Life

Surpriză în muzica românească. Trupă celebră, destrămată după 10 ani: ”Este vorba de business aici”

Fondatorul trupei Gipsy Casual face primele declarații, la 6 luni de la destrămare. Care este adevărat motiv al rupturii după 10 ani de colaborare
16.09.2022 | 13:58
Surpriza in muzica romaneasca Trupa celebra destramata dupa 10 ani Este vorba de business aici
Mihăiță Manu, ”tradat” de Gya după 10 ani de zile. De la ce a plecat totul. Sursa foto: facebook, instagram/ montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Mihăiță Manu, saxofonistul trupei Gipsy Casual, dar și fondatorul proiectului, declară, în exclusivitate pentru FANATIK, cum s-a produs ”ruptura” după mai bine de 10 ani de colaborare, cu solista Gya. Bruneta, luată sub aripa saxofonistului de la vârsta de 15 ani, a decis să meargă pe un alt drum.

Gipsy Casual s-a destrămat. Mihăiță Manu, ”lăsat la greu” de Gya, după 10 ani

La început, trupa Gipsy Casual era în formulă de trei, cu Gya, Mihăiță Manu și fiul acestuia, Antonio Marcu. Au fost recunoscuți pentru stilul lor unic, o transpunere autentică a ritmurilor țigănești. Au ajuns să devină cunoscuți și pe plan internațional prin îmbinarea vocilor, instrumentelor, dar și prin dansul fresh, care dădea culoare show-ului lor.

ADVERTISEMENT

De 6 luni, trupa s-a destrămat și, pentru prima dată de la ”ruptură”, Mihăiță Manu nu se mai ascunde și ne spune întreaga poveste.

Nu mai suntem în formula veche de 6 luni. Legat de Gya… în urmă cu 6 luni eu am vrut să renunț, de fapt am renunțat la labelul cu care eram semnați exclusiv. Ea a vrut să rămână. Și am luat fiecare decizia pe care am considerat-o. Eu am schimbat și gata. Nu e nicio problemă. Suntem într-o relație extraodinar de bună”, a punctat Mihăiță Manu, saxofonistul și fontatorul formației Gipsy Casual, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

“Nu am mai vrut să stau la Global, pentru că mă îngropam”

După plecarea din trupă a fiului lui, Antonio, pentru a-și urma visul american, fondatorul Gipsy Casual a decis să facă mai multe schimbări. A considerat că au nevoie de percuționiști care să susțină ritmurile alerte și au semnat cu o casă de discuri care să îi ajute pe partea de promovare. Decizii pe care, acum, Mihăiță Manu le consideră greșite.

Eu nu am mai vrut să stau la Global, pentru că mă îngropam. Și într-adevăr asta s-a întâmplat în toată perioada asta de semnătură cu ei. În 2 ani și jumătate am scos o piesă. Uite, acum, am făcut imediat, într-o lună de zile, am făcut eu totul. Și tot așa voi face și de acum înainte. Iar labelul care reprezintă acum Gipsy Casual este Casual Entertainment și atât”, a mai spun Mihăiță Manu.

ADVERTISEMENT

De ce a întors Gya spatele trupei care a consacrat-o?

Mihăiță Manu susține că a făcut și lucruri bune cu Gya în muzică, dar, spune el, este vorba de afaceri și trebuie gândit totul cu capul, nu doar cu sufletul. Chiar dacă au luat hotărârea să meargă pe drumuri separate, saxofonistul este conștient și de lucrurile bune realizate împreună.

”Am scos o piesă cu ei care a mers bombă. Sunt aproape 40 de milioane de vizualizări la ea, la Romale.

ADVERTISEMENT

Eu nu a avut vreo discuție, sau vreo ceartă, sau vreo dezamăgire. Tot la ea m-a gândit că nu-i va fi bine. Cele mai bune sfaturi pentru ea în ceea ce va face de aici încolo tot i le dau.

Este vorba de business aici. Suntem prieteni, suntem frați, dar nu mai cântăm. Eu am ales să îmi protejez business-ul și să-l cresc, ceea ce este important. Gândim și noi cu capul, că doar cu sufletul este…”, a precizat saxofonistul, în premieră, pentru FANATIK.

Fondatorul Gipsy Casua, afectat financiar: ”Am prieteni care și-au luat tarabă în piață”

Mihăiță Manu, fondatorul Gipsy Casual, recunoaște că a trecut printr-o perioadă dificilă în toți anii de când are trupa sub aripa lui și ne spune, exclusiv, ce a fost dispus să facă pentru a-și întreține familia.

Nu am pierdut (n.r. financiar), a fost normal, pentru că puneam eu evenimente. Am avut o perioadă mică în pandemie când ne-am ocupat să livrăm mâncare. A fost o experiență pentru mine. A trebuit, pentru că a fost greu.

Am prieteni care și-au luat tarabă în piață, altul a făcut Uber… sau întâmplat multe chestii. Stăteam în casa mea și făceam mâncare”, a adăugat saxofonistul Mihăiță Manu.

Criteriile pentru noua formulă Gipsy Casual

Nu puteam să nu îl întrebăm pe Mihăiță care au fost criteriile prin care și-a ales noua formulă. Gya a fost înlocuită de două voci feminine, una dintre ele chiar sergent major în Reprezentativa de Muzică a Armatei Române.

Nu este vreo mare schimbare. Am două soliste în loc de una. O am pe Mona Malumova din Armenia, care locuiește acum în România, și pe Alexa care este oboist la Reprezentativa de Muzică a Armatei Române. Este sergent major fata, cea blondă.

Nu am dat niciun concurs. Alexa a mai cântat cu noi, iar pe Mona am văzut-o la un eveniment”, a mai spus fondatorul trupe Gipsy Casual.

Trupa Gispy Casual, revenire spectaculoasă

Mihăiță Manu, cel care a pus bazele trupei cu foarte mulți ani în urmă, promite fanilor că noua formulă va fi de bun augur și vor reveni în forță cu multe piese.

”O să vezi în 6 luni chestii super tari. Până pe 15 noiembrie o să lansez a două piesă. Aveam una în avans. Până în Valentine`s mai trântim una. Până în Paște încă una. Vrem să avem cel puțin 5 piese cu clipuri anual”, a încheiat Mihăiță Manu.

ADVERTISEMENT
Tags: