Sport

Suporterii Rapidului aprind meciul cu FCSB: „Derby-urile noastre sunt cu echipele de tradiție, nu cu clonele comuniste Dinamo și Steaua”

Gigi Corsicanu a vorbit pentru FANATIK despre derby-ul FCSB - Rapid, însă e de părere că giuleștenii au meciuri mai importante cu echipe de tradiție precum Petrolul, Craiova, Poli Timișoara sau UTA.
14.12.2021 | 11:39
Suporterii Rapidului aprind meciul cu FCSB Derbyurile noastre sunt cu echipele de traditie nu cu clonele comuniste Dinamo si Steaua
Gigi Corsicanu anunță că suporterii Rapidului vor crea un show senzațional pe Arena Națională la derby-ul cu FCSB. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB – Rapid este derby-ul etapei a 20-a din Casa Pariurilor Liga 1, iar gazdele au anunțat pe data de 12 decembrie că s-au vândut deja 12.000 de bilete.

Suporterii revin pe teren propriu la meciurile FCSB-ului, însă fanii rapidiști anunță un spectacol total la derby și o prezență peste cele 6.000 de bilete oferite de organizatori.

ADVERTISEMENT

Gigi Corsicanu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre cele mai frumoase amintiri din derby-urile Rapid – Steaua, a transmis un mesaj special pentru jucători și a dezvăluit detaliile evenimentului grandios de inaugurare a stadionului Giulești, în compania lui Beșiktaș Istanbul, când avea loc și retragerea lui Daniel Pancu.

Gigi Corsicanu anunță un spectacol total la derby-ul cu FCSB: „O să avem o coregrafie specială! Va fi ceva deosebit”

Se menține reciprocitatea cu biletele?

– Noi le-am dat o peluză la meciul din tur și la fel am primit și noi. Bineînțeles că se respectă și în limitele legilor impuse. Categoric peluza Rapidului va fi plină.

ADVERTISEMENT

Ce pregătiți pentru derby?

– O să avem o coreografie specială pentru acest meci. Va fi ceva deosebit! M-au sunat foarte mulți rapidiști din toată țara, care vor bilete. Dacă oamenii își cumpără bilete și vin la stadion în alte sectoare, nu cred că are cine să îi oprească. Nu putem controla noi, pentru că nu suntem organizatori. Eu sunt convins că vor fi rapidiști în tot stadionul.

E special acest meci pentru suporterii Rapidului?

– Pentru noi, fiecare meci al Rapidului este o bucurie, o sărbătoare. Nu contează că jucăm cu Voluntari sau FCSB. Noi avem aceeași pasiune de fiecare dată când Rapidul intră pe teren.

ADVERTISEMENT

Ce ar însemna victorii tur-retur cu FCSB?

– După Revoluție, eu cred că îi dominăm pe ei la meciuri directe. Înainte de Revoluție, noi am fost defavorizați. După ce că erau valoroși și puteau să ne bată pe bune, ne mai furau și cu arbitrii: 11 metri, goluri din offside. Și de aceea e ura asta așa mare. Se joacă cu mai multă ambiție și ardoare. De asta noi spunem că derby-urile noastre sunt echipele de tradiție, care s-au înființat natural, nu cu Dinamo și Steaua, care sunt clonele puterii comuniste.

Cea mai frumoasă amintire a lui Gigi Corsicanu de la un meci cu Steaua

Cea mai frumoasă amintire de la un meci cu Steaua?

– Când i-am bătut în Cupa României, pe „Lia Manoliu”, prin sezonul 1993-1994. Am câștigat în semifinale cu 4-1 și a dat Iulian Chiriță două goluri. A fost o mare descătușare, pentru că ne băteau mereu și nu aveam șanse cu ei. A fost prima victorie cu ei după Revoluție și a fost o euforie incredibilă. A fost o victorie extraordinară și mult așteptată.

ADVERTISEMENT

Cea mai tristă amintire?

– Când ne-au învins cu 8-2 înainte de Revoluție pe fostul „23 August”. Știam că sunt șanse mici, dar noi strigam atunci: „Acum ori niciodată!”. Ei ne-au dat atunci 3-4 goluri din ofsaid-uri de 15-20 de metri. Aveam 17 ani și am plâns două zile de ură și de neputință. Nu am putut să mă opresc! Eram condamnați la suferință cu Steaua. Nu ne dădeau șansa să ne luptăm de la egal la egal.

La 5-1 pentru ei, ne-au dat un 11 metri și toți rapidiștii strigau la Goanță să rateze pentru că nu fusese acordat corect penalty-ul. Eram 80% în stadion rapidiști. Steaua nici nu avea galerie! Erau vreo 200 de oameni pe la tribuna întâi. Se puseseră foarte mare presiune și lumea înjura în tribune și ne-au dat un fault în careu. Eu merg de 40 de ani la meciurile Rapidului, nu sunt de cinci ani pe stadion, și am trăit momente memorabile!

