Sport

Talpan, îngrozit din cauza războiului FCSB – CSA: „Am fost urmărit din Drumul Taberei până în Dragonul Roșu”

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a mărturisit a fost amenințat cu moartea și a fost urmărit pe stradă de anumite persoane care vor să-l intimideze.
20.07.2023 | 22:31
Talpan ingrozit din cauza razboiului FCSB  CSA Am fost urmarit din Drumul Taberei pana in Dragonul Rosu
Talpan, panicat din cauza războiului FCSB - CSA. Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Talpan a recunoscut că FCSB nu a primit dreptul de a juca în Ghencea cu Dinamo pentru că nu suportă ideea că Gigi Becali susține în continuare că el deține Steaua. Mai mult, a mărturisit că nu i-ar fi convenit ca 30.000 de fani să vină în Ghencea și să susțină că ei susțin Steaua, un gest de sfidare la adresa CSA.

Talpan , panicat din cauza războiului FCSB – CSA

”Domnul Gigi Becali nu vrea să respecte hotărârile instanței. Vrea să ne distrugă, sunt zeci de dosare prin care cere anularea mărcilor, nu vrea să pună în aplicare hotărârea să nu mai folosească numele Steaua, palmaresul nostru, vreau să ne distrugă. Am primit sute de mesaje, el ne fură identitatea. Este un contract tip, contractele sunt la fel, dar în cazul FCSB-ului a trebuit să ne luăm măsuri de siguranță, datorită faptului că domnul Gigi Becali spune că el este continuatorul, el este Steaua, păi atunci noi ce să facem?

ADVERTISEMENT

În perioada negocierilor, el a spus în continuare că el este Steaua, că Ghencea e casa lui. El vrea să pară de bună credință și a depus la oficiul european o cerere prin care spune că FCSB e Steaua? Ăsta e motivul principal pentru care nu e lăsat în Ghencea.

Cum e posibil ca el să nu respecte hotărârile pronunțate de către instanță? În 2004, el singur a spus că nu deține marca și nu are Steaua și noi am dat aviz negativ. De ce în continuare spune că este Steaua? Din cauza asta s-a ajuns aici. De ce nu recunoaște documentul ăsta?

ADVERTISEMENT

V-am mai dat un document, fără consimțământul nostru și-a înregistrat Fotbal Club Steaua București în satul Mogoșoaia. Cum să fie așa? El a vrut să se folosească de noi, a vrut să inducă în eroare suporterii. Cum să fie Steaua București în Mogoșoaia? Și-a înregistrat numele fără acordul nostru. Clubul Sportiv al Armatei Steaua a fost de bună credință, este și va fi. Noi n-am făcut nimic decât să ne luăm măsuri, avem datorie de recuperat, 36 de milioane de euro, o datorie pe care trebuie să o dea statului român. Nu e decizie definitivă, dar decizie prin care la Tribunalul București avocații au solicitat să plătească pe trei ani, judecătorii au zis pe 10 ani”, și-a început tirada Florin Talpan.

Ulterior, juristul CSA Steaua a explicat că nu va permite accesul FCSB în Ghencea până în clipa în care Gigi Becali nu va recunoaște că echipa sa nu este Steaua. În această ecuație intră și zecile de mii de suporteri care merg la meciurile FCSB și se identifică cu Steaua, situație care nu-i convine lui Florin Talpan.

ADVERTISEMENT

De ce să avem emoții? Noi ne-am făcut treaba? Care lege n-am respectat. A trebuit să ne luăm măsuri pentru că domnul Gigi Becali și în perioada negocierilor spunea că este Steaua. Gigi Becali nu e o persoană oarecare. Din punctul meu de vedere atâta timp cât FCSB manifestă această rea credință nu este bine să joace pe stadionul nostru, există dosare pe rol, această datorie pe care trebuie să o aducem statului român, nu e dosarul meu. Dacă cineva zice că eu greșesc să vină să joace, să facă ce vor. Eu în 22 de ani am umblat în instanțe cu FCSB.

De ce nu vin să spună stop joc, recunoaștem că noi suntem FCSB și ei Steaua, palmaresul e la ei, poate să vină și mâine pe Ghencea. Lucrul ăsta nu îl vedeți că crainicul stadionului e plătit de FCSB, de ce încurajează asta? Ne-am luat măsurile, veneau în Ghencea, toți suporterii ăia spuneau că ei sunt Steaua. FCSB dacă joacă pe Rapid sau pe Arcul de Triumf tot aia e pierderea. Domnul Argăseală minte, nu are dreptate. Nu se ajungea aici dacă reprezentanții FCSB-ului respecta hotărârile”, a continuat juristul CSA.

ADVERTISEMENT

În încheiere, Talpan a promis că nu se va da bătut niciodată, chiar dacă va ajunge la CEDO, deși e amenințat cu moartea și urmărit pe stradă de persoane care țin cu FCSB și cu Gigi Becali. ”E inadmisibil, am fost urmărit de pe Drumul Taberei până la Dragonul Roșu. Am fost amenințat cu moartea.

Când merg spre serviciu sunt unii care de la etajul 5 sau 6 bă de ce nu-i dai lui Becali, asta-i România? Eu nu mai pot să-mi fac treaba la serviciu, trebuie să mă apăr să nu-mi vină dușmanul în casă, că vine Corpul de Control. Vă spun, voi ajunge la CEDO, eu nu mă las, voi cere despăgubiri enorme”, a concluzionat Talpan la Digi Sport.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1.62 este cota pentru peste 2.5 goluri în FCSB – Dinamo

ADVERTISEMENT