News

Surpriză de proporții pe piața auto europeană. Care este mașina anului 2024. E o reinterpretare a unui model legendar

Surpriză uriașă la Salonul Auto de la Geneva: care este mașina anului 2024. Vorbim de un model-reinterpretare a unui vehicul legendar.
01.03.2024 | 08:09
Surpriza de proportii pe piata auto europeana Care este masina anului 2024 E o reinterpretare a unui model legendar
Care este mașina anului 2024. Surpriză la Salonul Auto de la Geneva. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În această perioadă, în Elveția și-a deschis porțile Salonul Auto de la Geneva, acolo unde a fost anunțată și mașina anului 2024. Asistăm la o surpriză de proporții în acest caz.

Care este mașina anului 2024. Surpriză la Salonul Auto de la Geneva

Pentru acest titlu onorant de ”Mașina anului” au concurat mai multe mărci importante. O primă rundă de votare a avut loc în noiembrie 2023. Nu mai puțin de șapte modele au intrat în finală.

ADVERTISEMENT

E vorba de BMW Seria 5, Renault Scenic E-Tech electric, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Toyota C-HR și Volvo EX30. Rezultatele finale ale votului au fost anunțate în cadrul unei ceremonii la Salonul Auto de la Geneva (Elveția), luni, 26 februarie.

În cele din urmă, câștigătorul trofeului a fost ales de un juriu format din 58 de jurnaliști auto din 22 de țări. Pe locul 1 s-a clasat, surprinzător, Renault Scenic E-Tech.

ADVERTISEMENT

Modelul francezilor a obținut 329 puncte. Scenic a devenit astfel al 7-lea model Renault care a primit distinsul titlu ”Mașina anului”. Se mai mândresc cu acest trofeu modelele: Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003) și Clio (2006).

Mașina anului 2024 a celor de la Renault este o reinterpretare a unui model legendar al mărcii. E vorba de clasicul R5, notează Observator News. În anii 70 şi 80, vehiculul se remarca prin designul său avangardist, versatilitate și consumul redus de combustibil.

ADVERTISEMENT

Cu cât se vinde un Renault Scenic E-Tech

Modelul Scenic E-Tech al celor de la Renault este un vehicul complet electric. E conceput pentru oamenii activi și pentru cei ce caută versatilitate. Are emisii zero, este agil și ușor (1.890 kg). E compact, cu 4,47 m lungime.

Scenic se remarcă printr-o autonomie de până la 625 km (WLTP), confort, un interior spațios și o plăcere de a conduce îmbunătățită prin tehnologie. ”Designul Scenic E-Tech Electric servește eficienței, accesibilității și integrării durabile în mediul înconjurător.

ADVERTISEMENT

Este o mașină concepută pentru a permite familiilor să se miște liber, în siguranță și mai responsabil. Liniile sale precise, combinate cu numeroasele detalii de înaltă tehnologie, proiectează această mașină într-o lume modernă, conectată”, spune Gilles Vidal, șeful de design la Renault, conform Auto Designe Magazine.

Prețul unui astfel de model se învârte în jurul 40.000 de euro. Comenzile sunt deja deschise, inclusiv în țara noastră, iar primele vehicule vor ajunge în rețeaua Renault în această primăvară.

ADVERTISEMENT