News

Sute de mii de români nu vor primi pachetele de alimente înainte de Paște. Ce se întâmplă cu voucherele de 250 de lei

Pentru sute de mii de români, pachetele de alimente promise de autorități nu vor ajunge înainte de Paște. Anunțul ministrului Marcel Boloș.
03.04.2023 | 08:46
Sute de mii de romani nu vor primi pachetele de alimente inainte de Paste Ce se intampla cu voucherele de 250 de lei
Sute de mii de români nu vor primi pachetele de alimente înainte de Paște. Sursa foto: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
ADVERTISEMENT

Pachetele de alimente destinate persoanelor vulnerabile vor întârzia în următoarea perioadă. Astfel, din cele 1,2 milioane de persoane eligibile, doar 750.000 vor primi ajutorul înainte de sărbători.

Sute de mii de români nu vor primi pachetele de alimente înainte de Paște

În mai puțin de două săptămâni, milioane de români vor sărbători Paștele. Pentru o parte dintre acești cetățeni vin vești nu foarte bune de la autorități. Sute de mii de persoane vulnerabile vor primi pachetele cu alimente abia după sărbători.

ADVERTISEMENT

Anunțul oficial a fost făcut de ministrul investițiilor și proiectelor europene (MIPE), Marcel Boloș. Conform acestuia, doar puțin peste jumătate din beneficiarii pachetelor cu alimente le vor primi până pe 16 aprilie.

”Mai avem și cele peste 700.000 de pachete de alimente, de câte 25 de kilograme fiecare. Acestea vor ajunge înainte de Paște, e vorba de un prim lot de 750.000, totalul beneficiarilor fiind de aproape 1,2 milioane de oameni”, a explicat Marcel Boloș, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului anunță că distribuția acestor ajutoare a început în martie. Ea va continua și în luna mai. ”Am avut acest grafic de distribuție a pachetelor de alimente. A început distribuţia în martie și așa cum era graficul, inclusiv în luna mai vom face distribuția”, a punctat Boloș.

În România, proiectul acordării acestor alimente este finanțat prin POAD (Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate). Bugetul total alocat este de 235 milioane euro. În 2023, vor fi livrate 7.133.112 de pachete (170.000 tone de alimente) în 6 tranșe.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu voucherele de 250 de lei

Vești mult mai bune primesc românii care posedă voucherele de 250 de lei. Banii pe cardurile vor fi încărcați până pe 13 aprilie, așadar înainte de Paște. Cetățenii pot astfel să-i folosească pentru a-și achiziționa alimente.

”Guvernul României, în ședință, a aprobat decalarea încărcării acestor vouchere de alimente cu cei 250 de lei, ca să se facă până la 13 aprilie. Până atunci, banii practic vor fi pe card, adică până în Joia Mare.

ADVERTISEMENT

Banii vor fi utilizați de cei peste 2,4 milioane de beneficiari. 600 de milioane de lei le virăm odată la două luni pe aceste carduri”, a mai afirmat ministrul Marcel Boloș, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT