Sport

Vasile Dîncu dă de pământ cu Florin Talpan: ”E mai uşor de manevrat”

Florin Talpan a fost făcut praf de fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, acesta considerând că juristul nu și-a dorit niciodată ca CSA Steaua să se schimbe.
31.07.2023 | 17:00
Vasile Dincu da de pamant cu Florin Talpan E mai usor de manevrat
Florin Talpan a fost făcut praf de fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, acesta considerând că juristul nu și-a dorit niciodată ca CSA Steaua să se schimbe. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Cei doi s-au aflat într-un conflict în perioada când Dîncu a propus modificarea Legii Sportului astfel încât Clubul Sportiv al Armatei să aibă drept de promovare în SuperLiga, iar apoi și-a retras inițiativa.

Florin Talpan, acuzat de Vasile Dîncu

Chiar dacă a părăsit postul de ministru, Vasile Dîncu nu a trecut peste disputele cu Florin Talpan. Politicianul l-a făcut praf pe juristul CSA Steaua, acuzându-l pe acesta că principalul său interes este acela de a-și face imagine.

ADVERTISEMENT

”Nu mi se pare normal să avem echipe care să nu au posibilitatea de a atinge maximum de performanţă, nu mi se pare normal să nu poată să promoveze clubul Steaua. Dar aici este de vină şi clubul Steaua, pentru că nu a făcut nimic pentru a îndeplini condiţiile de promovare.

Talpan îşi face imagine, în primul rând. Dacă Talpan ar fi avut vreun rezultat, ar fi făcut ceva până acum. În afară de bătălia lui din justiție, nu a făcut nimic. A vrut să rămână clubul așa, pentru a fi mai ușor de manevrat”, a declarat Dîncu, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Nu se vrea promovarea la CSA Steaua?

Fostul ministru al Apărării a dezvăluit că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru ca CSA Steaua să ajungă să aibă drept de promovare, însă a simțit că cei care puteau să schimbe lucrurile nu și-au dorit.

”Conducerea Stelei nu este una slabă. Problema este că trebuie să se supună, cum se supune în Armată, Ministerului și conducerilor succesive care au venit. În aceste condiţii, nu a avut prea multă autonomie în decizie.

ADVERTISEMENT

Eu le-am oferit mai multe condiții, dar nu au vrut să mai beneficieze de ele. În general, militarii nu erau de acord ca echipa Steaua să promoveze. N-am înțeles niciodată prea bine de ce”, a spus Vasile Dîncu.

Florin Talpan a fost pus la zid și de premierul Marcel Ciolacu pentru înverşunarea de a nu permite închirierea arenei sportive din Ghencea altor echipe de fotbal, în mod special FCSB.

ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist Cornel Dinu îl consideră pe juristul CSA Steaua ”un măscărici”, însă e de părere că nu doar Talpan se face vinovat de situația stadionului din Ghencea, ci și alți generali care preferă să stea liniștiți în umbră.

ADVERTISEMENT