Sport

Sven-Goran Eriksson, primit în lacrimi la Premiile Sportului Suedez. Video tulburător cu fostul selecționer englez, bolnav în fază terminală

Sven-Goran Eriksson a avut parte de un moment emoționant la Premiile Sportului Suedez. Fostul antrenor, care suferă de cancer, a făcut o sală întreagă să plângă.
25.01.2024 | 00:20
SvenGoran Eriksson primit in lacrimi la Premiile Sportului Suedez Video tulburator cu fostul selectioner englez bolnav in faza terminala
Sven Goran Eriksson, fostul selectioner al Angliei, a fost diagnosticat cu cancer
ADVERTISEMENT

În ciuda diagnosticului său de cancer pancreatic incurabil, Sven-Goran Eriksson, fostul antrenor al Angliei, a promis că își va trăi ultimul an din viață cât se poate de normal. Legendele fotbalului l-au aplaudat în picioare la cea de-a 25-a ediție a Premiilor Sportului Suedez, desfășurată la Stockholm.

Sven-Goran Eriksson a fost diagnosticat cu cancer

La vârsta de 75 de ani, Eriksson a șocat lumea fotbalului la începutul acestei luni, dezvăluind că i s-a comunicat de către medici că mai are “cel mult” un an de trăit. Cu toate acestea, el a subliniat că dorește să continue să trăiască “o viață normală de zi cu zi”.

ADVERTISEMENT

Fostul selecționer a demonstrat hotărârea sa participând la ceremonia de premiere de la Friends Arena, unde a îmbrăcat un costum bleumarin și a avut onoarea de a decerna premiul pentru “Liderul Anului”.

Publicul prezent l-a întâmpinat cu ovații în picioare pe Eriksson în timp ce se îndrepta către scenă și mulți au izbucnit în lacrimi. La eveniment, Tommy Soderberg, fostul căpitan al Suediei în vârstă de 75 de ani, l-a numit “o mare sursă de inspirație”.

ADVERTISEMENT

Fostul selecționer englez Sven-Goran Eriksson mai are un an de trăit

Laudele au continuat din partea fostului portar al echipei naționale, Thomas Ravelli, în vârstă de 64 de ani. “Cu gândirea sa inovatoare și o nouă modalitate de a juca fotbal, el a însemnat mult pentru fotbalul suedez. De aceea se simte deosebit de frumos că avem ocazia să-i aducem un omagiu pentru asta.”, a spus Ravelli.

Diagnosticul său de cancer pancreatic a venit după ce Eriksson a leșinat în timpul unei alergări anul trecut. “A venit de nicăieri, un șoc pentru mine, pentru copii, pentru întreaga familie”, a mărturisit el într-un interviu recent acordat postului de radio suedez Radio P1.

ADVERTISEMENT

Eriksson a dezvăluit că și-ar fi dorit să conducă Liverpool, declarație care a stârnit ample discuții și speculații. În prezent, există apeluri pentru ca veteranul în vârstă de 75 de ani să preia conducerea echipei LFC Legends într-un meci programat să aibă loc pe Anfield peste două luni.

Răspunsul emoționant al lui Eriksson la recepția primită în cadrul celei de-a 25-a ediții a Premiilor Sportului Suedez a inclus momentul în care melodia “You’ll Never Walk Alone” a răsunat în sala de ceremonie, în timp ce pășea pe scenă pentru a acorda unul dintre premii.

ADVERTISEMENT

Cu toate provocările pe care le implică lupta sa împotriva bolii, Sven-Goran Eriksson continuă să inspire și să lase o amprentă puternică în lumea fotbalului, primind un tribut bine meritat pentru contribuția sa deosebită la sport și pentru curajul său exemplar în fața problemelor de sănătate.

ADVERTISEMENT