Sport

Corvinul, în fața unui moment istoric. Ce primă de calificare au hunedorenii în finala Cupei României Betano

Corvinul Hunedoara e aproape de cea mai mare performanță din istoria clubului. Câți bani vor încasa jucătorii lui Florin Maxim dacă vor trece de FC Voluntari.
16.04.2024 | 16:30
Corvinul in fata unui moment istoric Ce prima de calificare au hunedorenii in finala Cupei Romaniei Betano
1983 e anul în care Corvinul Hunedoara s-a calificat ultima oară în semifinalele Cupei României. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara e gata de meciul din semifinalele Cupei României cu FC Voluntari. Ilfovenii sunt angrenați în lupta pentru evitarea retrogradării și cu siguranță vor folosi mai multe rezerve. Conducerea ardelenilor îi motivează însă la maxim pentru calificare.

Corvinul Hunedoara, primă importantă pentru calificarea în finala Cupei României Betano

FANATIK a aflat ce primă au promisă jucătorii lui Corvinul Hunedoara în cazul în care se vor califica în finala Cupei României Betano. Conducerea clubului a luat decizia ca toți banii care vor fi primiți de la FRF vor ajunge la jucători.

ADVERTISEMENT

Corvinul va primi dacă trece din Voluntari 50.000 de euro conform grilei de premiere. Astfel, fiecare jucător va primi aproximativ 4.000 de euro, o sumă uriașă pentru hunedoreni în condițiile în care sunt titulari care câștigă doar 1.000 de euro pe lună: „Dorința noastră e imensă, iar jucătorii vor fi recompensați și financiar pe măsura acestei performanțe”, spunea directorul sportiv al hunedorenilor.

Corvinul Hunedoara vine după o înfrângere în Liga 2 în deplasare cu Csikszereda Miercurea Ciuc, scor 1-2. Ardelenii sunt pe locul 3 în campionat cu 42 de puncte, la două puncte de promovare, însă fără drept de accedere în prima ligă. De cealaltă parte, Voluntariul se află deasupra liniei de baraj. Echipa lui Florin Pîrvu a câștigat ultimul meci cu Hermannstat cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Anton Heleșteanu, directorul sportiv al lui Corvinul, a vorbit pentru FANATIK despre meciul cu FC Voluntari: „Noi considerăm că avem șanse egale cu Universitatea Cluj, Oțelul Galați și Voluntariul să câștigăm trofeul. Vom face tot ce depinde de noi cu sprijinul publicului care ne poate duce în finală. Ar fi o performanță unică pentru fotbalul hunedorean. Eu mi-aș dori Corvinul Hunedoara să devină un Nottingham Forest pentru fotbalul românesc”.

Oficialul nu crede că este un avantaj că Voluntariul e angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării: „Voluntari am văzut-o la meciul cu Petrolul și Hermannstadt. Sunt conectați și au o formă sportivă foarte bună și nu cred că e un avantaj. Aș fi preferat un Voluntari prins într-o altă perioadă. Avem avantajul terenului propriu”.

ADVERTISEMENT

Corvinul Hunedoara a mai primit o veste importantă

Ca orice club de tradiție care se respectă, Corvinul Hunedoara va avea în sfârșit un stadion nou. În vara lui 2026, ardelenii ar putea să își inaugureze noua arenă de 10.200 de locuri și care va costa 64 de milioane de euro: „Stadionul nou se află într-o fază în care proiectul a fost deja aprobat”, a mai spus Heleșteanu pentru site-ul nostru.

Bogdan Apostu, unul dintre cei mai importanți oameni care s-au implicat în noul proiect de la Corvinul a dat mai multe detalii: „Licitația pentru atribuirea contructorului este pe ultima sută de metri. După finalizarea contestațiilor, în perioada imediat următoare se va anunța firma câștigătoare. Se trece la proiectare, care va apărea în circa 6 luni.

ADVERTISEMENT

Va începe apoi demolarea stadionului, care va cădea exclusiv în sarcina Primăriei Hunedoara. Un termen realist pentru începerea construcției noului stadion este primăvara anului viitor. Are termen de finalizare 22 de luni. E posibil ca în vara lui 2026 sau în 2027 să se joace la Hunedoara pentru că mai trebuie și omologat”.

  • 4.000 de euro va primi un titular de la Corvinul Hunedoara dacă echipa se va califica în finala Cupei României Betano
ADVERTISEMENT
2,35 este cota oferită de BETANO pentru „1” la meciul Corvinul - FC Voluntari