News

Sute de amenzi după protestele din Pitești. Oamenii au scandat remarci xenofobe împotriva maghiarilor

30.03.2021 | 17:11
Sute de amenzi dupa protestele din Pitesti Oamenii au scandat remarci xenofobe impotriva maghiarilor
ADVERTISEMENT

Mii de români au protestat duminică și luni seară împotriva restricțiilor impuse de Guvern. Numai la Pitești, forțele de ordine au dat sute de amenzi celor care nu au respectat legea. În orașul argeșean, oamenii au avut și scandări xenofobe împotriva maghiarilor.

După doar două zile de proteste, polițiștii și jandarmii din județul Argeș au aplicat aproape 300 de amenzi contravenționale celor care au ieșit pe străzi.

ADVERTISEMENT

Valul de revolte stradale vine în contextul noilor restricții impuse de Guvern, care interzic circulația după ora 20:00/22.00 și dispun închiderea magazinelor la ora 18:00, în funcție de rata de infectare de la nivelul localităților.

Sute de amenzi după protestele din Pitești. S-au scandat remarci xenofobe împotriva maghiarilor

Duminică și luni, în primele două zile de după intrarea în vigoare a noilor restricții decise de CNSU, circa 1.000 de argeșeni au ieșit pe străzi pentru a-și exprima public nemulțumirea.

ADVERTISEMENT

Gestul lor a fost unul extrem de costisitor. Numai duminică, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii piteşteni, au fost legitimate şi urmează a fi sancţionate 184 de persoane.

”Pentru faptele constatate cu acea ocazie fiind incidente prevederile privind limitarea răspândirii virusului SARS CoV-2, referitoare la deplasarea în intervalul 22:00-05:00, nepăstrarea distanţării fizice şi a normelor de protecţie individuală, dar şi încălcări ale Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială şi ale legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice”, precizează IPJ Argeş

ADVERTISEMENT

Peste 100 de amenzi date și luni

După a doua seară de proteste din Pitești, Poliția şi Jandarmeria au aplicat sancţiuni celor ieșiți pe străzi. Iată anunțul oficial:

”În urma întrunirii a peste 1.000 de persoane care şi-au exprimat dezacordul faţă de recomandările medicale, cu încălcarea prevederilor legislaţiei în vigoare referitor la numărul de participanţi, la autorizarea manifestaţiei, la respectarea normelor de protecţie individuală, au fost aplicate până în prezent peste 100 de sancţiuni contravenţionale, după cum urmează:

ADVERTISEMENT

– poliţiştii din cadrul Secţiilor de Poliţie 1-4 Piteşti au aplicat până în prezent 77 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de Covid-19;

– jandarmii argeşeni au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.800 de lei, conform aceluiaşi act normativ”, precizează IPJ Argeş, conform Adevărul.

Județul Argeș se află în scenariul galben, cu o rată de incidență a cazurilor Covid-19 de 2,34 la mie. În ultima zi, 96 de cazuri noi au fost anunțate de Grupul de Comunicare Strategică pentru acest județ.

Oamenii au scandat remarci xenofobe împotriva maghiarilor

Protestul anti-restricții de luni seară din Pitești s-a transformat într-unul împotriva cetățenilor de altă naționalitate, cu scandări xenofobe, scrie ArgesulOnline.ro.

După scandări precum ”Vrem pe stadioane”, ”Jos Guvernul!” sau ”Libertate, libertate”, s-a ajuns la ”Arafat, nu uita, asta nu e ţara ta!”

Apoi, și cetățenii de etnie maghiară au devenit ținta scandărilor: ”Afară, afară, cu ungurii din ţară”, au strigat cele câteva sute de participanți la mitingul din Pitești.

ADVERTISEMENT
Tags: