Sport

Suporterii lui PSG, coregrafie uluitoare în Champions League. Fanii lui Celtic au fluturat steaguri palestiniene

Fanii de pe mai multe stadioane din Champions League au creat momente neașteptate. Cei ai lui PSG au pus în scenă o coregrafie spectaculoasă.
25.10.2023 | 23:52
Suporterii lui PSG coregrafie uluitoare in Champions League Fanii lui Celtic au fluturat steaguri palestiniene
Fanii de pe mai multe stadioane din Champions League au creat momente neașteptate. Cei ai lui PSG au pus în scenă o coregrafie spectaculoasă. Sursă foto: lequipe.fr
ADVERTISEMENT

Ziua de miercuri, 25 octombrie, a început cu două meciuri din cea mai importantă competiție europeană, iar într-unul dintre ele au strălucit Ferran Torres și Fermin Lopez care au scris istorie în tricoul Barcelonei.

Coregrafie incendiară a fanilor lui PSG în Champions League

Cel mai așteptat joc al serii a fost cel în care PSG a primit vizita lui AC Milan, în etapa a 3-a a fazei grupelor din Champions League. Iar fanii parizieni s-au ridicat la înălțimea jocului cu o coregrafie absolut fascinantă, chiar dacă unii nu o vor considera demnă de un stadion de fotbal.

ADVERTISEMENT

În fața peluzei unde se află nucleul dur al galeriei campioanei Franței a fost înălțată o pânză uriașă cu celebrul actor Jean Paul Belmondo care purta un tricou al lui PSG pe sub celebrul său pardesiu.

Actorul decedat în urmă cu doi ani, care a fost unul dintre fondatorii clubului de pe Parc des Princes în 1973, avea un pistol Magnum 357 îndreptat spre un diavol îmbrăcat în tricoul roșu și negru al Milanului cu o țintă găurită de gloanțe pe piept și care a apărut la cealaltă peluză a arenei.

ADVERTISEMENT

În timpul jocul, facțiunea Colectivul Ultras Paris a fluturat un steag palestinian lângă unul francez și a afișat bannere cu mesaje politice, care în mod normal sunt interzise de UEFA la partidele care se desfășoară sub egida sa.

PSG coregrafie Champions League

”Paris împotriva tuturor formelor de terorism”, ”Nu vă atingeți de educația mea națională, RIP domnule Dominique Bernard” sau ”Orientul Mijlociu: toate victimele nevinovate să se odihnească în pace! O crimă de război în Gaza, ce face comunitatea internațională?”, sunt mesajele galeriei pariziene, care au rămas în tribune doar câteva minute, înainte de a fi îndepărtate cu ajutorul stewarzilor.

ADVERTISEMENT

PSG coregrafie Champions League

Bătaie între fani înainte de Newcastle – Dortmund

Pe Celtic Park din Glasgow a fost o atmosferă incredibilă la partida pe care campioana Scoției a jucat-o împotriva celor de la Atletico Madrid, iar suporterii gazdelor și-au arătat susținerea pentru Palestina în războiul cu Israel.

Înainte de startul oficial al întâlnirii, ultrașii lui Celtic au dat cu fumigene în peluză, iar fumul gros a persistat minute bune în arenă. Apoi, în tribune stadionului din Glasgow au fost fluturate sute de steaguri palestiniene.

ADVERTISEMENT

Incidente au fost și în Anglia, înaintea meciului dintre Newcastle United și Borussia Dortmund. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe cu o bătaie între suporterii celor două formații.

În încăierarea creată, ultrașii se lovesc cu pumnii și aruncă cu obiecte, în timp ce alte persoane prezente în acel moment la fața locului încearcă să scape din ploaia de lovituri. În cele din urmă, bătaia s-a încheiat după intervenția forțelor de ordine.

Un moment plăcut al acestei zile l-a reprezentat debutul fantastic al lui Santiago Gimenez în Champions League. Atacantul mexican născut în Argentina și cu pașaport italian a fost eroul lui Feyenoord în victoria cu Lazio, scor 3-1.

ADVERTISEMENT