Sport

De Laurentiis, răbufnire după decizia Ligii italiene: „Ați văzut ce se întâmplă în Israel?”

Aurelio De Laurentiis a răbufnit după ce Liga italiană a programat Supercupa Italiei în Arabia Saudită la începutul anului viitor.
10.10.2023 | 19:32
De Laurentiis rabufnire dupa decizia Ligii italiene Ati vazut ce se intampla in Israel
Aurelio De Laurentiis a răbufnit după o decizie a Ligii italiene. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Aurelio De Laurentiis a răbufnit după ce liga de fotbal din Italia a decis să schimbe formatul Supercupei Italiei. Totodată, președintele celor de la Napoli care este și proprietarul clubului s-a arătat deranjat de faptul că meciurile din Supercupa Italiei ar urma să aibă loc la începutul anului viitor în Arabia Saudită.

De Laurentiis, răbufnire după decizia Ligii italiene: „Ați văzut ce se întâmplă în Israel?”

Aurelio De Laurentiis traversează o perioadă tensionată la Napoli. Campioana en-titre din Serie A ocupă locul 5 în clasament, la 7 puncte în spatele liderului AC Milan. Totodată, Napoli a pierdut ultimele două partide, iar antrenorul Rudi Garcia riscă să fie demis.

ADVERTISEMENT

Până la a lua o decizie în privința antrenorului, Aurelio De Laurentiis a luat la țintă Liga italiană, pentru că a schimbat formatul Supercupei Italiei și pentru că aceasta ar urma să aibă loc în Arabia Saudită, la Jedah.

„Ați văzut ce se întâmplă în Israel? Ați putea să vă imaginați că apare un blocaj aerian în acele teritorii unde se poartă războiul? Băieți, voi vă dați seama că punem în pericol patru avioane cu 120 de jucători, care valorează cât valorează? Sunteți handicapați! 

ADVERTISEMENT

Toată povestea asta pentru a câștiga puține milioane în plus? Să organizăm Supercupa pe Olimpico, de ce trebuie să mergem la Jedah ca să provocăm un scandal? Nu înseamnă că boicotez competiția, ci doar mi-am exprimat gândurile!”, a declarat Aurelio De Laurentiis, conform La Repubblica.

Aurelio De Laurentiis, derapaj după decizia Ligii Italiene: „Țările arabe trebuie să se pună în regulă cu respectul pentru femei și pentru muncă”

Liga italiană de fotbal a preluat modelul spaniol, iar Supercupa Italiei se va desfășura după un model Final 4. Cele 4 echipe care luptă pentru trofeu sunt câștigătoarea campionatului (Napoli), câștigătoarea Cupei Italiei (Inter), dar și echipa de pe locul al doilea în campionatul trecut (Lazio) și învinsa din finala Cupei (Fiorentina).

ADVERTISEMENT

Semifinalele competiției sunt Napoli – Fiorentina și Inter – Lazio, care vor avea loc pe 22 ianuarie, în timp ce marea finală este programată pe 25 ianuarie. „Țările arabe trebuie să se pună în regulă cu respectul pentru femei și pentru muncă.

Când cineva vorbește despre sport, ar trebui să împace bunăstarea și sănătatea. Și dacă toate aceste lucruri nu există trebuie să fiu îngrijorat”, a mai spus Aurelio De Laurentiis. În cazul în care Napoli se va retrage, locul „napoletanilor” va fi luat de AC Milan, conform Corriere dello Sport.

ADVERTISEMENT

Rudi Garcia, luat la țintă de Aurelio De Laurentiis: „Nu o duc prea bine cu el”

Thiago Motta și Luis Enrique au fost două dintre numele pe care Aurelio De Laurentiis le-a avut pe foaie pentru a antrena la Napoli, după plecarea lui Luciano Spalletti la naționala Italiei. În cele din urmă, De Laurentiis, care l-a numit pe Rudi Garcia în funcție, s-a arătat mulțumit de faptul că nu l-a ales pe Luis Enrique.

Totuși, nici Rudi Garcia nu a scăpat din vizorul președintelui lui Napoli. „Am sunat diferiți antrenori. L-am întrebat pe Thiago Motta, însă nu era dispus să preia.

L-am sunat pe Luis Enrique și Slavă Domnului că a plecat la PSG, uitați-vă la rezultatele pe care le are. Nici măcar nu m-a convins în discuțiile pe care le-am purtat timp de trei zile. I-am sunat pe mulți. 

„Când aduci un antrenor care nu mai cunoaște fotbalul italian… poate că se zbare, oricui i s-ar fi întâmplat. Nu o duc prea bine cu el. Sunt om de afaceri, trebuie să urmăresc interesul afacerii mele. Voi lua măsurile adecvate când va fi momentul potrivit”, au fost cuvintele lui ADL.

ADVERTISEMENT