News

Țara care a comandat sute de milioane de doze de vaccin anti-Covid, deși are populația de două ori cât România

22.09.2020 | 23:48
Tara care a comandat sute de milioane de doze de vaccin antiCovid desi are populatia de doua ori cat Romania
ADVERTISEMENT

Canadienii nu vor să-și asume niciun risc și au cumpărat nu mai puțin de 154 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, în momentul în care acesta va exista.

Mai mult, canadienii vor avea acces garantat la 262 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid după ce a semnat un parteneriat cu laboratorul francez Sanofi.

ADVERTISEMENT

Ca și plan B, canadienii au semnat un protocol de colaborare și cu britanicii de la GSK, dar și cu alte laboratoare din Statele unite ale Americii.

Canada a comandat sute de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Canada şi-a asigurat de acum acces garantat la minimum de 154 de milioane de doze şi până la maximum de 262 de milioane de vaccinuri potenţiale pentru a-i proteja pe canadieni şi a salva vieţi”, a declarat ministrul canadian Anita Anand.

ADVERTISEMENT

Canadienii au alocat nu mai puțin de 1 miliard de dolari pentru achiziția a 154 de milioane de doze de vaccin, de la cinci companii diferite. Banii vor fi pierduți chiar dacă vaccinurile nu vor vedea lumina zilei niciodată, anunță cbc.ca.

Așadar, canadienii au pariat pe mai multe companii care dezvoltă în acest moment un vaccin anti-Covid, în speranța că au pariat pe „calul corect” și vor obține vaccinurile multe dorite înainte de alte țări.

ADVERTISEMENT

Companiile Sanofi și GSK dau asigurări că vaccinurile lor vor fi autorizate în prima parte au 2021, deși mai e cale lungă până în a 3-a fază de testare a ipoteticului vaccin.

Pentru a depăşi o criză sanitară de această amploare, parteneriatele sunt esenţiale. Suntem recunoscători Canadei pentru colaborarea sa şi GSK că s-a asociat cu noi pentru a dezvolta un vaccin sigur şi eficient”, a declarat vicepreşedintele executiv al Sanofi Pasteur, Thomas Triomphe, conform Pro TV.

ADVERTISEMENT

Vaccinul gândit de Sanofi în parteneriat cu GSK se bazează pe tehnologia proteinelor recombinate. Sanofi a produs deja un vaccin împotriva gripei sezoniere, bazându-se pe această tehnologie.

Canada semnase în august acorduri cu Novavax, Johnson & Johnson, Pfizer și Moderna. În urma unor renegocieri cu Moderna, canadienii au mai obținut livrarea a încă 14 milioane de doze suplimentare de vaccin ipotetic.

Țara cu aproximativ 38 de milioane de locuitori a obținut, de asemenea, 150.000 de doze de Remdesivir din partea companiei Gilead. Canadienii se apropie de 150.000 de cazuri de Covid-19 și 10.000 de morți, de la izbucnirea pandemiei.

Companiile Sanofi și GSK par a fi preferatele tuturor în lupta pentru dezvoltarea unui vaccin. Marea Britanie și-a rezervat deja 60 de milioane de doze de vaccin, fiind urmată de Statele Unite, care a rezervat până la 500 de milioane de doze și Comisia Europeană care a rezervat 300 de milioane de doze. România ar urma să primească aproximativ 10 milioane de doze de vaccin, prima tranșă promisă României fiind de aproximativ 3 milioane de doze.

ADVERTISEMENT