ADVERTISEMENT
News

Tânăr din București, acuzații grave la adresa Poliției. Ar fi fost bătut cu pumnii și picioarele de agenți. Foto

Autor: Adrian Baciu | 04.09.2020 | 12:24
Tânăr din București, acuzații grave la adresa Poliției. Ar fi fost bătut cu pumnii și picioarele de agenți. Foto
Tânăr din București, acuzații grave la adresa Poliției. Ar fi fost bătut cu pumnii și picioarele de agenți. Sursa foto: Facebook

Un tânăr din București aduce acuzații extrem de grave la adresa Poliției din Capitală și spune că ar fi fost bătut cu pumnii și picioarele de agenți.

ADVERTISEMENT

Pentru a demonstra violențele la care a fost supus, bărbatul a postat pe Facebook o serie de imagini cu vânătăile sale.

Acest caz a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, fiind efectuate cercetări în rem pentru purtare abuzivă.

ADVERTISEMENT

Acuzații grave la adresa Poliției din București. Un tânăr reclamă că a fost bătut cu pumnii și picioarele

Acuzații de o gravitate uriașă lansate de un cetățean din Capitală la adresa Poliției. Într-o postare pe un site de socializare, un tânăr acuză un echipaj de poliție că l-a bătut, după ce în prealabil le-a atras atenția ofițerilor că nu poată mască de protecție.

Pentru a arăta violențele la care a fost supus, bărbatul a postat pe Facebook mai multe imagini cu vânătăile sale. Acesta povestește că incidentul a avut loc în urmă cu trei zile, în zona Eroii Revoluției din sectorul 4 al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul acuză că a fost lovit cu bestialitate de polițiști, după ce le-a atras atenția că nu poartă mască de protecție și că dau amenzi fără temei.

”În data de 01.09.2020, în jurul orelor 1:30 dimineața, aflându-mă în zona Eroii Revoluției, am fost agresat fizic cu bestialitate de către polițiști. Punându-mi cătușele, târât pe jos și pulverizându-mi spray lacrimogen, pe motivul ca le.am spus de ce nu poarta masti…

ADVERTISEMENT

Nelegitimându-mă și nici chiar ei nu s-au legitimitat, am fost dus pe un câmp. M-au scos cu cătușele la mâini, pus pe burtă, am fost lovit cu bastoanele, pumnii și picioarele, aruncându-mi telefonul pe linia de tren cu motivul să nu-i filmez”, povestește Mihai Ionuț pe pagina sa de Facebook.

Reacția oficială a Poliției Capitalei

După apariția acestor acuzații, reprezentanții de comunicare din Poliția Capitalei au anunțat, într-un comunicat trimis celor de la Libertatea, că un bărbat a sunat la 112 și a reclamat că el și prietenul său, ”în urma unor discuții contradictorii, ar fi fost agresați de poliție.”

ADVERTISEMENT

”La data de 02.09.2020 cei doi bărbați au fost condusi la sediul Secției 16 Poliție, de către polițiști ai Biroului Investigații Criminale, iar în urma discuțiilor aceștia au formulat sesizări scrise cu privire la faptul că ar fi fost agresați de polițiști.

Plângerile au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, cercetările fiind efectuate, IN REM, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, transmit reprezentanții Capitalei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!