News

Suspecții jafului din casa unui fost ofițer SRI au fost prinși după două săptămâni. Unde se aflau hoții

Hoții care au furat un pistol din casa unui fost ofițer SRI au fost luați pe sus de polițiști. Arma sustrasă este de negăsit
18.01.2024 | 15:01
Suspectii jafului din casa unui fost ofiter SRI au fost prinsi dupa doua saptamani Unde se aflau hotii
Hoții jafului din casa unui fost ofițer SRI au fost prinși. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Patru suspecți ai jafului din casa unui fost ofițer SRI au fost ridicați de mascați în această dimineață,  18 ianuarie, și duși direct la audieri. Anchetatorii au făcut șase percheziții, însă arma este de negăsit.

Unde ar putea fi arma furată

Cei patru indivizi au fost audiați mai bine de două ore de polițiștii din Ilfov, însă aceștia nu vor să le spună anchetatorilor locul în care se află arma furată. Pe lângă armă, hoții au luat și 24 de cartușe, dar și bijuterii din locuința fostului ofițer SRI.

ADVERTISEMENT

O primă ipoteză care este luată în calcul ar fi ca pistolul să fi fost ascuns chiar în apropierea locuinței victimei. O a doua variantă este cea în care arma a fost deja vândută, iar aceasta să fi ajuns deja pe piața neagră și să fie în Bulgaria.

De de ală parte, victima crede că femeia de serviciu ar fi putut să dea spargerea sau să dea pontul. Aceasta fusese concediată în urmă cu o lună de la producerea incidentului.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii continuă cercetările și încearcă să afle cât mai multe de la suspecți.

Cum au intrat hoții în casă

Potrivit Observator.ro, fostului ofițer SRI era plecat împreună cu familia în vacanță, iar hoții au profitat de acest lucru și au spart casa. Conform anchetatorilor, în noaptea spargerii, hoții ar fi venit de pe autostrada A3 și au traversat un câmp, fiindcă acolo nu sunt camere de supraveghere.

Apoi aceștia ar fi sărit gardul din spatele vilei și așa au intrat în curtea victimei. Infractorii aveau la ei chiar și unelte pentru a forța geamul de la terasă și așa au reușit să pătrundă înăuntru.

ADVERTISEMENT

Hoții ar fi verificat sufrageria, apoi s-au dus direct în dormitor, unde era seiful pe care l-au spart. L-au tăiat cu un flex și au sustras pistolul și bijuteriile.

La plecare ar fi urmat exact același traseu: au mers pe câmp, dar au lăsat în urma lor tocul pistolului, după care au urcat în mașina cu care au venit și au plecat, se arată în reconstituirea realizată de procurori.

ADVERTISEMENT

Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, motivul cercetării fiind infracțiunea de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs jaful.

ADVERTISEMENT
Tags: