News

Țara devastată de incendii de pădure. Peste 100 de oameni și-au pierdut viața

Țara din America de Sud devastată de incendii de pădure devastatoare. Peste 100 de oameni au murit, iar bilanțul crește de la o oră la alta.
05.02.2024 | 06:59
Tara devastata de incendii de padure Peste 100 de oameni siau pierdut viata
Chile, devastată de incendii. Peste 100 de oameni au murit. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chile este țara din America de Sud care se confruntă cu cele mai devastatoare incendii de pădure din ultimii ani. Până în prezent, peste 100 de oameni și-au pierdut viața, iar autoritățile avertizează că bilanțul negru va crește.

Chile, devastată de incendii. Peste 100 de oameni au murit

Incendii puternice de vegetație au afectat, începând de vineri, 2 februarie, areale extinse din centrul şi sudul statului Chile, a declarat ministrul de Interne, Carolina Toha. De la o oră la alta, bilanțul victimelor a fost în continuă creștere.

ADVERTISEMENT

Duminică seara, președintele Gabriel Boric anunța că cel puţin 64 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiile care fac ravagii în regiunea Valparaiso din centrul Chile. Oficialul a mai precizat că acest nou bilanţ va continua ”să crească de manieră semnificativă”.

”Pot, din nefericire, să confirm că există 64 de morţi. Acest număr va creşte. Știm că va creşte de manieră semnificativă”, a declarat Boric la Quilpua, zonă aflată la periferia Vina del Mar.

ADVERTISEMENT

Din păcate, temerile s-au adeverit. Din cea mai recentă actualizare a numărului victimelor, de luni dimineață, 5 februarie, aflăm că cel puțin 112 persoane au fost ucise în urma incendiilor forestiere care au avut loc în Chile.

Numărul deceselor a crescut după ce președintele Gabriel Boric a declarat, duminică după-amiază, că numărul victimelor a crescut la 64 și este probabil să crească. Reprezentanții Ministerului Sănătății din Chile au declarat duminică, la orele serii, că 112 persoane au fost aduse la unitatea criminalistică Valparaiso.

ADVERTISEMENT

Două zile de doliu național în Chile

Într-o conferință de presă susținută sâmbătă, ministrul de interne, Carolina Toha, a declarat că există 92 de focare active care au afectat peste 43.000 de hectare. Duminică, Toha a adăugat că peste 1.350 de case au fost deja afectate.

Președintele Boric a emis un ordin prin care a declarat două zile de doliu național pentru victimele incendiilor de pădure. Într-un mesaj video către popor, liderul de la Santiago de Chile a promis chilenilor că guvernul lucrează activ pentru a oferi resurse și ajutor celor loviți de tragedie.

ADVERTISEMENT

Știu că este o perioadă foarte dificilă, să îți pierzi casa care a fost construită cu atâția ani de sacrificiu. Pierderea unui membru al familiei, a unei persoane dragi, este o durere imposibil de măsurat. Vă asigur că guvernul nostru a alocat toate resursele umane, tehnice și bugetare pentru a gestiona situația”, a afirmat Boric, conform NBC News.

Incendiile puternice din Chile au declanșat și evacuări masive în mai multe regiuni din centrul țării. În februarie 2023, incendiile din această țară au cuprins peste 400.000 de hectare. Au murit anul trecut peste 20 de persoane .

ADVERTISEMENT
Tags: