Life

Țara care a fost invadată de iepuri. Totul s-a transformat într-un dezastru ecologic

Țara unde sute de milioane de iepuri au făcut ravagii. Invazia mamiferelor a reprezentat o lovitură dură pentru fermieri.
10.04.2024 | 16:40
Tara care a fost invadata de iepuri Totul sa transformat intrun dezastru ecologic
Țara care a fost luată cu asalt de sute de milioane de iepuri. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții cunoaștem expresia ”a se înmulți precum iepurii” și se pare că nu este deloc una întâmplătoare. O țară de pe glob chiar s-a confruntat cu o invazie a acestor mamifere. Aici, s-a ajuns de la 24 de exemplare la peste 200 de milioane de urecheați.

Australia s-a confruntat cu două valuri de invazie a iepurilor

Atunci când spunem Australia, primul animal simbolic care ne vine în minte este cangurul. Ei bine, înainte să fie reprezentativ mamiferul cu marsupiu, țara continent s-a confruntat cu o adevărată invazie a iepurilor.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mulți ani, aici au fost aduse mai multe exemplare de iepuri. Scopul inițial a fost acela de a elibera animalele pe un domeniu de vânătoare. Însă, ceea ce avea să se întâmple mult mai târziu i-a luat pe toți prin surprindere.

Primele exemplare de iepuri au ajuns în Australia în anul 1788. Atunci, mai multe vase englezești se îndreptau către Australia și aveau la bord atât prizonieri, cât și iepuri ținuți în cuști.

ADVERTISEMENT

Odată cu ajungerea la țărm, deținuții aduși să populeze zona au primit și iepurii pe care i-au eliberat pe un domeniu de vânătoare. Cu toții au crezut că mamiferele vor fi o sursă de recreere, la vânătoare, dar și o sursă de hrană. În schimb, realitatea a fost cu totul și cu totul alta.

După ce au fost eliberați pe domeniile de vânătoare, unele exemplare au reușit să scape. Iepurii au fugit în sălbăticie și au început să se înmulțească. Totul s-a întâmplat atât de repede, încât atunci, pentru prima dată, Australia s-a confruntat cu o invazie a iepurilor.

ADVERTISEMENT

În prezent, Australia este habitat natural pentru 200 de milioane de iepuri

Numărul uriaș al iepurilor a început să copleșească autoritățile. În cele din urmă, acestea s-au văzut nevoite să apeleze la diverse măsuri pentru a stopa invazia și chiar au reușit.

Nu a trecut mult timp de la acest eveniment și istoria Australiei avea să se repete. În anul 1858, unul dintre cei mai bogați coloniști din zonă, a decis să aducă, din nou, iepuri pe care să-i elibereze pe tărâmul de vânătoare.

ADVERTISEMENT

Thomas Austin a crezut că, în acest fel, se va putea relaxa în timp de vânează mamiferele. Însă, nu a bănuit nicio secundă că gestul său va da naștere unei adevărate catastrofe. Timp de 70 de ani, cei 24 de iepuri s-au înmulțit cu viteza luminii și au ajuns la o populație de 200 de milioane de exemplare.

Oricât de drăguți ar putea părea, în cazul unei asemenea invazii, prezența numeroasă a iepurilor are efecte negative. Mamiferele au distrus culturile agricole, iar atunci, fermierii s-au confruntat cu o adevărată criză economică.

Ani la rând, s-a încercat stoparea înmulțirii iepurilor prin diverse metode. Mamiferele au fost împușcate și otrăvite, dar asta nu a fost suficient. Deși s-a redus semnificativ numărul lor, în continuare, în Australia există sute de milioane de iepuri.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu...
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua...
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua sarcină
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion