teatru și Film.

Maia și Eugen Istodor divorțează în 1999, iar actrița intră într-o relație cu actorul Andras Istvan Demeter, cu care are al doilea copil, pe Eva Lea Cabiria. Doi ani mai tîrziu, actrița se mărită cu medicul Dumitru Băltățeanu, cu care are o fată, Ana Isadora, născută în 2003.

ADVERTISEMENT

În 2015, Maia divorțează de medic și, după doi ani, se întoarce în brațele primului soț, Eugen Istodor. Dacă Tudor este deja un actor consacrat, iar Eva Cabiria este studentă la actorie, mezina Isadora (18 ani) este interesată de psihologie.

Ce spune actrița despre copiii ei: ”În ochii lor, nu prea sunt prietenă”

”Vreau să cred că sunt prietenă cu copiii mei. Sincer, reușesc să fiu mai puțin prietenă decât îmi propun. Mă apucă spaimele. Văzând și înțelegând ce se întâmplă, prin prisma experienței pe care o am, îmi doresc să le fiu prietenă. În ochii copiilor mei, nu prea sunt prietenă. Cred că înșiși își sunt cei mai buni prieteni și trebuie să învețe să se prețuiască”, mărturisea recent marea actriță.

Actriță de mare profunzime, Maia Morgenstern este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele ”Balanța”, ”Cel mai iubit dintre pământeni” și ”Patimile lui Hristos”, în ultimul lucrând la Hollywood cu nume de referință din cinematografia mondială, sub indicațiile regizorale ale lui Mel Gibson.

ADVERTISEMENT