Life

Suma ireală care este cerută pentru un kilogram de cireșe în aprilie 2024. Mai bine investești în aur

Cireșele continuă să fie fructe de lux și în 2024. De câți bani au nevoie pofticioșii care vor să cumpere un kilogram de trufandale de sezon din piață.
01.04.2024 | 11:09
Suma ireala care este ceruta pentru un kilogram de cirese in aprilie 2024 Mai bine investesti in aur
Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe în 2024. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii știu foarte bine că atunci când vine primăvara, în piețe apar trufandalele de sezon. La mare căutare sunt fructele și legumele autohtone, chiar dacă prețul lor nu este deloc unul mic. Însă, de departe, ”campioane” la prețuri piperate sunt cireșele. Și în 2024, puțini vor fi cei care își vor permite să se atingă de ele.

Cireșele continuă să fie un produs controversat pe tarabele din piețe

Ca în fiecare an, la început de primăvară, românii pleacă în căutarea legumelor și a fructelor de sezon. Acum este vremea ca alimentația să se diversifice și să se pună accentul pe verdețuri pline de vitamine.

ADVERTISEMENT

De departe, cireșele sunt mereu cele care atrag atenția. Aceste fructe de lux au început să își facă apariția în piețe. Deși pofticioșii sunt mulți, puțini sunt cei care îndrăznesc să cumpere cireșe la kilogram.

În ultimii ani, cireșele au reușit să capete titlul de cele mai scumpe fructe de sezon. Până acum, nu s-au dezis de la această regulă nescrisă a piețelor. În continuare, prețul cireșelor îi lasă muți de uimire pe români.

ADVERTISEMENT

Potrivit redacția.ro, cireșele au început să apară pe tarabele piețelor din Constanța. Zeci de persoane trec zilnic prin fața lor, dar prea puțini sunt cei care se apropie.

Cât costă, în 2o24, un kilogram de cireșe și de unde sunt aduse aceste fructe

Ceea ce îi sperie cel mai mult pe pofticioși este prețul. În prezent, un singur kilogram de cireșe costă 250 de lei. Prețul este unul exorbitant, iar românii nu înțeleg de ce trebuie să bage mâna adânc în buzunar pentru a-și satisface o poftă.

ADVERTISEMENT

Ei bine, răspunsul este unul simplu și a venit din partea comercianților. Cireșele de pe tarabe nu sunt din România, ci sunt aduse de la mii de kilometri distanță. Mai exact, din Chile. Tocmai din acest motiv, prețul lor este unul piperat.

Cei care au văzut imaginea cu cireșele din Constanța, nu s-au putut abține și au comentat imediat. Mulți cred că, în astfel de condiții este mult mai rentabil să investești banii în aur. Cei cu simțul umorului dezvoltat, au fost dispuși să facă schimb cu un Logan fără AC.

ADVERTISEMENT

Pentru a nu rămâne cu o cantitate prea mare pe tarabe, comercianții sunt dispuși să facă sacrificii. Mai exact, aceștia au găsit o metodă prin care să îi împace pe pofticioși și nici ei să nu iasă în pierdere.

În 2024, cine vrea să guste din cireșe, o poate face și dacă dispune de un buget redus. Cireșele se vând și la bucată, iar cei care optează pentru această variantă, sigur ies în avantaj, din mai multe puncte de vedere.

ADVERTISEMENT
Tags: