News

Tânăr fugar, prins pe străzile din Craiova. Băiatul de 14 ani fugise din arestul la domiciliu după ce furase o mașină

Un băiat în vârstă de 14 ani, urmărit național după ce a fugit din arestul la domiciliu, a fost prins în Craiova. Tânărul e cercetat, printre altele, pentru furt.
12.04.2024 | 12:04
Tanar fugar prins pe strazile din Craiova Baiatul de 14 ani fugise din arestul la domiciliu dupa ce furase o masina
Tânăr fugar, prins pe străzile din Craiova. Băiatul de 14 ani fugise din arestul la domiciliu după ce furase o mașină. Foto: GDS.ro
ADVERTISEMENT

Tânărul fusese dat în urmărire națională pentru că nu a respectat arestul la domiciliu, fiind fugărit de polițiști pe stradă. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, polițiștii Secției 6 Craiova au desfășurat o acțiune pentru depistarea adolescentului care fugise. Acesta era originar din comuna Alunu, județul Vâlcea.

Un băiat de 14 ani fugise din arestul la domiciliu după ce furase o mașină

“Având în vedere decizia instanţei de judecată prin care a fost dispusă înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv, poliţiştii au efectuat activităţi investigativ-operative în vederea identificării şi prinderii unui minor de 14 ani, din comuna Alunu, judeţul Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Acesta era domiciliat fără forme legale în municipiul Craiova, dat în urmărire naţională”, au arătat reprezentanții IPJ Dolj. Tânărul era căutat pentru că a furat un autoturism și l-a condus fără a avea permis. Acum, individul va trebui să răspundă în fața legii și pentru că a fugit din arest, conform GDS.ro.

”Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, fiind depistat că a încălcat măsura arestării la domiciliu”, au transmis reprezentanții IPJ.

ADVERTISEMENT

Băiatul a fost prins undeva pe strada Brestei din Craiova, însă atunci când i-a văzut pe polițiști a rupt-o la fugă. Cu toate acestea a fost prins și imobilizat la scurt timp. Copilul s-a reîntors acum în arestul din Centrul de Retenție.

Un tânăr din Dolj a fost urmărit de Poliție pe străzile din Craiova

”S-a procedat la urmărirea sa, fiind imediat prins şi imobilizat, ulterior fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj”, au mai transmis polițiștii.

ADVERTISEMENT

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Craiova se vede cum tânărul este fugărit pe stradă de mai mulți oameni ai legii. Într-un moment unul dintre polițiști îl plachează pe copil ca la rugby și îl pune la pământ, înainte de a-l imobiliza.

În urmă cu două săptămâni, polițiștii din Bacău îl urmăreau pe un tânăr care se urcase băut la volan și furase un autoturism, într-un caz similar. ”La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar conducătorul auto a încercat să se sustragă verificărilor polițiștilor oprind în curtea locuinței sale și fugind într-o direcție necunoscută”, au transmis reprezentanții IPJ, cu mențiunea că șoferul respectiv avea 17 ani.

ADVERTISEMENT