Fotbal international

Sumele impresionante pe care Real Madrid le va pierde din cauza coronavirusului! 45% din bani veneau de la sponsori

27.04.2020 | 21:25
Sumele impresionante pe care Real Madrid le va pierde din cauza coronavirusului 45 din bani veneau de la sponsori
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a afectat fotbalul din întreaga lume, inclusiv pe Real Madrid, iar formația antrenată de Zinedine Zidane riscă să piardă sume imense de bani.

Sumele pe care Real Madrid riscă să le piardă din cauza coronavirusului

Veniturile din sponsorizări ale lui Real Madrid de anul acesta erau estimate la 371.000.000 de euro, însă formația „los blancos” riscă să piardă sume impresionante de bani din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Real Madrid are un contract cu Adidas valabil până în 2028, în valoare de 100.000.000 de euro pe an, dar bonusurile pot depăși 50.000.000 de euro, în timp ce Fly Emirates, al doilea sponsor ca importanță al madrilenilor contribuie cu 70.000.000 de euro pe an.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Adidas a fost nevoită să ceară un împrumut de 600.000.000 de euro unei bănci pentru a putea supraviețui, în timp ce Fly Emirates a trebuit să înjumătăţească salariile a 105.000 de angajaţi.

ADVERTISEMENT

La Liga ar putea fi suspendat definitiv

Vești proaste din Spania, după ce ministrul sănătății a declarat că fotbalul nu se va mai putea juca în următoarele luni, iar La Liga ar putea fi primul mare campionat din Europa care ar urma să fie suspendat definitiv.

Salvador Illa Roca, ministrul sănătății din Spania, a lăsat de înțeles că La Liga ar putea fi suspendată definitiv: „Vom continua să monitorizăm evoluția virusului și vom arăta cum vor putea fi reîncepute diferite activități.

ADVERTISEMENT

Dar ar fi ridicol să spun acum că vom mai avea fotbal profesionist în această vară. Fotbalul va imposibil în următoarele luni. Oricât de mult s-ar insista. Păstrarea distanței pe teren nu este posibilă”.

Acesta a fost susținut și de doctorul Zapatero: „Din punct de vedere medical, tenis se poate juca și cu spectatori, dacă vor sta la doi metri distanță”.

ADVERTISEMENT
  • 1.000.000.000 ar urma să piardă cluburile din La Liga, dacă nu se va mai relua campionatul