„Dacă băteau pe Middlesbourough, voiam să plec! Nu puteam să mai trăiesc!”

Și meciul din Cupa UEFA?

– Dacă Steaua îi bătea atunci pe Middlesborough, îmi făceam planuri: voiam să plec, nu voiam să mai văd, nu mai suportam să simt, să trăiesc! Nu voiam să mai aud de Steaua!

Veniți la antrenament să îi motivați pe jucători?

– O să avem o întâlnire în care o să decidem dacă mergem la antrenament, să îi susținem pe jucători înainte de meci. Cei mai tineri vor decide dacă vor să facă asta.

Mesaj pentru jucători înainte de derby: „Să le facă un cadou frumos de Crăciun suporterilor rapidiști”

Ai un mesaj pentru jucători înainte de derby?

– Să joace pentru suporterii din toată țara. Care poate trec prin momente grele și nu pot fi prezenți pe stadion și Rapidul este una dintre puținele lor satisfacții. Să le facă un cadou frumos de Crăciun. Să se gândească că e o onoare să poarte acest tricou și pot face acești oameni fericiți. Ei trebuie să înțeleagă că Rapidul e ceva aparte și asta o spune toată lumea, chiar și adversarii noștri! Nu o spun suporterii Rapidului. Ei trebuie să preia în teren din pasiunea noastră, din temperamentul nostru și tot ce ține de esența de a fi rapidist. Când faci parte din familia Rapid, de la maseur și paznic la jucător, nu ai cum să nu te îndrăgostești de Rapid!

Am jucat de multe ori cu ei în Postul Paștelui și ne-au bătut mereu. Poate a venit momentul acum să câștigăm noi în postul Crăciunului. Am fost supărați pe ei pentru că au fost discrepanțe foarte mari în evoluția jucătorilor, nivel de dăruire, atitudine și așa mai departe. Sper să fim și noi fericiți de Sărbători și să mai compensăm din aceste ghinioane.

Ce se întâmplă cu Mihai Iosif dacă pierde Rapid?

– Eu nu cred că meciul cu FCSB are legătură cu postul lui Mihai Iosif. Nu va pleca dacă pierdem și nici nu înseamnă că o victorie îi asigură postul. Nu cred că are rost să vorbim despre astfel de lucruri.

Gigi Corsicanu: „Îmi doresc să îl conving pe George Copos să vină mult mai aproape de Rapid!”

Cu domnul Copos mai vorbești?

– Vorbesc foarte, foarte des! Și ieri am vorbit cu el (n.r. 12 decembrie)! Mi-aș dori din suflet să fie cât mai aproape de Rapid. Îmi doresc să îl conving să vină mult mai aproape. Cu bune și rele, Copos a făcut niște lucruri formidabile pentru Rapid. A scris poate cele mai frumoase file din povestea Rapidului și trebuie să fim realiști.

El oricum e apropiat de Rapid. Puterea noastră ar fi mult mai mare dacă am avea un patron ca George Copos sau un grup de investitori de factura asta. Nu poți să depășești limita maximă fără investiții și jucători de valoare. Mai avem doi ani și la centenar ne-am dori să fim campioni din nou! Primul an e de tranziție, dar noi ne dorim performanțe. Pe Giulești va fi greu să câștige vreo echipă dacă vom juca cu stadionul plin.

Regreți plecarea lui Copos?

– Trebuie să recunoaștem că și noi, suporterii, am făcut niște greșeli, așa cum și dânsul a făcut la rândul lui și pe care și le-a asumat. A avut încredere în niște oameni plătiți cu salarii grosolane și care nu și-au făcut datoria. L-au păcălit și au furat din club. El a avut bună credință și a plătit. Nu a fost inspirat să aleagă oamenii potriviți care să conducă clubul și să pregătească echipa. Am fost foarte dezamăgiți și toate le-a tras Copos și el a fost înjurat de toată lumea.

„Cum să nu se uite la meciuri? El cântă în casă cu Rapid! Bea un pahar de vin și începe să cânte cu Rapid”

Se mai uită la meciuri?

– Cum să nu se uite? (n.r râde) El cântă în casă cu Rapid. Copos e rapidist până în măduva oaselor. Asta pot să vă confirm pentru că vorbesc cu el, îl cunosc și îl simt. E pasionat. Sunt oameni care sunt legați de Rapid și care sunt apropiați de domnul cu Copos. Când merg cu el la o petrecere și bea un pahar de vin începe și cântă cu Rapid.

ADVERTISEMENT