News

Talibanii au ucis cel puţin 20 de civili. Ar exista dovezi ale crimelor împotriva populației, după cucerirea regiunii

Talibanii au ucis cel puţin 20 de civili în Afganistan. Ar exista dovezi care arată că ei nu și-au ținut promisiunea că oamenii pot să trăiască liniștiți.
14.09.2021 | 08:48
Talibanii au ucis cel putin 20 de civili Ar exista dovezi ale crimelor impotriva populatiei dupa cucerirea regiunii
ADVERTISEMENT

Talibanii nu își respectă promisiunea făcută după cucerirea Afganistanului. Aceștia au informat că nu le vor face rău oamenilor din regiune, iar ei pot să își continue viețile în mod normal.

Talibanii au ucis cel puţin 20 de civili în Afganistan, deși au anunțat lipsa de violență

Presa internațională relatează că acest lucru nu este adevărat, iar talibanii au luat viețile a cel puțin 20 de oameni aflați în zona Valea Panjshr din Afganistan.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre zona de rezistenţa armată împotriva talibanilor care a rămas în picioare chiar și după cucerirea Afganistanului. Acum, aceștia vor să îi elimine, conform presei internaționale.

BBC transmite că deține dovezi ale violenței arătate de talibani împotriva populației, chiar dacă aceștia primiseră un anunț că își pot duce viața liniștiți în continuare, chiar dacă toate structurile politice așa cum le știau au dispărut.

ADVERTISEMENT

Imaginile transmise de BBC îl arată pe un bărbat care poartă haine militare și este înconjurat de talibani. Scenele șocante arată cum luptătorii talibani trag mai multe focuri de armă.

Civili uciși de talibani în Afganistan. Un bărbat, împușcat

După aceea, tot în imagini se vede cum persoana respectivă se prăbușește. Este clar că acesta a fost ucis în urma ploii de gloanțe a talibanilor.

ADVERTISEMENT

Totuși, până la acest moment nu se cunoaște dacă bărbatul ucis în imagini făcea parte din rezistența împotriva talibanilor. Într-un clip video, un martor al acestei scene șocante a declarat că este vorba despre un civil omorât.

Conform sursei citate anterior, acesta nu este un caz singular. Ar fi vorba despre cel puțin 20 de astfel de decese, victimele fiind civili, lucru de care talibanii nu au mai ținut cont.

ADVERTISEMENT

Un alt bărbat, negustor de meserie, ar fi fost ucis de talibani. Acesta nu a vrut să plece spunând că: „Sunt doar un biet proprietar de magazin şi nu am nimic de-a face cu războiul”.

Aceste informații vin în contextul în care talibanii îi asigurau pe oameni că pot să își continue viața liniștiți, pentru că aceasta nu le este pusă în pericol.

„Ar trebui să-şi desfăşoare activităţile zilnice. Dacă sunt vânzători, pot merge la magazinele lor. Dacă sunt fermieri, pot merge la fermele lor. Suntem aici pentru a proteja viaţa şi familiile lor”, a spus un purtător de cuvânt al talibanilor, pe nume Malavi Abdullah Rahamani.

ADVERTISEMENT