Life

Supernanny Beatrice Busuioc spune când ar trebui să înceapă educația sexuală în școală: „Cât mai devreme”

Beatrice Busuioc, Supernanny de la Prima TV, a abordat un subiect sensibil pentru unii părinți: când trebuie să înceapă educația sexuală în școală?
17.02.2023 | 15:11
Supernanny Beatrice Busuioc spune cand ar trebui sa inceapa educatia sexuala in scoala Cat mai devreme
Supernanny Beatrice Busuioc, despre educația sexuală în școală. Foto: Facebook/ hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dezbaterea privind educația sexuală în școli a încins spiritele în România, părinții fiind împărțiți când vine vorba despre acest subiect. E un subiect sensibil cu adevărat? De la ce vârstă ar trebui învățați copiii despre lucruri pe care oricum le vor descoperi pe măsură ce cresc?

Supernanny Beatrice Busuioc, fără perdea, despre necesitatea educației sexuale în școli

Psihologul Beatrice Busuioc, cunoscută pentru show-ul Supernanny de la Prima TV, și-a exprimat opinia cu privire la acest subiect, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Supernanny e de părere că educația sexuală ar trebui să înceapă cât mai devreme, aducând și argumente pentru poziția ei.

„Educația sexuală în școli ar trebui să înceapă cât mai devreme. Ce mă determină să spun acest lucru? Copiii sunt expuși, fără voia lor, în mediul online, la tot felul de lucruri.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu accesează diverse site-uri, le pot apărea reclame cu diverse lucruri care le pot stârni întrebări. Expunerea la diverse situații care țin de viața sexuală se face printr-un simplu click”, a declarat Supernanny pentru FANATIK.

Vedeta de la Prima TV a mărturisit că în cabinetul ei a avut copii de 3 ani care pun deja întrebări privind viața sexuală, asta nu pentru că aud discuții pe această temă, ci pentru că sunt puși la curent de către alți copii.

ADVERTISEMENT

„Am copii care încă de la 3 ani îmi adresează întrebări despre viața sexuală”

„Am copii care îmi vin în cabinet încă de la vârsta de 3 ani și îmi adresează întrebări despre viața sexuală. De ce? Nu pentru că au auzit la părinți… Ci pentru că au auzit la copiii de la grădiniță sau au văzut și ei pe internet. Copiii din ziua de astăzi au acces la foarte multe informații, informații care sunt peste nivelul lor de înțelegere”, a adăugat Beatrice Busuioc.

Vedeta a transmis un mesaj către părinții care sunt reticenți cu privire la educația sexuală în școală: „Dragi părinți, odată ce copiii au acces la educație sexuală în măsura în care copilul poate să înțeleagă (pe etape de vârste), i se va crea copilului o bază sănătoasă. Nu va fi tentat să apese click pe ce reclamă i-ar putea apărea.

ADVERTISEMENT

Educația sexuală e necesar să fie organizată pe criterii de vârstă. Haideți să vedem ce este capabil un copil de 5 ani să înțeleagă și ce termeni folosim versus ce este capabil un copil de 10 ani să înțeleagă și ce terminologie folosim”.

Vedeta Prima TV, despre expunerea micuților pe rețelele de socializare: „Nu este sănătos”

Specializată pe parenting, Beatrice Busuioc și-a exprimat, de curând, opinia și cu privire la expunerea copiilor în mediul online, declarând că nu e tocmai sănătos ca părinții să posteze imagini cu copiii lor pe rețelele de socializare încă de când aceștia sunt în fașă.

În opinia psihologului, asta vine de la nevoia părinților de la validare: „Totodată, cred cu tărie că rata copiilor care NU își doresc să fie afișați este mult mai mică decât rata copiilor care ÎȘI doresc să fie afișați. În zilele noastre, a-ți expune viața pe rețelele de socializare reprezintă o modalitate prin care ești acceptat în societate, din păcate”.

„În același timp, nu este sănătos să expunem copiii pe rețelele de socializare și nu pentru că s-ar putea să le ceară socoteală părinților când devin majori. Până la vârsta majoratului, părinții sunt cei mai în măsură să ia decizii pentru copiii lor, ci pentru că pot ajunge sub atenta lupă a persoanelor cu parafilii (n.r.: deviații sexuale, din care face parte și pedofilia)”, mai este de părere Supernanny.

 

ADVERTISEMENT