Sport

Susținere pentru Corvinul. „Gheata de Aur” a Europei e în tribună la meciul cu FC Voluntari

Dorin Mateuț, cel mai bun marcator din Europa în sezonul sezonul 1988-1989, este la Hunedoara, alături de fostul său coleg, Ioan Andone.
17.04.2024 | 13:48
Sustinere pentru Corvinul Gheata de Aur a Europei e in tribuna la meciul cu FC Voluntari
Dan Colesniuc, Ioan Andone, Dorin Mateut si Dan Boboutanu FOTO facebook
ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara este în fața celei mai mari performanțe a clubului din ultimii patruzeci de ani, fiind la un singur meci de finala Cupei României Betano.

Mateuț a debutat pentru Corvinul la 16 ani

Hunedorenii, locul trei în Liga 2, dar fără drept de promovare în acest sezon, joacă diseară, de la ora 19.00, contra echipei FC Voluntari, în cealaltă semifinală urmând a se întâlni mâine Oțelul Galați și Universitatea Cluj.

ADVERTISEMENT

Dacă la meciul trecut, din sferturi, când au zdrobit CFR Cluj cu 4-0, provocând demisia lui Adrian Mutu, hunedorenii au avut parte de prezența surpriză a lui Mircea Lucescu, diseară în tribune va fi un alt nume mare din istoria clubului hunedorean.

Este vorba despre Dorin Mateuț, Gheata de Aur a Europei în sezonul 1988-1989, pe când activa la Dinamo. Mateuț (58 ani) este produs al Corvinului, unde a jucat din 1979 până în 1986. El a debutat la echipa mare, la 16 ani, și a jucat 132 de meciuri, marcând 34 de goluri sub tricoul Corvinului.

ADVERTISEMENT

Mateuț a fost luat de Mircea Lucescu la Dinamo, la 21 de ani, unde a jucat până în 1990, când s-a transferat la Real Zaragoza, trecând apoi pe la Brescia și Reggiana, înainte de se întoarce în țară, la Dinamo, în 1994. Dorin Mateuț (56 selecții/10 goluri la națională) s-a lăsat de fotbal la 31 de ani, din cauza unor probleme la genunchi. El a marcat 134 de goluri în 281 de meciuri în prima divizie a României.

Este cetățean de onoare al orașului

Fostul internațional a rămas legat de locurile natale. În 2021, el a fost făcut cetățean de onoare al orașului, chiar în anul centenarului clubului hunedoarean.

ADVERTISEMENT

Dorin Mateuț se află la Hunedoara, alături de Ioan Andone. Ei au fost colegi în cea mai valoroasă echipă a Corvinului, de la începutul anilor 1980, în care mai jucau Ioniță, Rednic, Klein, Petcu, Nicșa, Oncu, Dubinciuc, Văetuș, Gabor, iar antrenor era Mircea Lucescu.

Dintre toți foștii mari fotbaliști ai Corvinului, Ioan Andone este cel mai aproape de echipă, fiind membru în Consiliul de Administrație al clubului hunedorean. Așa se explică prezența destul de constantă a lui la meciurile echipei.

ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara a trecut de Jiul Petroșani (4-1) și Csikszereda Miercurea Ciuc (4-2) pentru a accede în grupele Cupei României Betano. Ulterior, echipa lui Florin Maxim a câștigat Grupa A din care au mai făcut parte Hermannstadt, Petrolul, Sepsi, Chindia și Progresul Pecica. În sferturi, Corvinul a obținut o victorie istorică împotriva CFR Cluj, scor 4-0.

ADVERTISEMENT
1.88 este cota oferită de BETANO pentru calificare Corvinul în timp regulamentar.