News

Țara dezvoltată în care oamenii refuză internetul. De ce nu vor să mai audă de online

Într-o țară din Europa oamenii refuză să mai folosească Internetul zilnic, însă viața este mai scumpă fără el
12.04.2024 | 20:44
Tara dezvoltata in care oamenii refuza internetul De ce nu vor sa mai auda de online
Viața fără Internet. Cum trăiesc peste 3 milioane de germani care preferă să stea deconectați. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru majoritatea oamenilor de pe planetă, viața fără Internet și smartphone este greu de imaginat, dar pentru peste 3 milioane de germani, aceasta este o parte obișnuită a rutinei zilnice.

Peste trei milioane de germani nu folosesc internetul zilnic

Aproape 2,5 milioane dintre acești oameni, cunoscuți sub numele de offlineri, sunt tineri, conform datelor furnizate de biroul național de statistică din Germania.

ADVERTISEMENT

La vârsta de 32 de ani, Benno duce o viață de zi cu zi fără WhatsApp, GPS-uri sau rețele sociale, potrivit Știrile ProTV. El evită complet aplicațiile online: „Când sunt undeva și telefonul meu începe să sune și se aude tonul de sonerie acela clasic de la Nokia, mai toți cei din jur izbucnesc în râs”, a spus acesta.

„Ei bine, încă pot trimite mesaje text cu telefonul meu și pot efectua apeluri, iar dacă trebuie să merg undeva, îmi notez traseul dinainte și atunci știu cum pot să ajung acolo”, a mai adăugat el, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

O femeie a trăi o zi din viața germanului

O jurnalistă a experimentat o zi din viața lui Benno. Ea a încercat să ajungă la o anumită destinație din Hamburg folosind doar mașina și fără a folosi smartphone-ul sau GPS-ul. O hartă rutieră ar fi fost utilă în această situație, la fel cum era pe vremuri.

„Cel de la casa de marcat mi-a spus că în benzinării nu se mai vinde nimic de genul acesta. Nu le mai cumpăra nimeni, pentru că toată lumea are acum un smartphone”, povestește Dania Maria Hohn, reporter RTL în Hamburg.

ADVERTISEMENT

Astfel, jurnalista a fost nevoită să ceară ajutorul trecătorilor, care, evident, au folosit telefoanele lor conectate la Internet pentru a o ajuta.  Totuși, cei care aleg acest stil de viață se confruntă cu unele inconveniente, spun specialiștii. Internetul nu este doar pentru divertisment și comunicare.

„Nu mai aveți acces atât de ușor la bancă, de exemplu. Trebuie să mergeți în persoană la o sucursală sau să folosiți telefonul pentru apeluri. Depui mai mult efort și te costă mai mulți bani”, a menționat Prof. Dr. Stephan Humer, sociolog, citat de Știrile ProTv.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cei care preferă să evite Internetul, cel puțin în afara lucrului, consideră că este mult mai relaxant să petreacă timpul offline. Aceștia au mai mult timp pentru pasiunile lor, cum ar fi cititul, așa cum este cazul lui Benno.

 

ADVERTISEMENT