Fotbal international

Suprataxă de 100.000.000€ pentru Salah și Mane. Câți bani ar trebui să plătească Barca pentru cei doi

25.11.2020 | 17:27
Suprataxa de 100000000E pentru Salah si Mane Cati bani ar trebui sa plateasca Barca pentru cei doi
ADVERTISEMENT

Liverpool a impus o suprataxă în cazul în care Barcelona vrea să-i aducă pe Camp Nou pe Salah, Mane, Firmino sau Wijnaldum. Dacă vrea să ia unu dintre cei patru jucători, Barca trebuie să plătească suma de transfer plus alte 100 de milioane de euro. 

Echipa din Anglia nu a lăsat-o pe Barcelona să ia vreun fotbalist de-al ei între 2018 și 2020. Conducerea lui Liverpool a pus o clauză de 100 de milioane de euro dacă catalanii vor vrea să-i aducă pe Salah, Mane, Firmino sau Wijnaldum.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la ”The Times” au scris despre clauza pe care englezii au pus-o la cedarea lui Coutinho la Barca, în ianuarie 2018.

Liverpool nu a vrut să-și mai piardă vreun star

În negocierile pentru transferul lui Coutinho, englezii au pus această condiție, deoarece au vrut să prevină o eventuală dorință a spaniolilor de a transfera un alt fotbalist al formației din Anglia în viitorii doi ani. Dacă spaniolii ar fi dorit să-l ia pe unul dintre cei patru jucători, ei ar fi trebuit să achite suprataxa de 100 de milioane de euro, în afară de suma de transfer a jucătorului dorit.

ADVERTISEMENT

Englezii au dorit să nu aibă parte de un nou caz Luis Suarez, care a plecat la FC Barcelona în urmă cu șase ani, iar lui Liverpool i-a fost destul de dificil să găsească un fotbalist la fel de bun ca uruguayan-ul. Liverpool s-a impus în Premier League contra lui Leicester.

Taxa a fost gândită de directorul sportiv Michael Edwards. Wijnaldum a fost pe lista de transferuri a lui Ronald Koeman vara aceasta. Barcelona a câștigat în Liga Campionilor contra lui Dinamo Kiev, cu 4-0.

ADVERTISEMENT

220 de milioane de euro ar trebui să plătească Barca pentru Salah

Mohamed Salah este cotat pe site-urile de specialitate la 120 de milioane de euro. Deci pentru a-l aduce Barca ar trebui să achite 220 de milioane de euro. Contractul său cu Liverpool expiră în iunie 2023. Salah a jucat în opt meciuri pentru englezi în acest sezon și a reușit opt goluri în Premier League. În Liga Campionilor are alte 3 meciuri și două reușite.

Sadio Mané valorează tot 120 de milioane de euro. El a venit la Liverpool în iulie 2016. De-a lungul carierei a evoluat pentru echipe ca Metz, RB Salzburg sau Southampton.

ADVERTISEMENT

Roberto Firmino este cotat la 72 de milioane de euro. Mai are contract cu Liverpool până pe 30 iunie 2023. El a venit la actuala sa echipă de la Hoffenheim. Nouă meciuri și două goluri are jucătorul în acest sezon de Premier League pentru Liverpool. Georginio Wijnaldum valorează 40 de milioane de euro. El a ajuns la Liverpool în iulie 2016. Contractul său cu englezii se termină în 2021. A venit la Liverpool de la Newcastle.

 

ADVERTISEMENT