Sport

Super meci în Bănie! U Craiova – FCU Craiova / FCSB în sferturile Cupei României Betano

Universitatea Craiova ar putea da piept cu FC U Craiova sau FCSB în sferturile Cupei României Betano. Cum arată traseul formației lui Ivaylo Petev.
07.12.2023 | 07:08
Super meci in Banie U Craiova  FCU Craiova  FCSB in sferturile Cupei Romaniei Betano
Universitatea Craiova ar putea da piept cu FC U Craiova sau FCSB în sferturile Cupei României Betano. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a calificat în sferturile Cupei României Betano, după victoria categorică în fața puștilor de la Farul, scor 4-0, în ultima etapă a Grupei D. În sferturi, formația din Bănie va juca pe teren propriu și ar putea avea parte de un duel infernal.

Super meci în Bănie! U Craiova – FCU Craiova sau FCSB în sferturile Cupei Romaniei Betano

Universitatea Craiova a făcut un pas important spre câștigarea Cupei României Betano. Oltenii s-au calificat în sferturi, după ce au terminat pe primul loc în Grupa D, cu 7 puncte în 3 etape. Universitatea Craiova este pe val, după venirea lui Ivaylo Petev, iar suporterii oltenilor au speranțe în ceea ce privește câștigarea „competiției surprizelor”.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova va juca în sferturi tot pe teren propriu împotriva formației clasate pe locul 2 din Grupa C. Oțelul Galați, Dinamo, FC U Craiova și FCSB luptă în ultima etapă pentru calificarea în sferturi, iar adversara oltenilor va fi una dintre aceste echipe.

Oțelul Galați o înfruntă pe Dinamo, joi, 7 decembrie, ora 20:45. Moldovenii au moralul ridicat după victoria cu FCSB, scor 2-0 și speră la o calificare în sferturile Cupei României Betano. Dinamo ar urma să abordeze meciul împotriva lui Dorinel Munteanu cu echipa a doua.

ADVERTISEMENT

FCSB și FC U Craiova, șanse mari să termine pe locul 2 în grupa din Cupa României Betano

Astfel, dacă o va învinge pe Dinamo, Oțelul Galați are cele mai mari șanse de a termina pe locul 1 în Grupa C a Cupei României Betano și de a o evita pe Universitatea Craiova în sferturi. Pentru formația lui Dorinel Munteanu va urma un duel cu FC Voluntari, dacă va termina pe primul loc.

De cealaltă parte, câștigătoarea meciului dintre FC U Craiova și FCSB se va califica în sferturi de pe locul 2 în grupă și va da piept cu Universitatea Craiova. Duelul are loc joi, 7 decembrie, ora 20:45.

ADVERTISEMENT

Pentru formația finanțată de Gigi Becali este suficient și un egal pentru a trece în fazele eliminatorii ale Cupei României Betano, deoarece liderul din campionat are un golaveraj superior oltenilor.

Universitatea Craiova, un nou trofeu al Cupei României Betano? Cifrele le dau speranțe oltenilor

În cazul în care se va impune în sferturi, Universitatea Craiova va evolua pe teren propriu și în semifinale. Formația pregătită de Ivaylo Petev va da piept în penultimul act cu învingătoarea din sfertul de finală care le va pune față în față pe U Cluj și echipa care va termina pe locul 2 în Grupa A.

ADVERTISEMENT

Craiovenii au mari speranțe că echipa favorită poate ridica trofeul deasupra capului la finalul sezonului. Miza este una uriașă, deoarece începând din acest sezon câștigarea Cupei României Betano duce în primul tur preliminar al UEFA Europa League. În stagiunile precedente, câștigătoarea Cupei României Betano s-a calificat în turul al doilea al UEFA Conference League.

Dacă ar fi să ne luăm după statistică și tradiții, fanii trupei lui Petev ar avea motive întemeiate să viseze cu ochii deschiși că vor pune mâna pe trofeu. Ultimele două Cupe ale României au fost câștigate de Universitatea Craiova în 2018 și 2021 cu antrenori străini pe bancă.

Oltenii s-au impus în urmă cu 5 ani cu Devis Mangia pe bancă, iar în 2021 cu Marinos Ouzounidis. Totodată, Universitatea Craiova a câștigat cele două trofee la 3 ani distanță unul de altul, adică după 2018-2021 ar trebui să urmeze 2021-2024. Viitorul le surâde oltenilor.

  • 4 puncte au Oțelul Galați, FCSB și FC U Craiova 1948 în Grupa C înainte de ultima etapă. 
  • FC Bihor a terminat pe ultimul loc în Grupa C din care mai face parte și SCM Zalău. 
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 3.20 este cota pentru „X” la meciul Hermannstadt - Universitatea Craiova