Sport

Un mexican născut în Argentina, vedetă în Champions League. A marcat o ”dublă” la debut

Etapa a 3-a a fazei grupelor din Champions League a scos la rampă o nouă vedetă. Este vorba de un atacant mexican născut în Argentina și care are și cetățenie italiană.
25.10.2023 | 23:05
Un mexican nascut in Argentina vedeta in Champions League A marcat o dubla la debut
Etapa a 3-a a fazei grupelor din Champions League a scos la rampă o nouă vedetă. Este vorba de un atacant mexican născut în Argentina și care are și cetățenie italiană. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Ziua de miercuri, 25 octombrie, a început cu două meciuri din cea mai importantă competiție europeană, iar într-unul dintre ele au strălucit Ferran Torres și Fermin Lopez care au scris istorie în tricoul Barcelonei.

Santiago Gimenez, mexicanul ajuns vedetă în Champions League

În cealaltă partidă desfășurată în avanpremiera zilei de Champions League, Feyenoord Rotterdam a învins acasă pe Lazio Roma, scor 3-1, iar marea vedetă a campioanei Olandei a fost mexicanul Santiago Gimenez.

ADVERTISEMENT

Atacantul în vârstă de 22 de ani a fost titularizat în premieră de antrenorul Arne Slot în Champions League și a fost omul decisiv pentru olandezi. Gimenez a început excelent jocul, dar golul său din minutul 25 a fost anulat pentru o poziție milimetrică de ofsaid.

Mexicano-argentinianul nu s-a lăsat păgubaș după acest moment și doar 6 minute mai târziu a reușit să deschidă scorul după un assist de la Mats Wieffer. Un jucător cu sânge latin, Gimenez a văzut cartonașul galben în finalul primei reprize pentru o lovirtură cu cotul aplicată unui adversar.

ADVERTISEMENT

În minutul 74, Santiago Gimenez și-a încununat o prestație de vis la debutul în Champions League punctând pentru 3-0 din pasa lui Quinten Timber. Patru minute mai târziu el a fost înlocuit cu Ayase Ueda și a avut parte de un standing-ovation pe De Kuip.

Mexicanul, călăul lui Lazio

Gimenez este o adevărată ”bestia nera” pentru Lazio. Italienii s-au întâlnit și în stagiunea precedentă cu Feyenoord, în faza grupelor din Europa League, iar fotbalistul mexican a punctat și atunci de 3 ori.

ADVERTISEMENT

Mai întâi a reușit o ”dublă” în partida pe care olandezii au pierdut-o pe Stadio Olimpico, scor 2-4, și a dat unicul gol al victoriei din returul de pe De Kuip, care a însemnat calificarea lui Feyenoord direct în optimile de finală.

Cotat la 40 de milioane de euro în acest moment, Santiago Gimenez este un produs al clubului mexican Cruz Azul, unde a evoluat pentru echipele U17 și U20, pentru ca în ianuarie 2020 să facă pasul la nivel de seniori.

ADVERTISEMENT

În vara anului 2022, fotbalistul a fost achiziționat de Feyenoord Rotterdam, care a plătit 6.000.000 pentru transferul său, în ciuda faptului că la acel moment avea o cotă de 4 milioane de euro.

Gimenez visează la Real Madrid

Santiago Gimenez are un sezon cu adevărat fantastic în tricoul lui Feyenoord. Pe lângă debutul fulminant din Champions League, el a reușit să marcheze 13 goluri în 9 meciuri jucate în campionatul Olandei, printre care un hattrick împotriva rivalei Ajax Amsterdam.

Toate aceste cifre l-au adus în atenția marilor cluburi din Europa. Interesul cel mai mare vine din Premier League, acolo unde forțele Arsenal, Chelsea și Tottenham îl urmăresc cu mare atenție prin scouterii trimiși la fiecare joc.

Pe listă s-ar afla și Real Madrid, care este în căutarea unui atacant de careu după plecarea lui Karim Benzema. Iar Gimenez pare atras de posibilitatea de a juca pe Santiago Bernabeu. ”Aș fi încântat să ajung la Real. Este un club uriaș!”, a declarat mexicanul.

ADVERTISEMENT
Tags: