Sport

Taher a pierdut o avere în negocierile cu Copos. Cristescu: “Nu a recuperat niciodată banii”

Fathi Taher a fost patronul Rapidului în 2008. Regretatul om de afaceri a investit aproape 10 milioane de euro la club, bani pe care nu i-a mai văzut niciodată.
07.01.2024 | 17:43
Taher a pierdut o avere in negocierile cu Copos Cristescu Nu a recuperat niciodata banii
Taher a pierdut aproape 10 milioane de euro la Rapid. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid a avut parte de mulți patroni din momentul în care George Copos a decis să facă un pas în spate. Printre ei, s-a numărat și Fathi Taher. Regretatul om de afaceri a investit aproape 10 milioane de euro, o investiție pe care nu și-a mai recuperat-o. Nicolae Cristescu a preluat la rândul său Rapidul, însă sumele investite nu au fost la același nivel.

“Am un respect deosebit pentru George, pentru ce a făcut la Rapid a stat vreo 20 de ani și dădea cele mai mari salarii. Plătea un antrenor, nu cred că cineva își mai permite să plătească un antrenor cu 1 milion de euro, pe Peseiro.

ADVERTISEMENT

Atunci s-a implicat și Taher. Taher care a contribuit destul de bine la buget, a pus niște bani pe care nu i-a recuperat niciodată. Din păcate a murit, Dumnezeu să îl ierte. Chiar un om deosebit, l-am cunoscut.

Taher a fost un om de bună credință. Nu o să folossesc niciodată cuvântul acesta, păcălit. Cert este că a băgat vreo 9-10 milioane de euro pe care nu i-a recuperat niciodată. Nu au fost nici rezultate în perioada aia. Dar nu pot să spun că l-a păcălit, astea au fost negocierile cu domnul Copos”, a declarat Nicolae Cristescu.

ADVERTISEMENT

Nicolae Cristescu a negociat luni de zile cu George Copos pentru preluarea Rapidului. În final, cei doi s-au înțeles, iar giuleștenii au intrat într-o nouă eră. Din păcate pentru club, acesta era îngropat în datorii ascunse, iar echipa a fost obligată să facă un pas în spate.

“A fost o chestie urâtă să spun așa. Îmi cer scuze față de George, dar m-a șocat, trebuie să o spun. După vreo luna jumătate, două luni de negocieri, până la urmă ajunsesem la un numitor comnu. Am anunțat la televizor că s-a terminat negocierea.

ADVERTISEMENT

Ce crezi că apare la televizor. A intervenit cineva, clar a fost o regie, la momentul respectiv nu am realiat. Că a intrat în negocieri cu altcineva George Copos. Au vorbit în engleză că sunt în discuții avansate cu altcineva. Și răspunsul a fost că primul venit, primul servit. 

Am înțeles că i-a oferit și mai mult. Și noi luni, trebuia să ne vedem să semnăm contractul definitiv. Mă sună George și îmi spune vezi că nu ne mai vedem luni că am o problemă la Eforie Nord. El s-a întâlnit cu ăștia la negocieri. Oferta era reală, dar falsă. Ăia de la televiziunie au făcut o farsă.

ADVERTISEMENT

Eu am înțeles-o, mai e o zi, două de așteptare. După s-a aflat că negocia și a ieșit un scandal, nici nu vreau să îmi aduc aminte. El a vrut să dea Rapid pentru că nu a mai vrut să o țină. Își permitea oricând, dar nu a mai vrut. Aici țin să îi dau dreptate. Galeria l-a înjurat și nu i-a plăcut”, a punctat Nicolae Cristescu.

“Suflet de rapidist”, emisiunea marca FANATIK, este disponibilă în exclusivitate pe FANATIK.RO în fiecare marți la 13:30, iar în premieră, show-ul va fi disponibil pe Facebook și YouTube în fiecare joi de la 10:30.

 

ADVERTISEMENT