Life

Țara care are steagurile României și Ungariei pe drapel. Ce reprezintă, de fapt, culorile

Care este națiunea ce are steagurile României și Ungariei pe stindardul său. Care este, în realitate, semnificația culorilor.
02.03.2024 | 11:33
Tara care are steagurile Romaniei si Ungariei pe drapel Ce reprezinta de fapt culorile
Care este națiunea ce are steagurile României și Ungariei pe stindardul său. Care este, în realitate, semnificația culorilor. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Țara care are steagurile României și Ungariei pe drapel. Ce reprezintă, de fapt, culorile de pe flamura care are cinci benzi oblice, în mai multe nuanțe. Steagul a fost adoptat la data de 18 iunie 1996, conform informațiile din mediul online.

Care este națiunea ce are steagurile României și Ungariei pe stindardul său. Care este, în realitate, semnificația culorilor

Țara care are pe drapelul său nuanțele steagului de pe meleagurile românești se numește Seychelles.

ADVERTISEMENT

Aceasta reprezintă cea mai mică populație dintre toate statele Africii. Țara insulară este formată din 115 insule din Oceanul Indian, la 1,600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar. Printre regiunile vecine se află Zanzibar, Maurițius și Maldive.

Steagul său este compus din 5 linii oblice. Acesta sunt niște forme geometrice: un triunghi albastru și unul galben, un patrulater roșu, un triunghiular alb și unul verde, toate cele cinci pornind din colțul inferior stâng.

ADVERTISEMENT

Drapelul din Seychelles a fost adoptat la 18 iunie 1996. Reunește culorile celor două partide principale ale țării, Partidul Unit al Poporului din Seychelles (roșu, alb, verde) și Partidul Democrat din Seychelles (albastru, galben).

Mai mult decât atât, steagul simbolizează trecerea la era multipartitismului. Legat de interpretarea simbolică: albastrul reprezintă Oceanul Indian și cerul, în timp ce culoarea galben simbolizează soarele, sursa vieții și a luminii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, roșu reprezintă oamenii, albul are legătură cu dreptatea și armonia, iar verdele înseamnă pământul și natura. Seychelles este republică prezidențială, conform constituției aprobate prin referendum la 18 iunie 1993. Este membră în Commonwealth.

Când a apărut prima oară drapelul în Seychelles

Primul drapel din Seychelles a fost adoptat în ziua în care a fost declarată independența țării. Concret, este vorba de data de 29 iunie 1976. Ulterior, în iunie 1977, o lovitură de stat condusă de France-Albert René l-a înlăturat pe președintele James Mancham.

ADVERTISEMENT

Datele istorice ne arată că atunci s-a instalat o dictatură comunistă cu un singur partid. Steagul a preluat dungile orizontale roșu, alb ondulat și verde ale Partidului Popular Seychelles. Al doilea drapel a fost schimbat în anul 1996.

ADVERTISEMENT