Sport

Sute de fani din diaspora la FCSB – CFR Cluj. Mesaj prin intermediul Fanatik: “Are dreptate Bănel”

Partida dintre FCSB și CFR Cluj are toate șansele să bată recordul de audiență deținut de CSA Steaua și Dinamo, respectiv 21.000 de spectatori.
06.08.2023 | 19:38
Sute de fani din diaspora la FCSB  CFR Cluj Mesaj prin intermediul Fanatik Are dreptate Banel
Sute de fani din diaspora la FCSB - CFR Cluj. Mesaj prin intermediul Fanatik: "Are dreptate Bănel"
ADVERTISEMENT

Asta, în condițiile în care de la Cluj sunt așteptați doar 100 de fani, astfel că restul de 29.000 de locuri vor fi umplute de fanii echipei lui Gigi Becali. Reîntoarcerea celor de la FCSB în Ghencea i-a entuziasmat inclusiv pe fanii din străinătate, care au decis să călătorească până la București doar pentru a susține echipa din Peluza NORD.

FCSB, încurajată de fani veniți din Italia cu CFR Cluj

Reporterii FANATIK au stat de vorbă cu doi astfel de fani, veniți special din Verona, Italia, pentru a încuraja formația lui Gigi Becali. Cei doi soți au vrut inițial să asiste din tribună la meciul dintre FCSB și Dinamo, însă au fost dezamăgiți să afle că partida a fost mutată pe Arcul de Triumf.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, când au aflat că meciul cu CFR Cluj se va juca pe ”templul” din Ghencea, fanii celor de la FCSB, soț și soție, au decis să călătorească peste 1.600 de kilometri, cu toate că femeia este însărcinată în opt luni. Cei doi suporteri au mărturisit că nu au putut să reziste acestei tentații, cu toate că s-au temut de incidente.

Mai mult, deși au bilet achiziționat la Tribuna 1, cei doi suporteri au decis să își susțină echipa în Peluza NORD. ”Nu am mai fost pe Ghencea de 8-9 ani. Suntem steliști adevărați, nu am mai rezistat”, au transmis cei doi suporteri, într-o discuție cu reporterul FANATIK. Mai mult, cei doi suporteri au mărturisit că sunt fani FANATIK SUPERLIGA cu Horia Ivanovici și au făcut referire la momentul în care Bănel Nicoliță l-a contrat pe Florin Talpan în cadrul acestei emisiuni.

ADVERTISEMENT

”Are dreptate Bănel Nicoliță!”, au transmis, la unison, cei doi soți. Fanii celor de la FCSB fac referire la episodul de la începutul lunii martie, când Bănel Nicoliță l-a întrebat pe Talpan la ce echipă a jucat. ”Am și eu o întrebare: Eu la ce echipă am jucat?!”, s-a întrebat, retoric, Bănel Nicoliță. ”În ce perioadă ați jucat dumneavoastră?”, a replicat Talpan, înainte ca Bănel Nicoliță să transmită, sigur pe el: ”În 2005!”.

Răspunsul lui Florin Talpan a fost fără echivoc, însă l-a nemulțumit pe Bănel Nicoliță. ”N-ați jucat la Steaua, ați jucat la FCSB!”, i-a transmis Talpan fostului fotbalist, care ulterior a oferit o replică devenită deja celebră: ”Păi pe tricoul meu scria Steaua București!”. Așadar, cei doi suporteri ai FCSB consideră că echipa lor este, de fapt, Steaua București.

ADVERTISEMENT
Suporteri veniți din Italia
Suporteri veniți din Italia

Meciul dintre FCSB și CFR Cluj poate fi considerat cel mai tare meci al etapei, în condițiile în care cele două formații sunt considerate principalele favorite la titlu, atât de casele de pariuri, cât și de experții din lumea fotbalului sau de jurnaliștii sportivi. În acest context, MM Stoica, reprezentant al FCSB, se lăuda încă de marți că partida se va juca cu casele închise.

”Am vândut deja 19.592 de bilete. Probabil am sărit deja de 20.000 la ora asta. Va fi sold-out!”, transmitea MM Stoica în urmă cu 5 zile. Cert e că liderul Peluzei NORD, Gheorghe Mustață, făcea apel la calm înainte de această partidă. ”Cred că e cel mai frumos stadion din țară, mai frumos ca Național Arena. Jucăm un meci în Ghencea, ne-am întors acasă. Vreau să fac și un apel la suporteri, să vină la stadion în liniște, să nu le fie frică. Vreau să fac un apel concret, clar, și pentru Peluza Nord și pentru suporterii care vin la tribuna a doua. Toleranță zero la torțe și FP3-uri, bombe.

ADVERTISEMENT

Peluza Nord nu va folosi torțe, nu va folosi FP3-uri. Noi vrem să arătăm că suntem oameni civilizați, se poate discuta cu noi și se poate discuta orice. Nu să fim catalogați nenorociți, huligani. De asta fac apel la suporteri. Sunt instituțiile statului care ne supraveghează. Cine vrea să facă ceva este strict problema lui. Eu răspund de ceea ce fac eu. Eu îndrum suporterii către stadion, spun doar atât. Peluza Nord are toleranță zero, fără torțe, absolut nimic. Nu ne interesează, noi suntem Peluza Nord, noi suntem Steaua, venim acasă, ne încurajăm echipa. Nu vrem să se întâmple absolut nimic. Vrem să arătăm că nu suntem ceea ce cred alții”, declara liderul suporterilor FCSB-iști.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,70 este cota pentru ”Nordsjaelland se califică” înainte de dubla FCSB – Nordsjaelland

ADVERTISEMENT