Sport

Suma uriașă de bani pierdută de Mitică Dragomir la Revoluție: „I-am ascuns în burlane!”

Revoluția l-a prins pe Dumitru Dragomir cu o sumă de bani impresionantă. Pentru a se asigura că nu o pierde, Dragomir a decis să ascundă averea în burlane.
16.01.2024 | 10:35
Suma uriasa de bani pierduta de Mitica Dragomir la Revolutie Iam ascuns in burlane
Dumitru Dragomir a povestit cum a ascuns o sumă importantă de bani la Revoluție. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir este un om de afaceri de succes. Chiar și așa, au fost mai multe situații în care fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a ieșit în pierdere. Una din acele situații s-a petrecut chiar la Revoluția din 1989. Atunci, Dragomir a fost nevoit să ascundă o sumă importantă de bani pe care nu a mai recuperat-o.

Dumitru Dragomir și-a ascuns banii în burlane la Revoluție

La MAX Profețiile lui Mitică, Dumitru Dragomir a povestit cum a încercat să ascundă o sumă mare de bani la Revoluția din 1989, pentru a nu fi găsită și confiscată de autorități. Pe atunci, Dragomir era șef la echipa de fotbal Victoria, ce aparținea Ministerului de Interne.

ADVERTISEMENT

„Când am văzut cum treceau revoluționarii pe stradă… În afară de banii din casă, ai clubului, de care știau nea Marin (n.r. – Marin Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu), Nuță (n.r. – Constantin Nuță, general de Miliție, șeful clubului Victoria), Postelnicu (n.r. – generalul Tudor Postelnicu, fost șef al Securității), știau toți, aveam și eu banii mei… Vândusem niște pungi luate de la Scornicești…

Când am văzut revoluționarii pe străzi, aveam și eu banii mei… M-am urcat pe clădire și i-am băgat pe burlane. Banii pe care îi aveam eu. Lei, dolari, ruble mai mult. Pe burlane i-am băgat. Stai să vezi. După câteva luni a început soarele să bată, zăpada s-a dezghețat și toată apa aia i-a împins și s-a umplut curtea de bani.

ADVERTISEMENT

Și vine procurorul Aninoiu la mine și spune să mă îmbrac să merg cu el. Trecuseră deja 3-4 luni. Îi întrebam ce vor de la mine. Mi-a spus că unitatea mea e plină de bani. Când m-am dus, erau polițiști peste tot”, a declarat Dumitru Dragomir.

Dragomir s-a temut pentru viața sa imediat după Revoluție

În ciuda insistențelor autorităților, Dumitru Dragomir a negat că ar fi avut vreo legătură cu acea sumă de bani. În tensiunea din acele perioade, mai importantă a fost siguranța personală. Dragomir a mai ieșit în pierdere și pe vremea în care era patron de ziar. Atunci, oamenii de bază l-au trădat.

ADVERTISEMENT

“Împrăștiați banii, nu se apropia nimeni că le era frică. Nu un burlan, două burlane. Nu era milionul, dar erau mulți. Ăștia erau banii mei, cei pe care i-am predat erau ai Victoriei. Le-am zis că de când nu mai sunt eu comandat aici? De cinci luni și jumătate… I-am întrebat ce au cu mine.

Era o clădire de o frumusețe rară, aici în față la Grivița, clădirea aia frumoasă. Nu am recunoscut că sunt banii mei, recunosc acum pentru că s-a prescris.

ADVERTISEMENT

Le-am zis «Eu sunt de 5 luni închis, știu eu ce sunt cu banii aceștia?». I-au adunat, i-au dat la echipă că se desființase Victoria.

Nu mi-a fost frică că mă împușcă. În primele zile, când m-a pus cu nomenclatura, mi-a fost frică. Venea unul și zicea «Uite bă, nu i-a împușcat p-ăștia azi noapte!». Atunci mă întrebam ce au cu mine, că n-am avut pistol, n-am făcut politică. Eu făceam business, eu vindeam și cumpăram”, a completat Dumitru Dragomir.

“Maxprofețiile lui Mitică” este în exclusivitate pe FANATIK.RO. Dumitru Dragomir și Horia Ivanovici fac show în fiecare luni, de la ora 13:30, doar pe FANATIK.RO. Apoi, podcastul va putea fi urmărit în premieră, miercuri, pe YouTube și Facebook, de la ora 10:30.

ADVERTISEMENT